Снимките, които никой не трябва да вижда! Градежът на Стоунхендж

Нищо от онова, което виждаме, не е останало недокоснато
23 мар 2018 16:30, Александър Попов
104
ancient-code.com

Источник: http://mirtayn.ru/fotografii-stounxendzha-kotorye-nikto-ne-dolzhen-byl-videt/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Снимка: ancient-code.com

Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра. Намира се в средата на равнината Солсбъри, графство Уилтшър, Великобритания. Строителството на рова и землената част е датирано около 30 век пр. Хр., а на каменното съоръжение към 24 – 21 век пр. Хр.

Този древен паметник е свързван с множество загадки, но една от тайните е изненадваща - стоящите камъни, които виждаме днес, са били инсталирани преди повече от 50 години, след многобройни реставрации, които продължават повече от век.

Според ново проучване, направено от археолози и геолози от Университетския колеж в Лондон, камъните са били донесени от хълмовете Присъли Хилс, в окръг Пемброукшър. Това място се намира на 225 километра от паметника, а процесът на транспортиране на камъните продължава от 20-те години на миналия век. За съжаление, изследователите не са в състояние да посочат точното местоположение, от което са били взети тези камъни.

Повечето хора обаче не знаят, че известният Стоунхендж, който виждаме днес, в действителност е възстановен няколко пъти. Както снимки, така и видео доказателства потвърждават, че камъните действително са били инсталирани там само преди 50 години. С други думи, това е "римейк".

Сайтът ancient-code.com твърди, че паметникът, който виждаме днес, е възстановен през 1901 година. Тогава процесът на възстановяване довел до голямо възмущение и поради това рядко се споменавал в официални източници.

Уилям Гауланд наблюдава първото основно възстановяване на паметника, което включва промяна в позицията и фиксиране с бетон на камък № 56, тъй като е щял да падне. Изправяйки камъка, той го премества на около половин метър от първоначалната му позиция.

По време на реставрация през 1920 г. Уилям Хаули разкопава близо до Old Sarum и открива отделна структура от шест камъка с наклон навън. През 40-те и 50-те години Ричард Аткинсън, Стюарт Пигът и Джон Ф. Стоун извършили многократни разкопки на това място.

През 1958 г. камъните отново са възстановени - три от Камъните на Сарсен (Sarsen Stones) се преместват и се инсталират на специално подготвени площадки. Последното възстановяване е извършено през 1963 г., след като камък номер 23 от кръга на Сарсен пада.

Авторът на множество статии за Стоунхендж Кристофър Чипиндейл признава: "Нищо от онова, което виждаме в Стоунхендж, не е останало недокоснато".

Друг изследовател - студентът Брайън Едуардс, пък откри редки снимки на Стоунхендж: "Твърде дълго хората са били в неведение за възстановяването на Стоунхендж. Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Стоунхендж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че преди да видя статията тук, я видях през ФБ в един руски сайт, така че наште са копнали, особено снимките.
96
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".В исторически план, това са купчина камъни с неясен произход, които са изключително маловажни, следователно, самото им споменаване в учебниците е загуба на думи.
95
7
 
29
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Чудо на чудесата - егати тъпите камъни - британски фантасмагории
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саашко служи на Меркел. А Меркел в момента натиска английската педофилка за сделката с брексита. И затова в цяла Европа излизат подобни статии. Сашко все още си е *** - алтериран евроатлантик с ментарско - гьобелско -терезамейски наклонности. Зависи кой плаща статията...
93
7
 
16
 
! Отговори
k преди 6 години
Сашко,трябва да призная че винаги съм те мислил за една от многото Сороски чикий ....с тази тази статия ми се вдигна много в очителека полека хората ще разберат как страшно са били лъгани от офицялната "наука" на евреите
92
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен, той нареди на крановете да преместят камъните от автентичното им място.
91
12
 
13
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Ако накой у нас покаже нещо такова за измислените старини в Търново или Плиска, например, ще го обявят за предател, ***, *** и пр.
90
29
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
В друга статия-в Русия откраднаха 25 километра път.За каква дивашка държава говорим,а руските роби в България се кланят и гъзят на тази ***.
89
5
 
23
 
! Отговори
Ivory преди 6 години
Такива фалшиви паметници се правят в цял свят с цел туризъм ,и сегашното панагюрско съкровище е копие.
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лъжеш като дърт британец".
87
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете истината и за пирамидите
86
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравили са да сложат калдъръм!
85
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОЛНА ИЗЛАГАЦИЯ!
84
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има ли изобщо случай, в който рижавите трътльовци да са казвали истината? Цялата им работа е лъжи и измами.
83
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И турската "история" е писана от англичани
82
6
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тази фалшификация,както и много други,влючително и отравянето на руския шпионин може да бъде дело само от задокеанките краваре.
81
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тази фалшификация,както и много други,влючително и отравянето на руския шпионин можа да бъде направена само от зад океанките краваре.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 75същите като теб
79
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ходенето на Луната е студиен запис.
78
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОТРЕСЕН СЪМ!