Нападателят, взел заложници във Франция, застрелян

Трима души са загинали при нападението в Треб
Обновена: 23 мар 2018 16:08 | 23 мар 2018 16:02, Елка Василева
35
Нападателят, взел заложници във Франция, застрелян
Снимка: Reuters

Похитителят, който взе заложници в супермаркет в южния френски град Треб, е бил застрелян при щурм на полицията.

Преди извършването на терористичните актове в Каркасон и Треб, в Южна Франция въоръженията терорист е откраднал автомобил, ранявайки собственика му.

Още по темата

По данни на медиите нападателят е стрелял няколко пъти срещу шофьора. За състоянието на водача на автомобила не се съобщава нищо. След като откраднал колата, терористът отишъл в Каркасон, приближил до група полицаи и открил огън срещу тях, ранявайки един полицай.

След това терористът отишъл в намиращия се наблизо град Треб. В супермаркет там той открил огън и взел заложници. По непотвърдена информация трима души са загинали.

Малко по-късно заложниците бяха освободени.

Похитителят се е представил като член на "Ислямска държава". Бил е поискал освобождаването на арестувания за атентатите в Париж от 2015 г. Салах Абдеслам.

Заподозрян за вземането на заложници е мароканец на около 30 години, следен за ислямистка радикализация, каза за АФП източник, близък до разследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ИСЛЯМА и ЮДЕИЗМА СА АГРЕСИВНИ, ПРЕСТЪПНИ И ФАШИСТКИ РЕЛИГИИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ, А ХРАМОВЕТЕ ИМ РАЗРУШЕНИ"Пък терориста бил християнин! Ха Ха Ха!
31
0
 
2
 
! Отговори
men преди 6 години
каркасон е богомилски(катарски) град в южна франция. много красив замък има, има дори игра наречена на него. едно време преди да се намесят католиците е било рай а сега едно от най бедните места във франция. батко ви е яздил кон точно до нега ве седмци и му беше екстра. арапингофци немаше много ама доста гитанос. има доста останки от древни култури там. а пиринеите са като балкана, те за това нашите богомили са се преселили там едно време.
30
0
 
11
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Всички знаят че българските медицински сестри сега щяха да са трупове ако не беше Никола Саркози да ги спаси100%-ов фактА заразените деца междувлрочем вече са мъртвифактНобелиста Нелсън Мандела далеч преди Саркози бе заявил:"Западът ме кара да работя срещу приятелите си.Муамар Кадафи ми е приятел а те ме карат да работя срещу него"фактТа ротшилдския г"лупак сам си предизвика тези атентатифактКадафи бе линчуван от Барак Обама и оная с "Дойдох,видях,той умря"
29
0
 
2
 
! Отговори
А бе преди 6 години
И тоя ще да е брадат демократ,с влечение към шийна хирургия и особени хранителни навици....
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топла, та чак пареща ''премъдрост'' от предишно ''лопо''во излияние: ''Русофилите как се кефят че има атентат в Европа,също като ислямистите.''. Ако днешния атентат е стъпка към правилното решение - забрана на исляма, и френците, и не само те, с цената на - за жалост - на още много ''неверническа'' кръв стигнат до него, тогава КОЙ ще се кефи и КОМУ ще му се стъжни животецът?!?
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заподозрян за вземането на заложници е мароканец на около 30 години, следен за ислямистка радикализация, каза за АФП източник, близък до разследването."Ахахаха да, стандартните западни лъжи- следен бил. Така са го "следили", че спокойно е приближил групата полицаи и е открил огън по тях, после е отскочил и до супермаркета...
26
0
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Това не са терористи, бе, това са арабски либерални "Туристи" борещи се за демокрация и свобода на идеите в Европа!!!!!!
25
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24"докато се цъклите в Русия тези ша ви оправят"Русия е терорист и трябва да си заплати за това. Каква е разликата между ИД и Русия? Единствената разлика е че Русия ползва БОВ за терора, вместо бомби и джихадистки колани.
24
0
 
0
 
! Отговори
Соросчук преди 6 години
До лопоЕто я кметицата сапунисва ци.ата оп баня оп кеф селската баня голяям кеф!
23
23
 
3
 
! Отговори
лопо преди 6 години
Русофилите как се кефят че има атентат в Европа,също като ислямистите.Русофилите как се радват когато Путин избива славянски момчета в Украйна,също като ислямистите.Русофила и ислямиста имат общи интереси и вкусове,и един общ баща.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брао,брао на френските милиционери.Утепали го значи!Сега им остават "само" има няма към 8 милиона подобни.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Нищо "им няма", разбира се! Нека усетят, как боли от несправедливостта! Нали Макрон се солидаризира с изкукалата безпплодна бабичка от Лондон, която нагло лъже и обвинява чуждия народ в нещо, което англичаните под нейно напътствие са извършили. Или не са извършили, щом крият доказателствата. СЪДБАТА НАКАЗВА, ЗА ЖАЛОСТ НЕВИННИТЕ ХОРА ЗА ПОДЛОСТТА, ГЛУПОСТТА И ПОДМАЗВАЧЕСТВОТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ИМ РЪКОВОДИТЕЛИ!
20
1
 
10
 
! Отговори
Салахадин ибн Аладин преди 6 години
това е така, защото... там получават по 23 евро на час, а у нас по 5 евро, иначе и ний тука всичките сме парлеву франсе.апропо, ако не преведат до края на другата седмица поне 1 милиард евро от обещаното на Ердо, грузинецът ще им прати още "непълнолетни" мароканци и други сбирщайн от склада за интерирация
19
0
 
16
 
! Отговори
любопитен преди 6 години
Пак ли кришнари?
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Французите сами си пожелаха тази съдба, нищо им няма
17
1
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Еееее....хубава работа! Застрелян ! Що така бе Миче ? Да го бехте превъзпитали ... интеграция ... тва - онва!Може и да звучи грозно.. Но така се полага
16
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът се дели на джендърмени и орангутани. Нормалните останахме в бившия сощ лагер.
15
1
 
19
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименКак защо бих отивал в Ливан пред Марсилия по-безопасно е!
14
0
 
32
 
! Отговори
ами преди 6 години
Попитали радио Ереван-защо терористите избиват обикновени хора,защо не избиват министри,депутати? Отговор-защото терорът трябва да носи мъка,а не радост!Жалко е,защото жертвите са обикновени човеци!
13
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много по-лесно беше този терорист да отиде при събрата си, лилипутя от Максва да си посика навичок. Лично КГБ ченгето щеше да го обучи как се ползва.