Под пагон: Арести за корупция, но 90% се измъкват

Дори всички да влязат в ареста, съдебната система ги пуска
20 апр 2018 09:30,
30

Акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР вкара в ареста началника на районното управление в Раковски Георги Илиев заедно с двама негови подчинени. Според първоначалната информация служителите на реда са заподозрени в злоупотреба със служебно положение и изнудване. В същото време половината наличен състав в града беше уличен в корупция.

"Оказва се, че над 90% хванатите в корупция служители на МВР се измъкват с оправдателна или условна присъда поради различни обстоятелства. Това не е единичен случай. Подобни арести имаше и в Първомай, Бяла Слатина, Пловдив, София и други, но се повтаря едно и също", категорична е криминалната журналистка Богдана Лазарова в "България сутрин".

Още по темата

По думите ѝ дори "Вътрешна сигурност" на МВР да излови и вкара в арестите всички, замесени в корупционни практики служители, съдебната система след това ще ги пусне да си ходят и всичко пропада.

Журналистът Стефан Ташев е на мнение, че системата за вътрешна сигурност е зле.

"Служителите на МВР са се заклели да служат на държавата. Митове и легенди са, че в МВР взимат 600 лв. Като се сложат всички привилегии и допълнителни бонуси, се натрупват около 1000 лв. Там някой си мисли, че като сложи значката и пистолета на кръста и от него зависи всичко в по-малкия град. Това е извратено мислене", твърди журналистът пред Bulgaria ON AIR. Според него периодично се задържат хора за вземане на подкупи и други корупционни схеми, но след това случаят се потулва и след година уличеният в незаконна дейност иска да се върне на мястото си. Ташев допълни, че е нужно реформиране на системата - както тази на МВР, така и съдебната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях готвят нов залон по пътя ония си заявиши изпитите до 1 кога дадоха 31 часа в ловеч никои не видя смях
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой бори корупцията във "Вътрешна сигурност" ?
28
0
 
15
 
! Отговори
НЕЩСАТНИЦИ преди 6 години
КОЙТО СЪСИПВАТ Милата ни Родина мислят че държавата България е тяхна собственсот посетете Пиринският край да видите как полицайте през свободнот време орязват горите нещо страшно дърва за огрева ако законо струват 60 лева при тях са 50 лева Аискат увеличение на заплатите крадът ли крадът
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ако се замислите не само полицаите ВСИЧКИ проблеми в БГ произлизат от лиса на правосъдие. Дали ако тези полицаи или кметовете или депутати или членове от правителството или от администрацията и т.н., знаят, че ще влязат ЕФЕКТИВНО в затвора за перстъпленията си, ще ги вършат тези неща?Затова и в нормалните държави властите са разделени, да могат да се контролират едни други. А не като в БГ - управленчески, правораздавателни, бизнес, администрация, мафия - всичко е едно котило.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При блестящия успех, с който избираме депутати и президенти, по-добре да не избираме главен прокурор :)))
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с тия постановки дето правите, даже и толкова са ви много като успеваемост ... некомпетентни-шапкари, без повече коментар
24
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 6 години
В България са огромни проблемите с комплексираните полицаи,които си мислят,че имат правомощия да мародерстват като престъпници.Защо потърпевшите са тези,които пишат и се обясняват в районното,а може и да отнесат някоя глоба,а престъпниците тях никой не ги закача.Проблемите се знаят и статията е много закъсняла,но е така.МВР в тоя си вид е символ на корупция и престъпно безхаберие!Докога ще се замитат проблемите?Иначе са първи по площадите за вдигане на заплати,а ги пенсионират,като най-работещи
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест излиза, че това, което Бойко Борисов казваше още докато беше шеф на МВР - Ние ги хващаме, те ги пускат, е валидно и досега?Е, голям напредък няма що! :)
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно, така мразения тук ЕС откакто сме влезли при тях от самото начало ни повтаря - съдебната ви система е зле, зле, зле! Ама както от това, гейропата какво ли разбира, тука са умовете, тука знаем истината. Само дето *** не може да събере 1+1 и да осмисли, че без читаво правораздаване ще гледа нормалния живот през крив макарон. Независимо дали е в Европейския или в Евразийския съюз.
21
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 6 години
Българските полицаи са най-привилегированото съсловие !
20
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 6 години
Ако ви се наложи да потърсите помощ от полицията , те са склонни вас да обвинят за това ппримерно , че някой ви е обрал! Това ми се случи на мен , никакво съдействие , само ме разкарваха няколко дена да говоря какво е станало , а те отчитаха "дейност"
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо МВРту като е пратило броени предварително белязани пари после при "акцията" насред софето прави 5 часов холивудски екшън пак да ги брои?
18
0
 
15
 
! Отговори
законата МАФИЯ преди 6 години
Е Народната милиция храним 60 000 престъпника със нашите данъци ...МИЛИЦИЯТА КОРУМПИРАНА 500% ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТО ВЕДНАГА ..пОЛИЦЕЙСКИТЕ УПРАВЛЕНИЯ СА ФЕОДАЛНИТЕ ВЛАДЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЛИШЪТ ОТ ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИЙ
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ченгесари са бивши.настоящи и бъдещи престъпници!Уволнение до последната глава *** и закриване на МВР !На негово място трабва да се създаде полиция както е в цивилизованите държави.която да пази законите.правата и свободите на населението!В сегашния си вид МВР е просто една разложена проядена мъ**ша!
16
0
 
4
 
! Отговори
сигурно преди 6 години
10% СА ВКАРАНИ ,ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ !!
15
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 6 години
Стига с тая глупава политическа принадлежност ! Всички са еднакви и гледат само "келепира"!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли мотив един бевш гербав при това кмет да свидетелства за подкуп срещу сегашния кмет, който не е от герб а пречи на герб? Съдът трябва внимателно да прецени ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТИТЕ на тн свидетели по делото. Тоя е бил кмет допреди няколко години. Възможно е да са го принудили да се махне от кмет, защото имат яки доказателства срещу него, възможно е днес КОЙ да го изнудва или сто дела срещу него или едно, ама да накисне кметицата и да му е обещал никога да не го осъдят. Версия за проверка ВАЖНА!
13
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 6 години
В корупционни схеми държавата губи милиарди , затова няма да има пари за пенсонери и учители!
12
1
 
10
 
! Отговори
зависимости преди 6 години
ДОКАТО сЛАВИ тРИФОНОВ ПРАВИ ОЛИГАРХОУДОБНИ РЕФЕРЕНДУМИ, КОЛКО ПО-ДОБРЕ ЩЕШЕ ДА Е ДА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА НЕ СЕ ИЗБИРА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ КАКТО СЕГА, а от народа на избори. Така примерно един умен и почтен човек като Гешев, ако стане главен прокурор, избран от народа и не се отчита на избралите го политици, може и да арестува министри, депутати за корупция. При сегашния зако да арестуваш тия, които са те избрали най-малкото за един благодарен човек е неетично, нали?
11
2
 
9
 
! Отговори
те преди 6 години
Значи съдебната система саботира държавата и умишлено насажда в хората чувство на безнаказаност за престъпниците с своите действия!