Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
658
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз се връщам когато си поискам, но само за 2-3 дни 😂. В едната посока ми струва от 10 до 34 евро. За 10 евро не мога от София да стигна до Варна. Защо да работя в България за смешна заплата и да плащам повече за много стоки и услуги?
657
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз искам в България ама за това, за което изкарвам по 100 лева на час в България, не искат да ми дават и 20.Ако остана без работа, автоматично започват да ми изплащат обезщетение за безработица. В България, трябва да се мъкна 1-2 месеца и да подавам "Молба" - да се моля на някого, да си свърши работата. И след 1-2 месеца, ми заевяват, че могат да ми плащат по 140 лева, защото нещо, някъде, извън моят контрол, било объркано, освен ако леля ми не работи там. Тогава няма проблем.
656
0
 
5
 
! Отговори
Български "бизн преди 5 години
Всичката им работа е така. Като идеш при шефа и му кажеш да ти вдигне заплатата и ти вика "нямам пари брат, поработи още 20-тина години без да ти бутам заплатата", после му напуснеш, той тръгне да търси заместител и наема някой на заплатата която си му искал, щото никой няма да дойде на твойта. Сега новия трябва 3 години да го обучават и му плащат повече, ама за теб по-висока заплата неможеше! Българския бизнес да прави като вятъра!!!
655
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам как човек, който доскоро е получавал чиста заплата от поне 1000+ евро, ще се върне в България, за да работи за някой ******к за 250 евра. Аз съм учителка и нетната ми заплата е точно 312 евра. С тях тока ли да си платя, парното или да нахраня детето си. Ще потърпя още малко, колкото детето ми да стане по-самостоятелно и с куфара - към Терминал 2. Моя колежка замина преди две години заради кредити, грижи се за две дечица, осигурено жилище + 1200 евра.
654
0
 
26
 
! Отговори
Червен бизнесмен преди 5 години
Ако не се върнете да ми работите за 250 евро не сте никакви българи!
653
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който не е бачкал за българи, той не знае колко безмозъчни темерути има на този свят. Да фалират, да си продават бентлитата и да отлитат нанякъде, че да можем, като се върнем тези "бизнесмени" да ги няма!!!Господ да ги осъди набързо и да ни оставят държавата на мира
652
0
 
35
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 5 години
Ох, не спирам да се смея на този призив!Викнал вълкът: "Елате, баювци, у мойта гора, да ви посрещна!".И те хукнали един през друг...Как ли пък не! Човек, устроен в нормална държава, на нормална работа и най-вече - в нормално общество, ще си връзва здрав пръст да живее с политически талибани и работодатели-мошеници! Да не му е изпила чавка акъла? Ако му го е изпила, нямаше да работи в чужбина, а щеше да се натиска тук за 600.00 лв.
651
1
 
35
 
! Отговори
оплескаха се до ушит преди 5 години
хората се изнесоха.. да фалира скапаният бизнес, хора не останаха, те за бизнеса се притеснили, кръгли и завършени *** оти
650
1
 
20
 
! Отговори
Тъй преди 5 години
Чакаме да разкарате терора на престъпниците и техните НПО
649
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 654А па тоя! Че у нас ромите, мигрантите и селяците да не са по-малко в процентно отношение спрямо Германия??! Наемите в София да не са по-евтини спрямо българските заплати??! Българската МИЛИЦИЯ да не е по-добра от немската??! Немската полиция си знае работата и побийва сегиз-тогиз но не пред публиката/камерите! Само на приказки сме тъй прекрасни!
648
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа, да бе. Ще се върнат за да станат роби на простакешите (в повечето случаи) бизнесменчета и ***! Ще се върнат когарто скапаната ни държава стане цивилизована Евро-държава а не каквато е в момента - Милиционерия!
647
2
 
36
 
! Отговори
Върнете се преди 5 години
иначе какво? Ще ви намерят в колата 70 000 евро и ще ви пребият държавни мутри в служба на частни бизнесмени? Идеееем, ще ви работим за 800 лева! Ама няма да е този живот :))))
646
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наемите в Берлин са станали много високи. Отношението към българите на мнозинството германци, включително и на германците от турски произход е като към роми.Арабите ислямисти напълзяли в Германия притесняват християните. Е не чак толкова колкото като намушкаха двете момчета с еврейски шапки, но и това ще стане. Във Франция вече цели квартали евреи се изселват далече от арабите.
645
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм доволен от България - джаскам по 12 часа за 900лв.бруто...не смея да гъкна да не ме изгонят....ток и други сметки си ги делим с нашите...остават ми за кафе и цигари...и 2 пъти кино в мола на месеца.През лятото ходя с нашите на село...копаме градината...хем полезно ... хем приятно...хем безплатно
644
0
 
10
 
! Отговори
Non non преди 5 години
Perke?! :(
643
4
 
14
 
! Отговори
До 650 преди 5 години
Ето ти един пример. Мой приятел завърши ТУ и немски факултет в този университет. Яви се на интервю и започна работа в представителството в София на една от трите немски автомобилни премиум марки.Не е от София, а от село и няма никакви връзки.За сметка на това владее перфектно немски и е много компетентен относно автомобилите.
642
2
 
3
 
! Отговори
7954 преди 5 години
До До JonКато какъв и как е назначен? само не споменавай думички като конкурс и кноцепция.
641
2
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
потърси в гоогъл - 80% от българив в германия и виж какво ще излезе :)
640
3
 
6
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 646 абеИ, кде е тва проучване бе ? Сигурно в твоя промит со ро сои ден мозък ?
639
2
 
69
 
! Отговори
смех преди 5 години
Смех. Как някой ще избяга от спокоен живот и добра заплата за да се върне в мизерията на без мозъчните бг работодатели ?