Синдикатите в МВР: Строги санкции за агресия към полицаи!

Общество и институци – единни срещу терора, настояват те
Обновена: 19 апр 2018 14:54 | 19 апр 2018 14:45, Анисия Иванова
51
Синдикатите в МВР: Строги санкции за агресия към полицаи!
Снимка: Булфото

Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и/или неуважително отношение спрямо органите на реда, съобщиха от СФСМВР в писмо, изпратено до медиите.

В позицията си синдикатите изразяват пълна подкрепа и съпричастност към служителката на МВР, която изпълнявайки служебните си задължения, получи тежки наранявания по време на футболната среща между отборите на ЦСКА и Левски вчера.

Още по темата

Синдикатите настояват спешно да се предприемат необходимите мерки, които да гарантират физическата неприкосновеност на полицая и да се определи зона за сигурност, която ако бъде нарушена, то представителите на държавата, в лицето на полицията, да имат право да се защитят със всички позволени от закона средства.

СФСМВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и/или неуважително отношение спрямо органите на реда.

Подобни инциденти, като вчерашния, са удар не само върху авторитета на МВР, но и резултат от много, проведени във времето, неуспешни политики и реформи, които са имали за цел да се защитят правата на гражданите и не са предвиждали защита на правата и живота на полицаите.

"В цял свят задействането на самоделно взривно устройство на многолюдно място се приема за тероризъм. И ако в конкретния случай очевидно хулиганските подбуди не ни позволяват да определим деянието като терористичен акт, то категорично можем да се каже, че подобни прояви са част от ширещ се по стадиони и улици терор. Насочен не срещу конкретна жертва като пострадалата ни колежка. Насочен срещу закона, морала, срещу цялото общество. Срещу този терор обществото и институциите трябва да са единни", категорични са от Синдикалната организация на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кое гарантира че не е терорист
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще търпим тия фут.болни ху.ли.гани
45
2
 
0
 
! Отговори
Ааа, отговорете ми преди 5 години
Защо полицаите досега един път не се жалваха като ги бият шведите ? ? ?и винаги си мълчат за атаките на *** срещу тях, а сега при този случаен инцидент ревът ли ревът .......
44
2
 
3
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
"и/или неуважително отношение спрямо органите на реда" ?! Чакайте сега, насила ще ме карате да ги уважавам ли?! Че то 90% от населението тогава си е за затвора! Кой нормален човек би уважавал полуграмотен полицай ?!
43
0
 
2
 
! Отговори
Отговорче на №43 преди 5 години
До ВъпросчеОтговор на твоето въпросче - А нима не се сещаш, защо не разстрелват и размазват от бой *** в тази държава ? Да не би, защото на полицаите не им се иска? Отговорът е много елементарен, защото управляващите не им разрешават. А, защо не им разрешават отговора го оставям на теб мисля, че не е сложно да достигнеш до него.
42
0
 
2
 
! Отговори
Въпросче преди 5 години
Много е интересно дали сега полицаите ще продължават да ухажват престъпниците и ще продължаварт ли да им позволяват да се държат с тях като с парцали.Няма ли най-после да влязат в ролята си на пазители на хората и да разстрелват подобна *** от нехранимайковци,които живеят от престъпност и дрога?
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И четирите ченгета в ареста, и те ли са единни срещу терора?
40
2
 
4
 
! Отговори
пикачу преди 5 години
Имам въпросче - ако го наплюя, смята ли се за "агресия"?
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Англия или в Китай ако посегнеш на полицай... страшно е.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ЗА КАПАК НА ВСИЧКО ПОЛИЦИЯТА НЕ Я СЪДЯТ В НОРМАЛНИТЕ СЪДИЛИЩА!!!!!КОЛКО ОСЪДЕНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ ИМА КОЛКО!!!!!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМА СИ ЗАКОНИ И ТЕ СА ДОСТАТЪЧНО СЕРИОЗНИ И В МОМЕНТА!!!ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ БЛАГОДАРИ, ЧЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ОБЯВИЛ КОЛКО СА КОМПЕТЕНТНИ И КОЛКО ПОЗНАВАТ ЗАКОНА И КАК ЗАЩИТАВАТ ХОРАТА НА БАЗАТА НА ЗАКОНА!!!
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ НА ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА!!!МИ УТРЕ ЩЕ КАЖАТ И НАБЕДЯТ НЯКОЙ!!!ТОВА СА СУБЕКТИ НА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА!!!
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли някаква макар и мъничка реформа в "органите" за последните 28 години? Ще почерпя ако ме осветлите!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до НЕМОЖЕЩИЯТ ДА МИСЛа- ПРЕВИЛЕГИИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ- ДА РАБОТИ С 30+ ДЕЦА И ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА РАВНА НА ЧИСТАЧКИТЕ, РАБОТЯТ С 7 ПЪТИ ПО ВЕЧЕ ДЕЦА И ПОЛУЧАВАТ 8 ПЪТИ ПО НИСКА ЗАПЛАТА ОТ ТИЯ В ЕВРОПА- ПИСАРУШКАТА ДАСКАЛКА ПЛАЩА И ХОДИ ДА СЕ ОБУЧАВА НЕПРЕКЪСНАТО, ПРОСТИТЕ ЧЕНГЕТА ПО НЯКОГА ИМАТ ДВЕ ОБРАЗОВАНИЯ- ТЕХНИЧЕСКО И ПРАВО, ИКОНОМИКА И ПРАВО- НО КАРАЙ ЗА ТЕБ СА ПИСАРУШКИ- ТЪРСЯТ ЧЕНГЕТА- ДАВАЙ ДА ОПИТАШ КОЛКО Е ГОТИНО.
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България, наред с малцинствата , определена група съсловия искат да живеят на гърба на останалите и да са привилегировани:УчителиЛекариНадзирателиПолицаиПолитициАй ти специалисти и прочиеВсички останали да кретат в мизерия със 500 лв заплата. СправедливоС? Не мисла! Писарушки!
32
2
 
11
 
! Отговори
ДА! преди 5 години
Съгласни сме, защото няма друга професия с такъв риск:ДА ЗАЩИТАВА(граждани) и ПРЕДОТВРАТЯВА(престъпления).Но да има има приложение и другото правило от векове:ЗАКОНЪТ е ЕДНАКЪВ за ВСИЧКИ( вкл.И ЗА т.н.РОМИ) Те най-много нападат полицаи).
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един цирк на студио пикчърс.Ще отнеме правата на хората и ще всява страх.
30
6
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
много ми е интересно какво са отговарили на въпроса ;Защо искате да станете полицай? на интервюто за работа писали ли са за рушвети,злоупотреба с власт и тн ама трябва да минават и на полиграф-а
29
4
 
16
 
! Отговори
някой преди 5 години
Санкциите за агресия да си ги налагат полицайте - който посегне на полицай да му изкривят палката в гърба. В Щатите ги застрелват на място такива.
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ претърси човека с бомбичката неин колега ами ако тя беше гръмнала на някое дете на стадиона щеше ли да има толкова шум питам и отговор не искам аиде чао:)