Контузия извади една от гимнастичките за Европейското

Теодора Александрова е счупила костици на стъпалото
19 апр 2018 14:30,
3
Контузия извади една от гимнастичките за Европейското
Снимка: архив Bulphoto

Най-младата от гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика Теодора Александрова е със сериозна контузия, която ще я извади извън игра за няколко месеца.

Родената през 2001 гимнастичка има счупване на костици в стъпалото и вече е с фиксираща протеза, тип ботуш.

Така Александрова със сигурност ще пропусне европейското първенство, което ще се проведе от 1 до 3 юни в Гуадалахара в Испания, пише "24часа".

На нейно място в следващите състезания ще играе резервата Стефани Кирякова.

Възстановяването на Теодора ще продължи дълго, но за щастие няма да се налага оперативна намеса.

По време на световната купа в София три от гимнастичките на Весела Димитрова играха с контузии. След безапелационно спечеления златен медал в многобоя Илияна Раева заяви, че Елена Бинева и Лаура Траатс изпитват сериозни болки и едвам стоят на краката си, а при Теодора Александрова нещата не са толкова сериозни.

Лекарите се надяват, че грацията ще успее да се възстанови за световното първенство, на което България е домакин през септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Нешка Робева била гадна, измъчвала състезателките , а тези новите в момента начело с г-жа Раева какви са??? Да караш състезател с травма да играе за някакъв медал. От такъв треньор останах за цял живот с луксация на 4ти и 5ти прешлен. Това не са треньори, това са състезатели които се кичат с медалите на нещастните състезатели. Жалко за момичетата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
илияна раева и треньорката да ги заменят,след като мъчат малките толкова....
1
0
 
5
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Три от пет състезателки с контузии си е притеснително нещо. Фантастични съчетания, но явно имат нужда от по-правилно предпазване, съхранение на колена, стави, глезени. Резервите са две и явно трябва да се обиграят на всички постове, за да са готови за включване на отговорни състезания, защото сега се отказваме от участие в някои турнири, но за европейското и световното не бива.