България в Еврозоната? Губим фискалния суверенитет!

Лидерът на "Възраждане" иска референдум за еврото
Обновена: 24 апр 2018 11:51 | 24 апр 2018 11:45,
58
България в Еврозоната? Губим фискалния суверенитет!
Снимка: Reuters

Ако България бъде приета в еврозоната и у нас се въведе единната валута, нашата страна ще изгуби фискалния си суверенитет. Това обяви в студиото на "България сутрин" лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му държавата ни не е готова да бъде приета, а върви кампания за това. Костадинов заяви още, че трябва по този въпрос хората да бъдат питани и заради това от партия "Възраждане" стартираха подписка, с която да инициират референдум за приемането на еврото у нас.

Още по темата

"През последните 30 години направихме доста крупни външнополитически избори, които бяха взети от един много тесен политически елит", каза пред Bulgaria ON AIR Костадинов.

Икономистът Васил Караиванов пък е на мнение, че подобна подписка е безпредметна. Той обясни, че еврото всъщност са доста правила, които трябва да се спазват в една държава и затова има и "чакалня" за еврозоната, в която трябва да се влезе.

"Германия, Холандия и другите държави въобще не искат България в еврозоната в този момент" подчерта той в ефира на "България сутрин".

По думите на Караиванов влизането в "чакалнята" преди приемането на общата валута е нещо много добро за нашата държава, защото се гарантира обвързаността на българския лев с еврото.

Той каза също, че механизмът ще ни помогне и при разпадане на еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква е таз партия възраждане? Има някакви досадни безделни хорица, които набутват някакви хартии на тема евро по центъра и досаждат на гражданите. Това ли са те? Абе тез хора работа нямам ли да работят или работят като профеионални досадници?
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано Борисов падне скоро, държавата се тресе от протести и гафове, защото успеят ли да излъжат ЕС, че сме готови, това ще бъде последното и огромно ограбване на българина. За това мечтае Борисов и финансовия министър, защото ще ударят спестяванията наполовина. Тогава България ще изригне и Герберската шайка ще бъде бита с камъни и дърве. Никой от тези които сега са на власт не мислят за българите. Трупат по сметките и гледат да е повече, за да се подсигурят за поне 100 години. В никакъв случай!!
44
0
 
0
 
! Отговори
практичния мислител преди 5 години
До Анонимензатова си плащаме и вносното ддс (имам предвид ддс на другите държави), ако не не знае
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При евентуално разпадане на Еврозоната ще стане много забавно: ЕЦБ прибира еврото, БНБ вади старите левове, но правителството вече ще е изхарчило резерва на БНБ в евро, който сега гарантира валутния борд.
42
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не иска ли и референдум за копейката и рублата? русороб ***
41
6
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. .
40
2
 
4
 
! Отговори
поп кръстю преди 5 години
Ама никой в българия не иска еврото.----------------ще ви продам за торба евро
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧУЖДИТЕ МОНОПОЛИ ПЛАЩАТ МИЛИОНИ НА ХОРА КАТО КУНЕВА, СОЛОМОН ПАСИ, ПЛЕВНЬО ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ. ЛИДЪЛ, КАУФЛАНД, ЕВН, ЧЕЗ, ЧУЖДИТЕ БАНКИ, ТЕЦОВЕТЕ АМЕРИКАНСКИ, ВСИЧКИ КОЖОДЕРИ. А НА ВАС И ГОСПОД НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ
38
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪВЕДЕ ЛИ СЕ ЕВРОТО ВЕЧЕ И БЪЛГАРСКИТЕ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ НЕ МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ НИЩО. НИТО ТОК, НИТО ВОДА, НИТО ВДИГАНЕТО НА ЗЪРНОТО, ВСИЧКО ЩЕ СЕ РЕШАВА ОТ КОЛОНИЗАТОРИТЕ. ТЕ И СЕГА ТОЛКОВА КОНТРОЛИРАТ НО ТОГАВА НЯМА ДА МОЖЕ ГЪК ДА КАЖАТ
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧАСТНИКА КАПИТАЛИСТ ЩЕ СИ ТЪРГУВА В ЕВРО ПО НЕМСКИ СТАНДАРТ А ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ СА ПО БЪЛГАРСКИ !
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Испания и Италия искат да се отърват от еврото, защото е било грешка за тях. Сега е непосилно да се налива в единната валута за страните без Англия!
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фискален суверенитет България няма още откакто се въведе валутния борд. Влизането в Еврозоната ще се използва от търговците за уравняване на цените в тяхна полза и за сметка на потребителя. Едрият бизнес ще спечели най-много.
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41АЛО НА ТАМ ВЪРВИМ С БЯСНА СКОРОСТ И ПО- ЗЛЕ ОТ ЛУКАНОВ СЕ ОЧЕРТАВАТ НЕЩАТА!
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лобито на кунева, соломон паси, плевньо и останалите евроатлантици престъпници окончателно и безвъзвратно ни продават. Без собствена парична единица връщане няма
32
9
 
9
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 5 години
БЪЛГАРИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ОТНЕМАНЕТО НА ПАРИЧНАТА ИМ ЕДИНИЦА И ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО! ПО СЪЩИЯ НАЧИН НИ СМАЗАХА КАТО НИ ПРОДАДОХА НА ЕС НАЦИСТИТЕ, ТЕХНИТЕ КОЛОНИИ И МОНОПОЛИ. АКО ЩЕ ИМАМЕ ЕДИННА ВАЛУТА ЗАЩО НЯМА ЕДИНО ЗАПЛАЩАНЕ? ОТНОВО ГЕНОЦИД И ОКОНЧАТЕЛНО ЗАРОБВАНЕ
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32МЛЪКНИ И ПРОВЕРИ В БНБ ДАЛИ ОЩЕ ИМА ПОЛСКА ЗЛОТА, ЧЕШКА И ДАТСКА КРОНА. СТРАНИ В ЕС ПРЕДИ НАС И ТРЯБВА ДА СА НА ЕДИННА ВАЛУТА, НО НЕ СА. УНГАРИЯ Е НА ФЛОРИНИ. ИМА СТРАНИ , КАТО ВТОРА ВАЛУТА ЕВРО. ТУКА БЕШЕ ПИСАЛ ЗА ЧЕРНА ГОРА И КОСОВО АЛО БЛКАНЦИТЕ НИЛИ ГО ДАВАТЕ ГОЛЕМИТЕ ТАРИКАТИ, ЧЕ ГЪРЦИЯ Е НА РАЗНОСКИ НА ГЕРМАНИЯ И НЕ ИСКАТ ГЪРЦИЯ 2 НАС БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ НЯМАМЕ ПРОИЗВОДСТВО, А ВМИРИСАЛА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!!!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За една валутна единица може да се каже че е обвързана,чак пък вързана туй е смешно,щом като тя е единица значи някой друг е вързан,нещо като при мерните единици-вързан килограм значи тежеста вързана и на народен език набито око или усет за тежеста към мярката,опит в премерванията и т.н.
29
3
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Във Косово и Црна Гора валутата им е в Евро! И кво от това?
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ НЕ Е ДОБРЕ! В МОМЕНТА НИЕ СМЕ ВЪРЗАНИ С ЕВРОТО!!! ВСЕ ТАЯ ДАЛИ ПЛАЩАМЕ В ЛЕВ ИЛИ ЕВРО!И АКО СМЕ НА ЕВРО НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ВАЛУТЕН БОРД!
27
4
 
11
 
! Отговори
Г преди 5 години
Пичове, не се хабете - евро в България скоро не може да има. Еврозоната още ближе рани, заради Гърция. И там всичко се знае, каквото става тук...За зло или добро - няма евро !