Катаджии хващат все повече надрусани шофьори на пътя. Е и?

Ако водач откаже да го проверят за алкохол и дрога, отива в затвора
22
Катаджии хващат все повече надрусани шофьори на пътя. Е и?
Снимка: Булфото, архив

Употребата на наркотици при водачите на автомобили е изключително опасно явление, коментира бившият шеф на Пътна полиция комисар Алекси Стратиев, след като вчера сутринта 21-годишна жена помете 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Инцидентът стана на паркинг в Пловдив.

Още по темата

Комисар Стратиев обясни, че полицията вече е снабдена със средства, необходими за установяването на употреба на наркотични вещества.

"Вероятно това е и причината случаите с водачи, употребили наркотици и застанали зад волана, да се увеличават", коментира още той пред "Фокус".

Според него отказът на проверка за алкохол и наркотици е безсмислен, защото това означава шофьорът директно да отиде в затвора.

Бившият шеф на Пътна полиция коментира и трагедията на магистрала "Тракия", при която автобус се обърна в канавката след удар в кола, при което се стигна до смъртта на шестима пътници.

Стратиев е категоричен, че ползването на обезопасителни колани е можело да намали размера на трагедията.

"В автобуса е имало колани и пътниците са задължени да ги ползват. Второ - водачът също е задължен да осигури безопасен превоз, тъй като той търпи наказание, ако някой от пътниците не е поставил обезопасителния колан. Ако някой от пътниците откаже да сложи колана, водачът би могъл да спре управлението на превозното средство, като съответно уведоми органите, за да му окажат съдействие", каза още той.

Комисар Алекси Стратиев добави, че в случая с катастрофата от автомагистрала "Тракия" пътниците не са били призовани да ползват предпазните колани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Некомпетентни хора преди 6 години
Марихуаната никога не е била и няма да бъде наркотик като познатите ни опиати и психотропни вещества.Тя е предивсичко лекарство. Алкохол, кафе, Анаболи, стеройди, успокоителни, болко успокояващи, цигари...и т.н. са нещата за които никой не говори. Защо? Тестовете за наркотици и марихуана са неадекватни! Плащаме данъци да отглеждаме бъдещи престъпници прибрани заради марихуана! Това ли е спаведливост? Дерзайте!
18
1
 
5
 
! Отговори
Наркотици!!?? преди 6 години
Кога за бога ще започнете да четете за марихуаната!? За какви наркотици говорим, друсащи се по цял ден хора на лекарства!!!??? Тревата не е наркотик! Опиатите и ракията са ви проблема! Как пък никой не споменава хората на успокойтелни или фитнес наркоманите на анаболи и стеройди!? Необразовано общество от овце!
17
5
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Проблеми с наркотиците имат само тези които не вземат наркотици. Останалите сме си ОК.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за съжаление тестовете за наркотици не са обективни и губят силата си в съда. а и едно е да си взел наркотик, друго е да си пиян, трето е да си пиян и дрогиран...но при нас с наще закони и велики умове няма как да се получат нещата. Парламента на 50% е пасмина от безмозъчни, така че и утре някой ако настъпи пирон, ще забранят пироните.
15
1
 
17
 
! Отговори
просто мнение преди 6 години
Проблемът с наркотиците може да се реши на политическо ниво от хора, които не ползват такива. Обаче съм сигурен, че нашите депутати на 50% няма да издържат тест за наркотици. Първо нека те се подложат да видим какво ще стане. ..Само "чисти" политици ще приемат строги правила, а не сегашните наркомани. Иначе масово се хващат дрогирани и след това се пускат.
14
4
 
10
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Резултата от изкривеното мислене на всички шефове в МВР,че с триноги криейки се зад кофи с *** ще решат безумията по пътищата.Трябва ново начало:1.Стриктно спазване на правилата за обучение,корупцията вън!2.Имаш произшествия и нарушения плащаш си и ходиш на едномесечен курс3.Гражданската задължително на лицето а не на колата ,за да плаща виновния десетократно по скъпо след нарушения4.Техн.преглед трябва да е жесток-движат се изгнили,пушещи и съмнително изглеждащи МПС и т.
13
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Надрусани и раздрусани от пътя в бг. или кво, щот само заглавието чета. Другото ми е маловажно за сега, не че нещо....нали
12
0
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Тези дни си правих опит да карам според знаците. Колко псувни и клаксони отнесох не е истина. Или знаците не са адекватни, или народа е за смяна.
11
1
 
10
 
! Отговори
ко-ку преди 6 години
Искам да кажа куку. Отказът да дадеш проверка /за алькохол/ води до твърда имуществена санкция /глоба да речем 2000 български лева/, а за дрога - 24 часа у каушо. Тоя радетел за предотвратяване на престъпленията /Стратиев/ нещо ся е объркал че отиваш у затворо. А пък и да отидеш у затворо няма роблем да излянеш /справка/ СЦЗ ...
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като се напафкам и карам бавно, спокойно и внимателно, иначе ми е нервно. Трябва в курсовете да има часове каране надрусан за да са подготвени младите шофери
9
1
 
7
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Тоя дедо докато беше Шеф на кат имаше най-много подкупни полицаи и най-много безмислици се сътвориха! Защо по дяволите има кой да го попита за експертно мнение, след като подметката на стария ми чехъл е по-голям експерт от него???
8
2
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ах тази шмика, таз китайска шмика,кара човека бързо да привиква.А много често, само с първа доза,наркоза води до некроза.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запитвам се как зимат изпитите.Или изпитващия е по пиян вие си задаите въпроса то затова има много зели можеби кои черпи тои зима къде ракия къде бира и затова изпитващия не мисли трезво
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази глупост, че ако откажеш проба за алкохол, директно влизаш в затвора, може да я каже само някой, който не чете законите, а именно полицай. Да бяхте питали някой юридически грамотен човек... ама такъв ви е сайтът и новините.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва КАТ да направят кампания "Като се друсате, карайте внимателно"
4
1
 
7
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 6 години
До Ангел Споменати те водачи трябва да бъдат разстрелвани на място !!
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По бързатз процедура положителен ли е резултата за дрога директно в затвора.Отделно книжката за голям период от време.Без съд и присъда...както по девети сптември...
2
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Колега ***, искрено се надявам другарят Алекси Кастратиев също да е сред жертвите.
1
2
 
45
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Внимание, извънредна новина!!!Един луд е напръскал с отрова много пари и ги е дарил на дом за деца и сираци.10 депутата са мъртви, 2 кмета и 4 социални служители... На децата нищо им няма...