Зукърбърг призна грешки, обеща мерки срещу теча на данни

Това няма да се случи отново, обеща шефът на Facebook
22 мар 2018 07:30, Александър Попов
25
Зукърбърг призна грешки, обеща мерки срещу теча на данни
Снимка: Reuters

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг призна днес, че социалната интернет медия е допуснала грешки, които са позволили данни за абонатите й да попаднат в аналитичната фирма "Кеймбридж аналитика", и обеща компанията да направи промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Зукърбърг пусна първия си коментар по случая, сринал акциите на компанията на борсите. Той каза, че неговата компания ще анализира всички приложения, които са имали достъп до голям обем лични данни преди направените през 2014 г. промени, като дори добави, че най-важните мерки, които позволяват да се избегнат конфузни ситуации като тази с "Кеймбридж аналитика", вече са били взети още преди повече от година.

"Ние имаме отговорността да защитаваме вашите данни и ако не можем - тогава не заслужаваме да ви служим. Опитвам се да разбера точно какво се е случило и как да се уверите, че това няма да се случи отново. Добрата новина е, че най-важните действия, за да предотвратим това да се случи отново, вече сме взели преди години. Но също така направихме грешки, има още какво да се направи", заяви той.

Скандалът с "Кембридж Аналитика", компанията, която по време на предизборната кампания е извършвала консултантска дейност за Тръмп, гръмна в петък заради съобщения на вестниците "Ню Йорк таймс" и "Обзървър", че по неправомерен начин е придобивала данни от потребители на Facebook. Социалната мрежа да забрани на компанията да присъства на нейната платформа, а британските власти - да поискат обяснение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 6 години
Бил си признал грешки, а га яде кифтетата за милиарди не рева!
20
1
 
6
 
! Отговори
МММ преди 6 години
Работя и живея във Великобритания. Тук се *** да тропат срещу Русия. Миналият ден най-големият медиен гигант реши да манипулира една въпросна снимка с Джереми Корбин, лидерът на Labour-ите, само и само да прилича повече на комунист, да го изкарат, че има връзки с Русия при което от BBC отричат, че са манипулирали снимката, при която той дори е "поставен" пред Кремлин.Друг е въпросът, че англетата станаха за посмешище. Първо изборите, сега Скрипал. Замислете се, хора.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До даБъркаш системата - не е комунизъм и следенето (липсата на лична свобода) не е измислено от държавите с комунистическа икономика....
18
0
 
1
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Тази статия трябва да е най-отгоре ,а не най отдолу.Но с това е ясно каква е политиката на изданието.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има драконовски мерки, никакви течове, никой не получава информация преди да си е ПЛАТИЛ !!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fu..book
15
2
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
До ще цитирамВсъщност браво на създателя, защото е създал нещо, където всички са равни, биват под постоянно наблюдение за това какво харесват, правят и къде са ходили, чрез дадени групи ги манипулират както си искат. Това се казва Комунизъм(макар и онлайн). пп. интересно, че сами влизат в тази система.
14
0
 
25
 
! Отговори
ще цитирам преди 6 години
Едуард Сноудън:Фейсбук е компания за следене, маскирана като социална мрежа, написа бившият агент на Националната агенция за сигурност на САЩ, разкрил схемите за тотално наблюдение на милиони граждани по света от американските спецслужби.Зуки да си говори какво си ще, но съм по-склонен да вярвам на Сноудън и Асанж.
13
1
 
11
 
! Отговори
изтрива се, но не преди 6 години
ФБ е платформа, където можеш да срещнеш стари познати, които всъщност отдавна не сте и познати, излишна информация. Место за себелюбци, които да 'постват" с цел да си подхранват егото от "харесванията" на хора с които на улицата ще се разминат или никога няма де се срещнат. Много хора дават доброволна информация за себе си, а най страшното, че качват снимки и на децата си и къщите си(дори какво са яли и обичат)Цялото това върви за ръка с пропаганди от всякакъв вид, т.н. групи и прочие. Не мерси
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зукърбърг си е една Гинка...
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледам хора постояно зяпат в телефона и се чудя какво толкова виждат. Работя на компютър и по цял ден се заливам с информация, вкл. и настоящата и не мога да разбера какво толкова следят да не изпуснат. Въз основа на всяко кликване във фейсбук,последване харесване, снимка, приятели, групи, споделяне може да се направи перфектен психопрофил що за стока си и на какво се поддаваш от там се прави профил на масовия потребител и масвои нагласи, от там манипулация на макс и Тръмп президент.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Регистрирах се, използвах Фейсбук три месеца и се изтрих. В него няма нищо интересно- само клюки, реклами и всякакви простотии. Лошото е, че зарибява младежите и те смятат пребиваването там за по-истинско от реалния живот, не осъзнавайки,че Фейсбук, като рожба на ЦРУ има други цели. От 2006 до 2016г. Броя на самоубийствата в САЩ по официални данни при децата от 10 до 17г. се е увеличил със 70% при белите и със 77% при ***. Основна причина-виртуалния свят и неприемане на реалния.
9
1
 
17
 
! Отговори
Аз мисля че преди 6 години
за да имаш профил във Фейсбук трябва да си много умствено и социално ограничен. Това което излиза на яве сега, се случва постоянно - това е бизнес модел-а на компанията, демек търговия с данните на ..., които имат профили там. Единствената разлика е че сега става въпрос за информация използвана за манипулиране на вот-а. Затуй се вдигна шум и взеха да се извиняват.Богатите живеят от глупостта на бедните.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този фейсбоок е пълно дърво. Място за хвалба и нищи повече. Ползата от такава платформа е минимална.
7
0
 
6
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Каквото се повикало - такова се обадило!Жертво на синия кит....педофили и извратеняци!Ко щеш си постни и по**ите *** във Фейсбук!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***: а па на мен знаеш ли колко ми пука дали изобщо влизаш в фейсбоклук или не а? А па самия факт, че въобще си влязъл в интернет е повече от показателен, че нищо не разбираш за "личния ти живот" в интернет.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
последните 2-3 години фейсбук се превърна в тоалетна
4
2
 
24
 
! Отговори
българина преди 6 години
ако компанията не е руска, жсе казва грешка на растежа, когато е руска е шпионаж и следват санкции, ко да прайш най голямата ценност на либерастията е двойния стандарт
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че личните данни на всички са на показ във сурат тефтера даже със голите *** на тийнеджърките фенки на жендъра Жъстин Бибър какво по-голямо изтичане на данни от това.
2
1
 
17
 
! Отговори
the ghost преди 6 години
Осъзнаването от страна на човечеството, че социалните мрежи са безсмислени, ще е равносилно на откриването на колелото ( да не кажа огъня )