България падна от Босна – автогол в Разград!

В началото "лъвовете" създадоха голови ситуации
24 мар 2018 08:15, Петя Славова
60
България падна от Босна – автогол в Разград!
Снимка: Булфото

България загуби с 0:1 от Босна и Херцеговина в контролна среща, играна в Разград, съобщава Gol.bg.

Първото полувреме срещата в Разград беше интересна и "лъвовете" създадоха няколко отлични голови ситуации, които не успяха да оползотворят. В средата на полувремето след грешка в защитата ни Васил Божиков си вкара автогол, а в самия край на частта той пропусна да удвои преднината на Босна.

След почивката играта се накъса, интересните положения липсваха, нов гол не падна и така националите ни паднаха в първия си мач за 2018 година с 0:1.В 87-ата минута пък Мартин Райнов беше изгонен за втори жълт картон. В понеделник България ще изиграе нова контрола, а съперник е воденият от Станимир Стоилов-Мъри отбор на Казахстан.

Петър Хубчев експериментира със схема 3-5-2, като централните защитници бяха Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Михаил Александров и Петър Занев покриваха фланговете, Спас Делев очаквано поведе атаката на нашите.

Той беше подпомаган от Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Тодор Неделев и Станислав Манолев седнаха на пейката, до тях бяха и дебютантите Камен Хаджиев, Иван Минчев и Кирил Десподов. За гостите титуляри започнаха големите им звезди Миралем Пянич и Един Джеко, както и Сеад Колашинац.

В началото на мача "лъвовете" разчитаха на дълбока преса и бързи контри и при една от тях Спас Делев отправи първия точен удар, но Ибрахим Шехич улови без проблеми. Малко след това Ивайло Чочев засече с глава центриране от корнер, но над напречната греда.

България продължи да създава по-опасните положения в сблъсъка и след четвърт час игра Ивелин Попов с чудесен пас изведе Делев, който засече с едно докосване и гредата спаси гостите. При атака обаче е имало задача, която беше маркирана с известно закъснение.

В средата на полувремето Босна откри при първата си добра комбинация в предни позиции. При нея се видя, че синхронът в защитата ни при схема 3-5-2 липсва, левия фланг се оголи, което позволи на Сеад Колашинац да центрира успоредно на голлинията. Там Кенан Кодро се измъкна, топката докосна Васил Божиков и влетя в мрежата на Пламен Илиев за 1:0!

След гола "лъвовете" продължиха с опасните си атаки и пропуснаха два бързи шанса да възстановят равенството. Първо Попето с пас като по учебник изведе Делев на отлична позиция, той шутира, но вратарят изби. 120 секунди по-късно Мишо Александров беше изпуснат отдясно в наказателното поле, но ударът му беше слаб и не затрудни Шехич.

Прочети всичко по темата в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
sdefsd преди 6 години
Има ли още ***, които си мислят, че има футбол в България??? хахахха вие нормални ли сте??? Футбол вече няма, и то за добро. Само дават пари на полу-грамотни ***. Бойните изкуства е истината. Футбола трябва да стане само за жени - фитнес.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да паднат ЛЪВОВЕТЕ СЪС котешки опашки.Те играят срещу две държави ,срещу два отбора.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубчев,не че разполага с много опции ,но пак извика грешните хора ! Не може да си нареди състава , няма облик ! Има много кадърни млади момчета,но няма кой да им даде време и внимание ! Михайлов вън от БФС!
47
1
 
2
 
! Отговори
Готино преди 6 години
Мачът беше България Постна
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре де след всеки мач ни бият като магарета а хубчев и неговата шаика продължават да ни убеждават че са намерили правилният път тои се казва СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ОТНОВО ДА НИ НАДУЯТ ШУШОНИТЕ ХУбЧЕВ вън ти си страхливец вместо да налагаш само млади ти отново разчиташ на куците стари магарета и така докога маи до безкрай
45
0
 
7
 
! Отговори
сова преди 6 години
ЗАКРИВАЙ.
44
0
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Боже какви бездарници са тези от националния отбор. Тези не знаеха защо са на терена. След мача се оправдаваха като девици след непредвиден секс. От това което се видя на мача в близките 20-сет години няма да участваме на международен форум. Изобщо не се вижда светлина в тунела. Канят се само едни и същи резерви в чуждите първенства. Нещастници.
43
0
 
9
 
! Отговори
Бай Хуй преди 6 години
Перуката и Крадлев - шефове форевър!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голмайсторът добре е заработил.
41
0
 
11
 
! Отговори
fds преди 6 години
нека Боби Михайлов да се пробва в Комунално-битовата среда , за нищо не става националния откакто е начело...
40
8
 
5
 
! Отговори
ще почакаме преди 6 години
България се е класирала за световно най-много когато Левски е шампион.
39
0
 
20
 
! Отговори
ставри преди 6 години
Ако истинските лъвове знаят , че наричат националният отбор на България по футбол , сигурно веднага щяха да дойдат и да ги изядат.
38
0
 
20
 
! Отговори
факт преди 6 години
Най-известният ни футболист - Ив. Попов е над 30 г., нежелан в Спартак М. и играе под наем в Рубин... Това са резултатите от управлението на перуката от 2005 г., когато Ивелин е бил юноша! Толкова са се "развили" футболистите - нито един в голямо първенство, Делев, Райнов, Божиков, Славчев и др. дори не знам къде играят! Тези от роднато първенство дори няма скакво да ги коментирам - същите са в сянката на гастролиращите плажни "герои" от Бразилия! Пълна трагедия, ама отново си го избраха...
37
0
 
11
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
Срещу босненци защо не насьскахте тигрите от бистрица
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 38... гледаме позитивно и продължаваме напред!)
35
5
 
6
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
КЗЛ, КЗБФС, КЗКиро! ***, идва Видов ден!
34
0
 
16
 
! Отговори
ист преди 6 години
Нормално е да загубим от Босна и Хецеговина. Това са две велики държави с хилядолетна футболна история. Реално погледнато ние вкарахме гола. Загубихме но гледаме позитивно.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не го закривате тоя отбор тея освен на пилон в гейклуб другъде не могат да играят
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендо 34 : Они слаби -ти неграмотен...
31
0
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Балет ,, Перукана ,, пак паднал !!! Нищо ново...