Облачно време ни очаква, на места с превалявания

Максимални температури между 5° и 10°
17 фев 2018 21:43,
3
Облачно време ни очаква, на места с превалявания
Снимка: visualhunt.com

През нощта облачността от северозапад ще се увеличава. Минимални температури между минус 1° и 4°. 

Утре облачността над страната ще бъде значителна. Вечерта в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В източните райони от страната ще духа слаб южен, в Дунавската равнина запад-северозападен вятър. Максимални температури между 5° и 10°, в югозападните райони до 13°. В София около 8°. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус". 

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

През нощта срещу понеделник на много места в Северна България ще има превалявания от дъжд, а след полунощ, с проникването на по-студен въздух от североизток, в Предбалкана и високите полета на Западна България ще превали сняг.

Над Черноморието ще има значителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие. Ще духа слаб, преди обяд до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 7°-9°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност, но почти без валеж. Ще духа предимно умерен запад-югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През първата половина от следващата седмица ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо, ще има и дъжд, и сняг. Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат, но като цяло, средните ще бъдат малко по-високи от обичайните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 години
Каквонще бъде времето утре,ще ви кажем вдругиден.
1
0
 
1
 
! Отговори
Sinoptika преди 6 години
Моля уважаеми г-н синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) скъсайте си дипломата и повече не се занимавайте с тая професия.Използвайте разни сайтове които поне могат да разчитат правелно метерологичните данни и правелно да ги инпретатират.Като пример ще дам yr.no Използвайте го поне да не се излагате Вие и вашите колеги.