Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия

Путин и Русия демонстрират военна мощ в бойни условия
Обновена: 23 фев 2018 10:37 | 23 фев 2018 10:30,
726
Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия
Снимка: Twitter

В Сирия са били забелязани най-новите руски изтребители, които доскоро бяха известни като Т-50. Това е първият руски многофункционален боен самолет от пето поколение и всъщност става дума за първото му приложение в реални бойни условия.

Първоначално в Twitter се появи кратко видео, пуснато онлайн от сириец, на което се виждат няколко руски самолета, кацащи на базата в Хмеймим.

Още по темата

В текста към видеото бяха изброени самолетите, пристигнали в Сирия – два Су-57, четири Су-34 и четири Су-25, както и един разузнавателен самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50У.

По-късно прехвърлянето бе потвърдено от руското министерство на обраната. Според в. "Ведомости" прехвърлянето на новите самолети и „летящия радар“ може да означава не просто желание да бъде изпитана новата техника в бойни условия, но и фактически да значи, че Кремъл иска да демонстрира решимостта си във връзка с новата операция на армията на Сирийския президент Башар Асад против предградието на Дамаск Източна Гута, което е в ръцете на сирийската опозиция. Според наблюдатели това също така е знак за нова ескалация на напрежението в сирийския конфликт.

В медиите последно време все по-често се появяват съобщения за голямо количество (стотици) цивилни жертви в Източна Гута и за това се обвиняват Русия и властите в Дамаск, като обвиненията идват най-вече от САЩ.

Същевременно последва и отговор от Москва.

"Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, тъй като те водят непримирима борба на терен срещу терористите в Сирия", заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

В четвъртък самолети нанесоха въздушни удари по Източна Гута за пети пореден ден, една от най-интензивните въздушни кампании в продължаващата седем години гражданска война в Сирия, отбелязва Ройтерс.

По-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс прочете изявление на САЩ, в което се обвиняват Русия и сирийския режим за нападенията над жителите на Източна Гута. Сандърс също така призова "Русия и партньорите й да изпълняват задълженията си за зоните на деескалация, особено в Източна Гута".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
569
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без значение какви сопла има, Су-57 е гола вода. Отделно Ф-35 вече е произведен в над 200 бройки, планувани са 1600.
568
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски, винаги е бил руски, както и Малороссия. Време е вече да свикнете!А Хавай е било кралство, анексирано от червените вратове. Още има дворец на последния крал. Част от островите са открити от руски мореплаватели, но днес всички имена са променени. Както на Аляска. А Крим е руски, и горко му на този, който се опита да направи нещо много героично там!
567
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 607 преди 6 години
Индийците анулираха сделката за Рафал - освен, че е много скъп, не им предлагат производство на части за него и могат да ги държат във "вечен шах". Най-важното - с номера с "Мистралите" франсетата се изложиха много и доверието към тях спадна.С руснаците те се опитват да търгуват, но го правят по ромски и пак ще стигнат до сделка именно с тях, защото няма с кого. Китай напредна много с двата си самолета 5-то поколение, и на индорома им е тежко на душичките. Ами ако проектът отиде в Пакистан?
566
10
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 602"Не се излагайте, има видеа с полети на Ф-22 и Ф-35, те са като оси."Ех ЕКСПЕРТЕ Чукча не бъди писател а читателФ-22 е много маневрен самолет определено но заради прословутия СТЕЛТ двигателите му се отклоняват само нагоре и надолу Ф-35 НЯМА УПРАВЛЯЕМ ВЕКТОР НА ТЯГАТА - съответно е по-малко маневрен - Ф-16 го бие във всеки бойСу-35 и Су-57 имат двигатели които се отклоняват както нагоре надолу така и наляво надясно - тоест самолета може да завива практически навсякъде
565
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 607Рафал и то в 60 а не предвидените 300 бройки(заради цена) купиха от изтребителен конкурс от преди 3 години.Индия не излизала от договора - от подобен договор не се излиза с публикация в Украинския Интернет - излиза се с декларация подобна обявяване на война даже не със син мокър печат а с ДЪРЖАВЕН ПЕЧАТ ПОЛОЖЕН ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА С ВОСЪКА СЪОТВЕТНАТА ЦЕРЕМОНИЯ И ПРОЧИЕ
564
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше най-перфектният изтребител, индийците нямаше да излязат от съвместния проект и да си купят Рафал. Русия нямаше да съкрати поръчката за собствените си ВВС от 60 на 12 бройки.
563
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 594В трамвае дамочка кричит выпившиму мужику: "Вы пьян, ой как пьян, не стыдно ли?". В ответ "А вы некрасивая!". Снова вызг дамочки: "Вы пьян...". Ответ: "Утром я буду трезв, а вы проснетесь опять такой некрасивой!".За какво ти разказвам стар виц? Ти всяка сутрин ще се събуждаш все така тып и зъл, обиден на целия свят! Руснаците пиели! А у нас всекидневно трезвениците се ръгат с ножове и си посягат с брадви. Поне така пише във вестниците, това казват по ТВ.И Крим е руски, свикни!
562
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
602 поста досега! Рекорд! Много ги заболя някои за това, че руснаците показаха перфектния изтребител - най-доброто, правено досега! Изписаха се тон глупоstи! Ами от tъпаци какво може друго да излезе? Блiжете си раните! Калининград е руски! Крим е руски, и Кунашир, Шикотан, Уруп, Итуруп и всички острови до Камчатка са руски! Охотско море е вътрешно руско море! И Северният ледовит океан е руски!След Су-57 идват МиГ-41, АТР-51, ПАК-ДА, ПАК-ТА. Готови са новите двигатели "изделие 30", ПД-14, ПД-35
561
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е видно джедър актива отново е мобилизиран да громи Русия. По форумите разбира се.Вече на всички е известно, че основното занимание на извратеняците е троленето по форумите, където плюят по хора и държави, които не им дават привилегиите за които се борят.
560
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГрешка, Рафал е с два двигателя, но са един до друг - затова се върти по-лесно.
559
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал ракети с обсег 500 км...Това са противокобни ракети бе, путино питеци. Той може да открие на 400 км кораб, голям колкото жилищен блок , но на колко км ще открие изтребител, голям колкото телефонна кабинка? Не се излагайте, има видеа с полети на Ф-22 и Ф-35, те са като оси. Руската щайга се обръща във въздуха като преял търтей. А пък най-зашеметяващият пилотаж е на Рафал -малък, лек, един мощен двигател, направо е като бургия.
558
5
 
24
 
! Отговори
Румбата Радев преди 6 години
Е вие тук го обърнахте на селски мегдан, като не разбирате от самолети не пишете тук. Има специални форуми за третополови ***.
557
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен пак забрави Северна Корея вее
556
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде малко по прилично се дръжте без простотии
555
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 623 поздрави от руските *** и турските ***
554
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
громи, колко да громи ? Като домат на магистрала срещу тир ?
553
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските самолети са много велики и силни само срещу цивилни цели. Появи ли се реален противник лелееее...мале.
552
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са на водка от сутринта
551
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен абе нещо тези човечета ги направиха на парцали
550
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се на руския *** с трите ника как успява да бълва постове с едно и съща съдържание и стил.Скучен човек