Да не дочакаш линейката! Двама издъхнаха за ден във Врачанско

Жена почина на площада, мъж - в колата си към спешния център
20 апр 2018 13:00,
27
Да не дочакаш линейката! Двама издъхнаха за ден във Врачанско
Снимка: архив "Булфото"

Двама души не успяха да дочакат линейка и починаха само за ден във Врачанско.

Единият трагичен случай е със 73-годишен мъж от Кунино, който бил докаран мъртъв в Спешния център в града.
Борис Рудовски издъхнал на път за Враца в собствената си кола, докаран от свой съсед. Човекът разказа, че на Борис му прилошало, чакал дълго линейка и помолил съседа си да го закара по най-бързия начин до Враца. Вместо в спешния център, тялото на мъжа беше свалено от червения "Форд" и пренесено директно в моргата, пише "24 часа".

Другата трагедията се разиграла в центъра на село Хайредин 40-годишна жена издъхнала на площада пред очите на своите съселяни, докато чакала Спешна помощ.

Хората веднаха се обадили на тел. 112, но линейката е пристигнала 40 минути след подаване на сигнала, защото пътува от Козлодуй.

Кметът на селото Тодор Алексиев обясни, че от години моли настоятелно всеки здравен министър за разкриването на филиал на центъра за спешна медицинска помощ, но молбите му остават без отговор.

Последният отказ кметът получил от сегашния здравен министър Кирил Ананиев, който цитирал статистиката, че жителите на Хайредин не търсят често спешна помощ.

Според Алексиев статистиката на министерството не отразява факта, че жителите на общината сами извозват болните си близки до спешния център в Козлодуй.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
до 25-чефаче преди 5 години
То и тук пари има но вместо линейки България закупи патрулки с по 3 камери за по 100 000 лева бройката.И даде още 100 милиона за увеличение на заплатите на полицаите,а за спешната помощ ни заплати ,ни линейки.Ако в Румъния лекар започва в спешната им помощ с 2500 евро начална заплата,то у нас полицая взема по СУЦ между 3000 и 6000 лева,както се похвали почерпен служител в МВР.Та досети се,че в Румъния се дават пари за спасяване на хора,а у нас Управниците плащат на МВР за да ги пазят!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сами извозват болните си близки до спешния център...........иначе - рев за по-високи здравни вноски !!!!!!!!!!!
24
0
 
4
 
! Отговори
чефаче преди 6 години
в румъния един арабски лекар им направи третата най добра система за бърза помощ подобна на франция с хеликоптери мотори и неколко степенни линейки спрямо случайте ...в чехия всеки квартал си има спешен център с по едн алинейка патрулка и противопожарен автомобил а ние ние сме отличнците на европа и де факто държавата не съшествува освен на думи флаг и жълтите павета ...
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да вметна - който не отиде с линейка в болница не се брои за спешен случай! Санитарите на входа го преценяват, това не се прави от медицинско лице поне в София. После висиш в коридора 18 часа докато ти дойде ред. Викането на линейка е единственото правилно нещо в критички ситуации
22
3
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Не ми бийте минуси. Какво ви казах, на ва стам във Враца за 26 март? Гласувайте за Корнелия, иначе смърт. А вие, на велики се прайхте: не, ще гласуваме за Патриотите...Затвоа сега, Бойко плаче за вас, но без сълзи!
21
0
 
13
 
! Отговори
Додо преди 6 години
На 40г, и то жена, да тупне мъртва е много плашеща история!
20
1
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Бойко: Плача за вас....
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линейка да не чакаш. Затова всеки трябва да е шофьор и да има кола - за да се опазим един друг.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според ГЕРБ линейките са дошли на втората минута след обаждането на 112.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова всеки пълнолетен български гражданин трябва да има лека кола. По брой на леките коли на човек от населението изоставаме много от средното за ЕС, а колите които имаме изминават средно между 2 и 4 пъти по-малко километри на година в сравнение с страните от западна Европа.
16
8
 
3
 
! Отговори
65 преди 6 години
Абе на вад само зГерб вие виновен.Здвеопазвснето е в клинична смърт отдавна
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, че пак лекарите и линейките са виновни...
14
0
 
13
 
! Отговори
Наци-социалистомраз преди 6 години
Във вилаета на Ценко Чоков и Валтер линейки няма, но в замяна на това чалгата се лее в изобилие!
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе по селата кой те егава за слива!?Важното е в софето за разглезените сохийци да има стотици линейки ..Пирогови..Александровски..Военномедицински и още куп оборудвани и добре платени болници и докторя!
12
18
 
7
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 години
Линейките не са вседеходи, че на секундата да дойдат. А когато болният тръгва да умира, и професори няма да го спасят. Има си състояния при които смъртта е неминуема. Българинът трябва да осъзнае, че лекарите не са вълшебници.
11
9
 
2
 
! Отговори
ELF преди 6 години
Стига с тези линейки , автомобилите в България са критично много , за да се занимавате с линейки . Ама не линейка тряло - някой на ръце да ви носи .
10
1
 
18
 
! Отговори
Казаха Ви: преди 6 години
Трябва да станете 4,5 милиона мишлета.
9
11
 
9
 
! Отговори
До 6 Ранът преди 6 години
Ранът е само в промитите ви мозъци . Ако един свободен народ се самоунищожава НИКОЙ не може да му помогне!?
8
0
 
10
 
! Отговори
все пак преди 6 години
Когато пациентът има воля за живот , здравеопазването е безсилно.
7
1
 
32
 
! Отговори
чудо на чудесата преди 6 години
Кажете ми , моля ви, къде по света има подобни ситуации - оставят те без жилище ЧСИ-ли,кметства , МВР и др. ведомства _корумпирани, пенсионерите на доумиране, инвалидите никой не ги "вижда", народа се топи по различни пътеки.А горе ВЕЛИКИТЕ се хвалят , че са добри управленци. Да ги смъкнем долу!