Онлайн търговията - дава предимства, но има и рискове

Хората обаче стават все по-информирани, отбеляза Маргаритов
20 апр 2018 22:51,
16

Знаем ли какви са правата ни като потребители? Какви са рисковете и предимствата на дигиталния пазар?

"Рисковете не са малко. Дигиталният пазар е най-динамично развиващата се територия за търговски взаимоотношения. В последно време той дава и много предимства. Трябва да знаем към кого да се обърнем, ако имаме потребителски проблем с пазаруването от даден онлайн магазин", отбеляза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че това, което притеснява потребителите в онлайн търговията, е липсата на възможност да се установи контакт с търговеца.

"Когато сме примамени от много изгодна оферта, не се забелязват детайлите. Отново трикът с малкия шрифт. Улавяме се на разнообразни допълнителни плащания и хитринки. Все пак българският потребител повишава своята култура на пазаруване. Хората стават по-информирани и все по-склонни да реагират, когато усетят, че са пострадали. Много е важно да се реагира веднага и на място", изтъкна гостът в "Денят ON AIR".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До Ба си маратонките. Да, и като получиш поръчката - няма нищо общо с това, което си мерил и поръчал. Айде няма нужда, предпочитам да пообиколя магазините, отколкото офисите на еконт или спиди и да се набутам с разходи за връщане и замяна.
8
0
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
До Ба си маратонкитеr"компа" -- това на съкратено от компот ли е?
7
7
 
3
 
! Отговори
Ба си маратонките преди 5 години
До 5Отиваш в мола, мериш на корем, водиш си записки кое ти е удобно и след това сядаш пред компа и поръчваш всичко което си записал.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Излизаш извън темата. И двете застраховаш и колата и шофьора.Що се отнася за обувки, маратонки чехли. Ясно е написано по европейските стандарти. т.е ако носите 42 н. си взимате 42 н.Като потребител имате право в 14 дневен срок с етикета и екземпляра за връщане на стока, които го има като образец в сайта. И всеки потребител е възможно да си го изтегли. Попълва го за връщане на пари или замяна с друг артикул. Ако фирмата е стабилна ще ви го замени или ще ви върне парите с наложен платеж.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи ден си купувах маратонки , минах през три магазина и пробвах поне 20 чифта докато си намеря удобни Как да купя през интернет , знам си номера , но трябва ли да поръчвам и после да връщам докато уцеля удобството и комфорта За дрехите е горе долу същото Поръчвал съм , идва размера , но материята е някаква измислена и какво , компромис , облечеш 2-3 пъти и зарешеш в гардероба Все още мисля ,че трябва да се пробва иначе е компромис и пари на вятъра
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е по-добре да се застрахова една кола ?!?Колата на шофьора или Шофьора на колата ? ...закъснявате с информацията ...или е съобщавате след дъжда ,без качулка !
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се доверявате на самозвани шивачки, които да издокарат дъщеря ви като третостепенна фолк-певачка, или вместо да давате хиляди, за да купувате тежки бални тоалети като за 30-годишни милионерки, прочетете коментар 2.
2
2
 
8
 
! Отговори
Чак сега видях, че преди 5 години
следобед е имало статия за абитуриентите. Затова пиша тук:Напишете в Гугъл Prom dresses. Ще видите какви са абитуриентски тоалети по света, а също и каталози за 2018 г., чудесни бални рокли като за девойчета на 16-18 г., при това на цена $100-200. Хората са наясно, че тази дреха се облича веднъж или най-много няколко пъти. Може да я ползвате и ако сте шаферки през следващите 2-3 години.Намерете някой, който знае добре английски, за да разберете как да поръчате и колко ще платите за доставката.
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите ми са на по 69 години, но дори и те пазаруват онлайн. Темата е леееееко за 2008-а.