56-годишен художник е прободен с нож в бар

Атанас Хранов е пострадал след свада в Пловдив
29 мар 2018 15:07,
20
56-годишен художник е прободен с нож в бар
Снимка: БНР

56-годишният художник Атанас Хранов е  бил намушкан с нож в пловдивски бар. Между живописеца и 30-годишен посетител на заведението избухнал спор, който прераснал в скандал. По-младият мъж извадил нож и пробол Хранов в китката и в гърба.

"По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди", заяви говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Приятели на художника са сериозно обезпокоени от нападението, пише 24 часа. Писателят Александър Секулов, който посвети на Хранов книга, беше шокиран. "Какви са тези хора, които ходят на бар въоръжени", недоумява Секулов.

Според близки до Хранов нараняванията му не са сериозни и скоро щял да се възстанови. В творчеството на художника има повече от 40 изложби, които е редил у нас и в чужбина. Картините му са емблематични и винаги са свързани с конкретна тематика.

Хранов е автор на Седмото тепе в Пловдив - изкуствен хълм, който е в градинката до Джумая джамия, където между паветата са вградени стихове на български класици.

Художникът е роден през 1961 г. в Пловдив. Завършва Средното училище по изкуства в Котел и през 1987 г. Национална художествена академия специалност "Резба" при професор Антон Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ножара преди 6 години
Работника с бокса да не забравя, че всеки майстор си намира майстора.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ножара преди 6 години
Лошото е, че има много хора, като този с бокса и ножа. На всичкото отгоре обяснява, че в България е джунгла. Джунгла е заради такива, като тях, които са готови да те наръгат, ако им се направиш на отворен. Сега всички ще помъкнат ножове, защото и другите имат и ще стане страшно. Дори и да те обиди някой може ли да го наръгаш?
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цялата история е важно кой е престъпника? А дали пострадалия е художник или обущар няма значение! Дори снимка трябва да има на потенциалния убиец .
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма интервю с учителката от първи клас на тоя с ножа, даже снимка няма, нито дори инициали, що тъй
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До StefkaЗащо трябва да постигаме нещо постигай ти понеже си много умна и се наливай с ракия менте по баровете и ни разправяй колко и успешна аре вазирай някои хора не робуват на стереотипи. Такива като тебе и тоя са обезличени отдавна, генетична маса готова да робува на системата дори ако тя е лоша.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си ходя въоръжен дори на работа - с нож и бокс. Не знам в какъв свят сте израснали, но тук е България - джунгла. Иначе работата е ясна - чичакът се е направил на много отворен и е гризнал дръвцето. Градски ***.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Нали се сещаш,че не всички сме израснали в *** махала и в България има доста свестни хора,но за тях няма кой да пише-не са интересни.
11
0
 
6
 
! Отговори
Stefka преди 6 години
До Анонимен 3Ти като не се дрогираш (защото ако си успешен човек за теб трябва и да си наркоман) какво постигна в този живот малко човеченце?Човека прави изложби по света и хората го уважават но родния *** може само да плюе.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 годишенКаква мисъл само-ходиш на бар значи си кофти човек!Ти си исполин на мисълта.
9
4
 
2
 
! Отговори
25 годишен преди 6 години
До ubitakТочно така, главно такива убитаци като теб ходят по баровете, също и разпасани сли,ви...Аз каня дами само в ресторанти и пицарии !
8
1
 
2
 
! Отговори
Ubitak преди 6 години
До 25 годишенTi na bar ne hodish li e, NERD?
7
3
 
1
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Ако бяха разрешили пистолетите, сега щяхме да четем за гръмнат художник.
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали се сещаш, че читавите хора сме вече в чужбина, а в България останаха само патриоти-ножари, чиито патриотизъм се свежда до терор над обикновените хорица и празни приказки на шише ракия? Бягайте докато можете!
5
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Бирено мече Още по гнусно-следващите4-*** след тебе са на страната на *** с ножа.Не вярвам бече,че съм роден в тази държава.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега има много банани и тоалетна хартия за Нова година заври си ги отзад и не реви.
3
1
 
5
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Човека, който го е наръгал бил свирил на гайда и се подвизавал в Капана, в заведението Найлона. Ако е момчето което свири на Главната акордеон късно вечер, той е наркоман.
2
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като има художници, които ходят на бар да се надрусат със дрога и алкохол, защо да няма и хора с ножове които да се защитят от алкашите дрогарю. Опс ти си изключение мегазвезда която не се дрогира умен и красив, аман от богопомазани.
1
15
 
10
 
! Отговори
25 годишен преди 6 години
Какви са тия хора дето ходят на бар? Ами какви да са, главно от,епки....