Сярна киселина в състава на някои храни. В кои?

Открийте ги по кода Е513, който се изписва на етикета
21 мар 2018 19:39,
12
Сярна киселина в състава на някои храни. В кои?
Източник: Reuters

Добавките към храните, означавани със съответния код, включващ Е и няколко цифри, са най-разнообразни химични съединения. Сред тях има полезни за здравето вещества, неутрални такива, както и съединения, които самостоятелно са много опасни за здравето. Такова е и веществото, означавано с код Е513 върху опаковките на храните.

Зад кода Е513 в хранителната промишленост всъщност се крие сярната киселина. Как едно толкова опасно съединение намира приложение в производството на хранителни продукти и доколко безопасни са те?

Всички добавки към храните, означавани с Е и първа цифра 5, се ползват като регулатори на киселинността.

Е513 се ползва основно в състава на варени храни, за да се предотврати разрушаванеот структурата на някои захари при термичната обработка в процеса на варене.

Прочети още на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Сулфати и сулфиди в растенията са в органична форма и не са отровни за разлика от тези, които са произведени по химичен път.Не правете сравнение , излишно е.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен #1Скачали , НЕскачали , все същите ни управляват и след 10 Ноември 89г. И капитализЪма им , досущ като комунизЪма им. Единствената полза от "промяната" е, че децата ни поне, могат да се спасят по белия свят , където продължителността на живота е с десетилетия отгоре.
8
2
 
15
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
Нека ни тровят, ама ние ще живеем напук. Я вижте на японците като им пуснаха американците две бомби каква умна нация станаха.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво им трябва? Те и сега могат да правят тук каквото си искат.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.нар. в статията "сярна киселина" всъщност са сулфати и сулфиди. Част от тези "опасни съединения" се съдържат в смъртоносно отровни зеленчуци като зеле, ряпа, лук, чесън.Естествено не изключвам съществуването на ***.или, включително написалият (преписалият) статията, които считат че става въпрос за концентрирана сярна киселина.Все пак днес е международния ден на Даун синдрома.
5
0
 
21
 
! Отговори
проруски трол преди 6 години
План Ран-Ът.
4
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
Алчноста ще погуби света.
3
6
 
9
 
! Отговори
ghj преди 6 години
На американците им трябва територията тука
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и цианкалии.Целта е да намалеем драстично.Тежим на държавата.
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при демокрацията и ЕС..............недейте да ревете!Нали скачахте по площадите като маймуни за демокрация?Сега яжте Е-та!!!Може да се оплачете на арменския поп!