Родна HR-ка аут! Отказала работа на... британец на Острова

Пламена Иванова отговаряла за персонала в транспортна фирма
19 фев 2018 08:00,
46
Родна HR-ка аут! Отказала работа на... британец на Острова
Майкъл Фаулър. Снимка: "Метро"

Българка отказа да наеме 39-годишен мъж на работа във Великобритания само защото е британец. За скандалния случай разказа потърпевшият Майкъл Фаулър пред местното издание "Метро". Консултантката по наемане на работа Пламена Иванова беше уволнена заради скандала.

Шофьорът на тежкотоварни автомобили кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намира близо до дома му в графство Уилтшър. В електронната си поща обаче получил отказ с аргумента, че на тези позиции не се наемат британци.

Компанията обяви, че е "напълно шокирана" от действията на Пламена Иванова, която отговаря за наемането на нови служители.

Родна HR-ка аут! Отказала работа на... британец на Острова
Майкъл Фаулър. Снимка: "Метро"

"Нито един кандидат не може да получи отказ заради неговата националност, етническа принадлежност, пол или сексуална ориентация", посочва фирмата.

Майкъл Фаулър също останал шокиран, защото от 12 години работи като шофьор и по думите му неговите колеги са от цял свят.

Мъжът кандидатствал по обявата, защото освен дългогодишен опит английският език му е майчин, а владеенето му било изрично посочено условие в обявата. Там пишело още, че кандидатите трябва да бъдат граждани на ЕС, но не изключвало британци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
kire преди 6 години
А кой ще ни освободи от *** HR-и в Бг-то? Много са
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 38. Всеки труд е достоен. Ако не са "тъпите" бачкатори, кой ще ти достави стоката, материалите. Освен това ми се налага да пътувам из Европа, на вторият ден съм скапана, а тези хора са с месеци на път.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да има ценз и да знае английски, но простотията си е простотия. Как може дори да си помисли да напише това. Да беше копирана от някъде сладникав, любезен текст с благодарност както лицемерни го правят.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коментара от Вишист. Първо се научи как се пише думата виСшист. После, нямаш представа, колко много международни шофьори са с висше образование и може само да си мечтаеш за техния доход.
37
15
 
1
 
! Отговори
Вишист преди 6 години
Чудя се какво се оплакват шофьорите - не са си напъвали мозъка да земат вишо и да стоят на чин с химикалка, сами са си виновни че са *** бачкатори.
36
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната българка с 2 мозъчни клетки .Ако имаше 3 , по бг стандартите щеше да се категоризира като гений .
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Обединеното кралство за каквато и да е работа се назначава бездарния послушко, на който да могат да му бъдат орязване правата и придобивките по всяко време. Затова доста цветни субекти от колониите са си изградили вторичен колониализъм и са превзели много сфери. И все някой ги засяга на расизъм, а ла'ната които изхождат в дадената система са невероятни.Ако беше черна щяха веднага да я преместят на друга позиция по-платена, но понеже е българка - ето ви виновен. Британец да е ревнал от черен?
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отказали са му, защото след Brexit ще му трябва виза, за да бачка в ЕС. А той ривйе на умряло, че го дискриминирали...
33
2
 
1
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
всички хора, коментиращи фермата в Корнуол, изглежда, че само част от историята е филтрирана до българия ..... Българските служители са вдигнали писмо срещу полицията, подписано от 200 души, няма условия за робство, всички са щастлив и дори полицията вече каза, че това е прекалено голяма реакция и не са извършени престъпления!
32
1
 
1
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
ако последното преброяване посочи местно население от 5% българи, 95% от британците, тогава по закон българите трябва да заемат 5% от длъжностите във всички отдели и заплати, така че да се гарантира, че малцинствата, лицата с увреждания, шансът, работодателят няма право да каже, че тази група хора не е достатъчно квалифицирана за позицията, в която трябва да назначи лицето и да организира обучение за "освобождаване на деня" за сметка на работодателя - това е известно като социална отговорност.
31
2
 
1
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
Защо Иванова не е в съда? Правилата са изрични в Обединеното кралство, нито обявата за работа или бъдещите документи на кандидатите трябва да посочва пола, възрастта, расата или религията, е престъпно деяние или да се уточнят възрастови или полови изисквания в рекламите, когато кандидатствате за не трябва да съдържат възрастта, датата на раждане или индикация за пола (стандарт за easten europeans с фамилно име, специфично за половете, трябва да използват само инициали), работодателят трябва да вземе решението въз основа само на умения, освен ако няма законно изискване за позицията, т.е. нощен
30
0
 
12
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Ами да се сърди на майка си и баща си! Прекалено рус и бледолик са го направили. Пък и сигурно ще иска да му плащат.
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичанин иска да работи непрестижна и нископлатена работа? Тия вече усещат последствията от Брекзит.
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и на полето в калта ще се появи англичанин да бере нарциси... Невероятно е
27
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе на кого му пука за тая умираща държава бе. И за тия ******, правени между роднини. Внесоха си толкова много балуби от всекъде, за да си оправят генетиката, пък те само се чудят как да си правят с тях каквото си поискат.
26
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, това все пак е HR-ка. HR-ите са от най-пpостите и жалки същества. В училище децата когато са нормални и имат мечти и цели в живота, започват да учат, за да си гонят тези желания. Примерно едните искат да стават техници и инженери и наблягат на математика и физика. Други искат да стават доктори и наблягат на биология и химия. и т.н. и т.н.Само който нищо не може, нищо не знае и нищо не му се отдава, се върти като муха без глава и накрая завършва примерно "психология" и става HR.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то си пишело ... кандидатите да са от ЕС, не от Брекситландия
24
0
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
сЪГЛАСЕН,но е била *** да го напише черно на бяло.
23
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената си е свършила работата - със сигурност това е политика на фирмата, а не лична инициатива. Просто нещата са се раздухали и тя го е изиграла бушона.
22
4
 
9
 
! Отговори
Съкратете HR тутките преди 6 години
В България всеки /всяка кифлица ботоксарка и изглеждаща като кривото Мис Свят става HR понеже не го бива и за бране на круши на равно поле ,а само да си бърка в носа по цял ден. *** професия пълна с олигозахариди с IQ под това на кактериална клетка. Незнам как работодатели дават повече от 20 лв заплата на *** ци които работата им миоже да се върши от всеки един мениджър или висшестроящ служител.