Алкохол се лее... Но не и в Русия. Пиенето намалява!

Такива данни изкара Световната здравна организация
20 апр 2018 10:57,
47
Алкохол се лее... Но не и в Русия. Пиенето намалява!
Снимка: архив, Reuters

Пиенето в Русия намалява. Или поне такива данни изкара Световната здравна организация, пише "Комерсант".

Според експерти на вестника основен фактор за този спад е професионалната политика на руското здравно министерство - то ограничава времето и местата за продажба на алкохолни питиета, както и възможностите да бъдат рекламирани в медиите, пише БТА.

В перспектива руската практика може да послужи за пример на много други страни с подобни проблеми, смята СЗО.

"Намалената употреба на алкохол през последните години в Русия е сред най-важните за нас резултати в този регион", заявява пред "Комерсант" Карина Ферейра-Борхес, оглавяваща програмата "Алкохол и забранени наркотици", лансирана от Европейския офис на СЗО.

"В бъдеще бихме желали да направим опита на Русия достъпен и за други страни със сходни предизвикателства", допълва тя.

По данни на СЗО през 2016 г. употребата на алкохол в Русия е достигнала 11,1 литра спирт на човек годишно. Това е минимумът за 27 години - през 1991 г. е регистрирано ниво от 12,2 литра. Върхова стойност е отбелязана през 2006 г. - 17,1 литра спирт на човек за година, добавя изданието, цитирано от Би Би Си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Употребата на легален алкохол в Русия намалява защото нямат пари. Нали Лилипутин води 2 войни. Но употебата на самагон, бояршчик, одеколон и др. подобни расте.
36
8
 
13
 
! Отговори
Nguyen to преди 5 години
няма по-големи алкохолици от руснаците.Това е факт...Тия *** и техните жени са най-големите алмаши на света...Ако поживеете малко в Русия ще останете втрещени...*** и ограничен народ.. Затворена държава от всякъде...Аз бях в шок......Жалко за обикновенните хора все пак..С диктатора Путин си спечелиха още 6 год мизерия и крачка на зад в бъдещето..
35
6
 
10
 
! Отговори
Z преди 5 години
Най-голямото потребление на алкохол е в украйна
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странна работа. Аз пия около 40-50 литра концентрат годишно, при това ракия около 60 градуса, при това без да се опивам. По 100-150 грама на вечер почти всяка вечер.Това, че руснаците са топ пиячи изобщо не е вярно, тва са някакви грешни стереотипи. Мисля, че са на 7-8 място по консумация на глава от населението.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VIJ V ANGLIQ SE UVELICHAVA
32
17
 
9
 
! Отговори
От чужбина преди 5 години
В пРосия пият :боя за обувки ,спирт за горене и льосиони за баня и всякакви бъркочи защото нямат пари и са наркомани в пРосия
31
12
 
10
 
! Отговори
В русия преди 5 години
Пиенето на алкохол намалява консумацията на политура се увеличава.
30
18
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Липса на рубли и жулят ,, бояршник " ! Чат-пат и антифриз ! Няма по- пропаднали от тия !!
29
14
 
29
 
! Отговори
тролчета мили батюви преди 5 години
Такава жалка картинка сте!Нямате си и най-бледа представа какво представлява Русия в момента!Ако смятате,че сте общественото мнение,в грешка сте!И то мноого голяма!Не съм русофил,но това което дращите за Русия е много тъпо!Дано поне хлебеца да ви се услажда!Айде със здраве!:)
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като и14274 се пие - Да пият !
27
11
 
14
 
! Отговори
хм преди 5 години
кво пъ е това Борящник... слушам я тази простотия от месното психодясно, но се съмнявам, че и те знаят какво е това.
26
21
 
13
 
! Отговори
ицака преди 5 години
Те *** нямат пари и пият бояришник и пена за вана!Най-изпадналата пасмина на планетата са московитите!
25
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И се увеличава консумацията на самагон !:-)
24
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да намаляват алкохола...но наблягат на боярищника :)Денег ньет.
23
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюз
22
23
 
13
 
! Отговори
до Един българин преди 5 години
Нямат пари.И скоро няма да имат.Докато путин и олигарсите трупат милиарди и водят войни руснаците пият боршияк и самогон.С тези заплати - толкоз.За водка ще почакат да дойде някой по-миролюбив президент, ако се намери такъв.
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Те ти още един дето не е ходил на училище!!! Ти първо прочети КОЙ е победил в Куликовската битка!!?? А това че имат разни черти..............хи-хи-хи.........ти погледни българите...........КОЙ ли не е минал оттука, а пък да не говорим за 500 века (това са минимум 25 поколения!) ние дали не сме си турци! И въобще азиатщината си ни е в кръвта и нема нужда да се издокарваме на "джентълменчета"! Още повече, че ония пък са вече повече африканци, отколкото стари римляни!
20
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, намалява!?Явно са зарязали пиенето и намират разтуха в чистенето на дома, защото покупките на почистващи препарати доста са се увеличили.
19
16
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Може и да намалява покупката на легален алкохол в супермаркетите, поради стегнацията на "братушките", но пък употребата бояришник и самогончик няма как да влезне в официалните доклади защото тя обхваща сивия сектор, там статистика могат да ви дадат от погребалните агенции и клиниките за алкохолици ... !!!
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42 19Че ти какво искаш, от какъвто акъл вземаш, такъв ставаш!!! ***, лгбт-та, марихуана, еднополови бракове...............ВСЕ ГАДО-СТ-И оттатъка и тука се промъкват!!! Мили Боже, КОГА Боримечката ще вземе една по-яка гьостерица и ще ги разкара тия откачалки оттука????