Ударът с хероина: За 12 млн.! Героят – кучето Ричи!

Трафикантите запечатали фабрично пратките
25 май 2018 15:45,
22

Снимка: Булфото

Рекордните почти 200 кг килограма хероин, които бяха спипани на ГКПП "Капитан Андреево", са на стойност 12, 415 милиона лева.

Това обявиха на специален брифинг  директорът на Агенция "Митници" Георги Костов, главният секретар на МВР Младен Маринов и зам.-окръжният прокурор на Хасково Дарина Славова.

Както Dnes.bg писа, пакетите с дрога бяха открити в турски тир на границата.

Това е станало на 23 май сутринта на входно трасе на тежокотоварни автомобили, съобщи Георги Костов, цитиран от БТА. Тирът, чийто шофьор е 61-годишен турчин, по документи е превозвал керамично лепило теракол от Турция за Белгия, като товарът е бил окомплектован с апарати за механотерапия за Холандия.

Още по темата

Костов разказа, че при започване на обработката на камиона е сработил рисков профил, заложен от МВР. Последвала е щателна проверка с пролъчване с рентгенов апарат, която не е установила нищо съмнително.

След това е започнала и физическа инспекция, при която митническото куче Ричи се спира до една от торбите. Тя е била фабрично запечатана, а в нея е намерен 2-килограмов пакет с хероиново оцветяване при теста, уточни Костов.

Той добави, че след това е започнало отваряне на всички торби с теракол, за да бъдат открити общо 95-те пакета с наркотик. Тепърва щяла да се предприеме и химична експертиза на чистотата на хероиновото вещество.

Шефът на Агенция "Митници" акцентира на изключително голямата предварителна подготовка на трафикантите с фабричното затваряне на всички торби с наркотик.

Избраното веществото теракол, което по плътност и консистенция отговаря на тези на хероина, също говорело за това.

Костов коментира също така и заслугата на митническото куче Ричи, което е мелез между кокер-шпаньол и бретон. То било изключително ефективно при обработка на тесни пространства, а по принцип породата била обучавана за търсене на трюфели.

Разкриването на контрабандата бе възможно вследствие на работата с партньорски служби, с които е изграден рисковият профил. Операцията продължава, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. Той също изтъкна големия професионализъм на служителите, който е помогнал да бъде предотвратено престъплението.

Започнало е досъдебно производство. Повдигнати са обвинения, а предполагаемият контрабандист е задържан с прокурорско постановление за 48 часа, обяви зам.-окръжният прокурор на Хасково Дарина Славова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако килограмите само на нарко-веществото са 200 то във всяка от 95 торби е имало по 2.1 кг. та кво правиме пакетите с найлоновите опаковки ли са измерени или са скрити некой и друг Килограм, а? защото от снимката опаковката тежи поне 3-400грама.тест за Авакум Захов, Щирлиц и агентът 007
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пазете кучето!КУЧЕТО - ПРИЯТЕЛ НА ДЕЦАТА НИ!
16
1
 
3
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
На кучето Ричи да му дадете една торба кокали, пържоли, пици и т.н. защото върши работата на митничарите. Даже може да ги махнете половината. Хем ще излезне по-рентабилно на бюджета.... . .
15
3
 
8
 
! Отговори
стабилно усвояване преди 5 години
ГЕРП ще ги пласира за отрицателно време. Така усвоиха и иззетите биткойни.
14
0
 
12
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
Аре сега една голяма и тлъста пАржолка за псето де ви извади надниците
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво споменавате кучето, както тези от митниците, така и журналистите не сте наред. Сега най-вероятно му скъсихте живота. Такива животни дори не трябва да се показват и споменават, те са ценни и не трябва да са обект на заплаха.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такава голяма издънка, наказанието ще е само едно. Ние така и няма да раберем какво ще стане в Холандия, но наказанието ще е бързо и респектиращо следващите "превозвачи".
11
3
 
3
 
! Отговори
Hezk преди 5 години
Tova e laja...kade e snimka i video na kamiona i na shofiora...?!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партньорски служби на съседна държава.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското въздушно пространство се е напълнило със политически трупове.
8
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейго малкити бъшкъ луди боцкът със марихулана от 10 годишни а майките им нямат пари за един салам
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвате ли че някой ще изгори 12 млн в пещ , сигурно вече е пуснат на пазара за да лапат тези който са на власт
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охаааа ,сега Бате Бойко познайте дали ще го изгори в някоя пещ както е по закон или ще го продаде
5
7
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Някой не е платил хонорара на Бат Бойко, така стават тия неща в Мутрогария.За 6те тона синтетика във Варна не пишете, там всички знаем кое трибуквие държи пазара.
4
7
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Едно време хероина се е продавал свободно в аптеките. Докторите са го изписвали за всякакви болки. Ползвали са го и като упойка.
3
0
 
24
 
! Отговори
шофьорът изгоря преди 5 години
100 % никой от фирмата износител не казва на шофьорите си когато в тира са натоварили наркотици ! Цялата вина ще се лепне на шофьора !
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ричи бичи херойн!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покажете кучесто де :)