НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!

Шефът на пакта поиска нови решения на срещата на върха през юли
18 мар 2018 08:58,
298
НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!
Снимка: Reuters

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг", предадоха Ройтерс и БТА.

Столтенберг каза, че очаква германският канцлер Ангела Меркел и другите лидери от НАТО да внесат промени в подхода си на следващата среща на върха на алианса през юли в Брюксел, заради риска Русия поетапно да придаде повече тежест на ядрените си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни способности.

"Мисля, че канцлерът Меркел и нейните колеги, ние ще трябва да се изправим през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние трябва да сме нащрек и решителни", каза Столтенберг.

Още по темата

Миналата седмица той обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия, кибератака и прикрити действия, в това число и отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря в британския град Солсбъри.

"Винаги можем да направим повече и трябва да размишляваме върху това сега. Солсбъри следва, както всичко показва, един модел, който ние наблюдаваме от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна", заяви генералният секретар.

Русия отрича да има нещо общо с отравянето и казва, че алиансът е риск за мира в Европа.

"Русия не трябва да си прави погрешни сметки. Ние сме винаги готови да отговорим, когато съюзник е атакуван военно. Ние искаме правдоподобно разубеждаване. Ние не искаме война. Нашата цел е деескалация", каза Столтенберг.

Той допълни, че хибридната война може да бъде добавена в дневния ред на следващия съвет НАТО-Русия. Столтенберг призова също така Русия да се придържа към договорите за контрол на ядрените оръжия.

Генералният секретар посочи като доказателство за руската заплаха анексирането на Крим преди четири години, и подкрепата за сепаратистите в Украйна, както и военното присъствие в Молдова и Грузия, намесата в западни избори и в сирийската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
irtibat minusie! trolovete na rusia są na rabota! posledno vreme rabotqt romi i bulgari !!!!! ne se potdavayte na komentarite nqkoi dori burkat s pisaneto☺
230
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ НА КАДРОТО Е В ОТПУСК ОТ ЛУДНИЦАТА.САМО ЛУД МОЖЕ ДА ГОВОРИ ТАКИВА ПРОСТОТИИ
229
5
 
17
 
! Отговори
ССТ преди 6 години
Еврогейската натовска армия не може да спаси изнасилената Европа от мигрантите,а е тръгнала да скача срещу Русия,не виждат ли Китай ще спечели,загубите ще са за страните участвали в конфликта!!!Никой не те посреща с питка хляб с мед или сол като приятел, когато казваш как да си оправи дома,вижте вашите които се разпадат под напора на пришълците!!!Управленския елит на САЩ е най големия диктатор,те желаят да командват света,но се вижда и на това края!!!Кой копае гроб другиму,сам пада в него!
228
2
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Този ненормалник от НАТО,кой ще го напада? Путин много ясно им каза,че няма намерение никого да напада,а мисли само за защитата на страната си. Ако стане война между големите държави всичко живо от планетата Земя ще изчезне и те го знаят много добре,а се дърлят като петли. Що се отнася за двойния шпионин,те така свършват,когато предава държавните интереси на двете шпионирани държави. Ако не едната то другата страна ще го убие в зависимост на това колко са се му доверявали.
227
3
 
16
 
! Отговори
ССТ преди 6 години
Този май му хлопа нещо,дрънкат оръжие по границите с Русия,а се правят на загрижени за войната Сирия,което е техен проект!!!Всеки има право да си защити своя дом,а къде остана договора за неразширението на НАТО"САЩ", на Изток след разпада на СИВ!!!Кой е агресора,в последните години кой между НАТО и Русия са водили повече войни,със съгласие на световната общност!!!Колко живота на деца и мирни граждани стоят на "отбранителната" политика на НАТО!!!Конфликтите в Грузия и Украйна са проекти на НАТО!
226
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След промените в Китай нали се сещате какво следва? Няма да давам жокери, само ще кажа, че пак сме от грешната страна.
225
2
 
19
 
! Отговори
рр преди 6 години
Западните *** сега след избирането на Путин за още 6 години направо ще откачат,защото знаят много добре,че тотално ще ги довърши.
224
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно е,че има някакъв конфликт,но си мисля,че това е заради ресурси,печалби.Надали ще има гореща война,дано няма,защото всички ще изпепелим,по-вероятно искат да сменят Путин с някой друг,това е целта!Четох,че северен поток 2 е трябвало по проект да стига до Англия,а изведнъж спряха и северен 2 и южен поток.Китай щяха да инвестират милиарди сериозно в Англия,но и това може би отпадна.Ние в момента няма къде другаде да стоим,освен в ЕС,докато тези се карат помежду си и Турция е нестабилна,с упра
223
17
 
4
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 6 години
Задунайката е партиинославна и Просия е партийнославна - религията я бъркат с пещернокомунистическата кремълска идеология някой с просташко самосъзнание. Факт. Просия ни е осворобила. Факт. 640 години туросийско робство. Факт. За тържествата послучай седемстотин годишнината диктатор *** лично ще присъства на русташкото тржество в задунайская губерния. КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА. СЛУЖБА ОТ ВЕКОВЕ И А ВЕКОВЕ - ЖИВО РОБСТВО!!!... НЕМА ЛАБАВО ХИ...ХИ...ХИ...
222
0
 
4
 
! Отговори
До 257 преди 6 години
Този бъгарин ти ли си?Прекалено високо мнение имаш за себе си - нормалния българин?Не личи от платените ти писания тука, по-скоро неси със всичкия си...
221
1
 
12
 
! Отговори
до 265 преди 6 години
Ненормалнико Ха-ха-ха, ти щеше да си един от черепите в някой Батак, след като те заколят турците като ***.Гледай как го правят всеки ден в Сирия, под вещото ръководство на твоите кумири - САЩ, Англия, Франция и т.н. ...Това щеше да ни е всекидневието ако не ни беше освободила Русия.Първо си вземи сребърниците от Сооси и после *** се прегледай така леко, с Ха-ха-ха, може и да ти няма нищо.
220
18
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
КАКВО И КОГО СА ОСВОБОДИЛИ РУСНАЦИТЕ...КАТО , АКО НЕ БЕШЕ БЪЛГАРСКИЯ ЮНАК ДА СИ ОБЕДИНИ ДЪРЖАВАТА ---И ДО ДНЕС ДА СМЕ СИ --- "РУСКА ОКУПАЦИОННА ЗОНА" И "ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ"??!!!"ОСВОБОЖДЕНИЕ" ---НЯМА ДЕ-ФАКТО!!!ИМА --ПОДЯЛБА НА БЪЛГАРИЯ , СПОРЕД "РУСКО-АВСТРИЙСКИТЕ ДОГОВОРИ" ЗА БАЛКАНИТЕ!!!!!!СТИГА С ТИЯ РУСКИ ЛЪЖИ И ПРОПАГАНДНИ ПРОСТОТИЙ!!!
219
2
 
11
 
! Отговори
баба Яга преди 6 години
До О,оооо... АМАН ВЕЧЕ."Руско-комунистическо робство"?!Глупости! 1. Не сме били под руско робство - това е безсмислено изречение; 2. 45 години бяхме не под Руско, а под Съветско влияние, което е различно. Ако не знаеш да ти кажа,че има разлика между Русия и Съветския съюз- това са различни държавни формирования, а не еднакви държави. Комунизмът/социализмът/ беше система, наложена насила на руския народ, за което обикновените руснаци не са виновни. Комунизмът е изобретение на ... знаете на кого.
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До кНа нас,през социализма,не са ни казвали и една лоша дума против евреите,бе!Дори са били част от партийците и управлението в страната,дори Народния съд е бил съставен от евреи,а не от българи. Учехме,макар и не много за Холокоста,многото жертви и последствията от тази страшна война.И тук-там даваха документални филми с кадри от ВСВ.Но никога една лоша дума не са ни казвали за тях или за някой друг народ, напротив, стига си лъгал!Ние имахме най-доброто образование тогава,а не джендърство
217
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО-вците за изпълняват обещанията си , а се разширяват до границите на Русия???Първо да отговорят на тоя въпрос, после да промиват мозъците на хората колко лоши са Путин и Русия!!
216
3
 
12
 
! Отговори
до ооо... аман преди 6 години
ЗА ТИЯ 50-ГОДИНИ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО , ВСИЧКИТЕ ИМ ИДИОТЩИНИ СМЕ ИЗУЧИЛИ И ПОЗНАВАМЕ!----------А, какво ще кажеш за 500 годишното Османско Робство и затова кой ни Освободи, за да можеш Днес да пишеш на Кирилица и да се наречеш Българин????????????
215
5
 
21
 
! Отговори
НАТО преди 6 години
Колкото пъти Русия искаше МИР?Русия разкри ли секретни документи на НАТО - разкри.НАТО взе ли документите и унищожи ли в УЗбекистан БОВ - унищожи.Путин предложи ли след атентатите обща ПРО - НАТО отказа.Путин предложи обща борба срещу тероризма, НАТО - отказа.Нато излезе ли от всички договори едностранно за разоръжаване -Излезе.Русия продължаваше да ги спазва.Солана от трибуната на ООН обеща НАТО да не стига на Изток - НАТО се разшири.Р-я ПРО обща с НАТО с/у Иран - НАТО отказаНАТО=Лъжци
214
3
 
18
 
! Отговори
к преди 6 години
До О,оооо... АМАН ВЕЧЕ.а твоите Американски господари дори визите не ти отмениха .... много унизително се получава - целуваш им дирника, лижеш им благодарно ръцете а те дори на черджето пред стълбите не те пускат
213
2
 
2
 
! Отговори
к преди 6 години
Монголците дори не са успяли да измислят колелото !!!и до ден днешен Конголците са сбирщина от ***-човеци как си представяш тези диваци да победят Китай !? .....о, промит *** мозък .......
212
13
 
4
 
! Отговори
О,оооо... АМАН ВЕЧЕ. преди 6 години
..от руски просташки изцепки простотий и малоумщини!!ДЕ ДА НЕ ГИ ПОЗНАВАХМЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААААЗА ТИЯ 50-ГОДИНИ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО , ВСИЧКИТЕ ИМ ИДИОТЩИНИ СМЕ ИЗУЧИЛИ И ПОЗНАВАМЕ!НИКОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН НЕ ГИ ХАРЕСВА .....ОСВЕН , АКО НЕ СИ ПЛАЩАТ С ДОЛАРИ И ЕВРО./...самите комунисти , не ги обичат.../ХОРАТА НА КРУШОВИЦАТА ---И ТЕ ИМ СЕ КЛАНЯТ УЖ , ...АМА ХОДЯТ ДА ЖИВЕЯТ , РАБОТЯТ , УЧАТ И СЕ УСТРОЙВАТ , ВЕЧЕ ЕДИНСТВЕНО--САМО НА ЗАПАД.РУСИЯ Е ДОБРА- САМО КОГАТО СИ ПЛАЩА!