Щангите с молба: Няма пари за глобата, помагайте!

Федерацията има по-малко от 2 месеца да плати $250 000
25 апр 2018 15:45, Красимир Ангелов
21
Щангите с молба: Няма пари за глобата, помагайте!
Снимка: БФВТ

Управителният съвет на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) се обърна с молба за помощ към всички настоящи и бивши състезатели, треньори, деятели и любители на щангите в България.

Повод затова е глобата от 250 000 долара, която окончателно бе наложена от Международната федерация по вдигане на тежести. Както е известно, през март 2015 година по време на внезапен допинг тест беше открито наличието на анаболния стероид "станозолол" в пробите на 11 български състезатели от националните отбори.

Още по темата

Последва дълга и тежка битка, като в крайна сметка бе установено, че причината е замърсена партида на хранителната добавка "Трайбест". Наказанията на щангистите бяха намалени, а световната федерация наложи глоба от 500 000 долара, която след дълги съдебни битки бе намалена наполовина.

Решението е окончателно и глобата трябва да бъде платена до18 юни тази година, а ако това не стане, БФВТ ще загуби правата си да участва във всички прояви от международния спортен календар на МФВТ и всички произтичащи от това последствия.

В началото на април спортният министър Красен Кралев на практика отряза федерацията за помощ от държавата, след като обяви, че Министерството на младежта и спорта няма законово основание да плати глобата на Българската федерация по вдигане на тежести.

За да се справи с проблема, българската федерация обяви, че открива целева набирателна сметка за изплащане на санкцията.

До: СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ
бул. ВАСИЛ ЛЕВСКИ 75, СОФИЯ

IBAN:BG76UNCR70001523248969  BIC: UNCRBGSF

"Ние приканваме всички настоящи  и бивши европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните семейства и приятели, всички  граждани на страната, да помогнат на българските щанги в този критичен за тях момент. Българските щанги имат огромен принос за издигане името и авторитета на нашата страна$, се чете в посланието на федерацията и се припомня, че щангите са донесли на България 37 медала от олимпийски игри, от които 12 златни, 224 медала от световни първенства за мъже и жени, от които 79 златни, и 397 медала от европейски първенства за мъже и жени, от които 168 златни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
Wind преди 5 години
Никакви пари не трябва да им се дават! Да съдят компанията с добавките и с тези пари да си покрият глобата!!! Достатъчно години имаха, какво чакат още?!? Или като по време на комунизма, все на държавата да чакаме?!? Айде стига толкова!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СЕ РАДВАТ, ЧЕ ДОЛАРА ПАДНА! :DДА ВЗЕМАТ ЗАЕМ ОТ ЛИХВАРИ :D
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ОТИВАТ В БРАЗИЛИЯ С ПО ДВА КУФАРА И ЩЕ СЪБЕРАТ ПАРИ СПРАВКА .....ОНЯ ОТ КНЕЖА
13
2
 
2
 
! Отговори
BG преди 5 години
До SsСигурно са завели дело срещу доставчика и има вероятност да го спечелят /това последното не означава, че ще вземат някакви пари/, ама докато се разгледат всички доказателства, докато се разпитат всички свидетели, като се отложат няколко пъти делата заради "заболели" от ответника, както знаете при нашата съдебна система си минавата годините - ей така. А глобата трябва да се плати до 18 Юни.
12
0
 
10
 
! Отговори
Кокаин Боевски преди 5 години
Аз знам един начин да изкарате тези 250 000, ако не ви хванат, де...
11
2
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
До BeckerВсеки търси лесния спорт и за това децата ни са заприличали на ***!
10
0
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Не, че федерацията няма пари, а просто от щавене пари не останаха. От най-малкия треньор до старши треньорите всичко е за бесене. Дори парите отпускани за децата крадат кирливите пигмеи.
9
0
 
1
 
! Отговори
- преди 5 години
НС и няколко коли от тези които возят гнусните *** на политици да отидат на продан и парички ще има. Така или иначе не им трябва охрана , та нали са избрани от народа, за какво им е охрана , да ги пази от народната любов ли?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава, ако си спомням беше казано, че някакъв доставчик продал протеин на отбора, които съдържал стромбичка! Е логично е да се осъди този доставчик за продажба на стероиди и да плати лично глобичката!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсители честните турчета които ви нагиздиха със медали ?
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един въпрос - тези пари ще отидат по сметката на Световната федерация по щанги, същата тази федерация, която казва кой е зобил и кой не е, нали така?
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпчат състезателите с анаболи, а сега аз да им плащам глобите - алоуууу Вие добре ли сте. Утре друг ще се моли за неговите глоби пред кат например, че го спрели пян - я стига, слезте на земята ве. Тия управници тотално изтрещаха ...
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз мен ми пратиха честитка, че съм минал със 150 км/ч през зона 90, ама кълна се, километража показваше 89км/ч. От Форд са виновни! Километража им не работел като хората! Та сега ще ви напиша сметката по която ако искате да ми преведете парите, че иначе оставам без кола.
3
1
 
27
 
! Отговори
Ss преди 5 години
Ами да съдят производителя на добавката!
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата отново е абдикирала!
1
12
 
22
 
! Отговори
Becker преди 5 години
Кой интелигентен родител би си изпратил детето да тренира щанги? Нямаме нужда от подобни спортове. Нека парите отидат за волейбол, плуване, ски, тенис, тенис на маса, бадминтон, шах, велосипедизъм...