Чехия смята кроната за по-изгодна от еврото. Защо ли?

Премиерът Бабиш: Банката може да се намеси в случай на нужда
27 май 2018 08:15, Анисия Иванова
82
Чехия смята кроната за по-изгодна от еврото. Защо ли?
Архив: Reuters

Чехия смята своята валута за по-изгодна от еврото, заяви премиерът Андрей Бабиш, цитиран от ЧТК, предаде ДПА.

"Много съм доволен от чешката крона и смятам, че тя е много полезна за нашата икономика, защото Чешката национална банка има възможността да се намеси в случай на проблем", заяви вчера премиерът на откриването на фестивал в Бърно.

Словашкият му колега Петер Пелегрини, който също бе на фестивала по случай 100 години от основаването на Чехословакия, каза, че страната му е много доволна от единната европейска валута.

Еврото помогна на Словакия да увеличи икономическия растеж и да намали безработицата, каза той.

Чехия пое ангажимент през 2004 г., когато влезе в ЕС с още девет страни, да въведе еврото, но няма график, който трябва да спазва в тази насока.

Чехословакия е основана през 1918 г. и се разделя мирно през 1993 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за еврото защото харесвам Франция и искам да имаме общи ценности, но уважавам и Русия. Всъщност, Франция, Русия и САЩ са най-великите страни.
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минавайте на рубли... смешници!Резили...Евро им се е приискало...
76
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на чехите..!а Бай *** къде е тръгнал??Евро....кво евро бе ...оправете .живота на бедните българи ...с това евро ще ни вкарате в батака...Всичката оправихме че и за еврото ..мислим...Ужас!!Какво му е на лева???Мискини...Затриха ни като нация...Резили!Дано да не стане..
75
8
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 5 години
Aржентина прие американския долар за своя национална валута през 80-те години на 20-ти век чрез валутен борд точно като нас. И след 15-на години Аржентина фалира за първи път от повече от век и в този фалит изгоряха спестявания за 120 милиарда $. Аржентина не се е възстановила от фалита до днес.. Само кръгъл о*лигофрен може да мисли, че борда и еврото са стабилизирали България, назависимо, че историята сочи точно обратното, но докато оФцете се кланят на европата България ще продължи да е бедна..
74
6
 
17
 
! Отговори
Умни преди 5 години
Чехите са умни, не като нашите прасета. Те са си добре а ние ще затънем още. Последни в ЕС по всичко, най-бедната държава в Европа. Кога ще ги стигнем Румънците?Държавата цирк с 240 прасета отгоре.
73
3
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Абе хора спрете моля ви да четете научно-фантастична литература!
72
7
 
2
 
! Отговори
on lain problems преди 5 години
В Гърция обаче еврото замъглява ситуацията .. ТАМ потъват стотици милиарди живи евра годишно а резултата никакъв все по зле живеят гърците въпреки че вземат до 100 пъти месечно по вече пари от БЪлгаритеВ велико британия паунда е опасен следи се обемно чрез холограми подържащи проникващи извънземни терористи.Всички клиенти на он лайн bанкиране с еследят обемно проникващо вкл през лични карти телефони и банкови карти орг престъпници проследяват все по богат вкл с цел електронно ограбване и смърt
71
1
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
СатаН,ако беше малко от малко образован щеше да знаеш,че Чехия е добре НЕ защото.."дойчовците така пожелали"!Исторически е зададено, чешката и немската култура и икономика да се преливат. Живял съм 9-ет месеца в Чехия (до границата с Германия) и мога да кажа, че чехите са благосклонно настроени към германците. Между Чехия и Германия разликата е минимална. Манталитета им е сходен за разлика от нашия.
70
7
 
2
 
! Отговори
ПАрите инфоносители преди 5 години
ПАрите в обращение обезпечават мигновенна реакция на милиони дневно с оглед приспособяване към нагло престъпни групировки менкани на власт вкл в София ,Брюксел и другаде..В Момента примерно у нас левовете подават, че режима Борисов Цветанов ограбва около 13 000 000 000 живи лева от народа без милостно.Насочват ги към нагло корупционни проекти Българите чакат и ударно ограбване по тн Белени поне още на 3 000 000 000 euro показно без да бъде изградено нещо смислено.
69
1
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Само американците дължат богатството си на самите себе си.Американците не дължат богатство, а заеми! Всеки втори американец е теглил дългосрочен заем. Ограбиха и избиха индианците, експлоатираха африканците и обраха мозъците на света и пак са затънали в момента. Строят къщи от шперплат и при всяко торнадо им се изравняват с земята. Американците са мързеливи, защото не им е създаден стимул. 0.4% богати заробват останалите!
68
3
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
В Чехия русофилите са малцинство, нямат 2бр. космонафти, не си купуват АЕЦ без да имат нужда и не си обират банките, като КТБ! Е, за това не си дават и кроната!
67
7
 
5
 
! Отговори
Туск преди 5 години
Бате, вече рублата е по - изгодна от еврото. *** ЕССР.
66
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До СатаНАТОСатаН,ако беше малко от малко образован щеше да знаеш,че Чехия е добре НЕ защото.."дойчовците така пожелали"!Чехия е икономически силна,една от водещите икономики в Европа още далеч преди ПСВ...така че по-добре не пиши глупостите си!
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТОсамо дето американците ограбиха германия след ВСВ!
64
14
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Чехия е добре само защото Германия така пожела. И Полша също.Икономическият им подем се дължи на немски инвестиции и немски технологии. Ако ФВ не бяха купили Шкода, чехите отдавна да са фалирали. Немците от своя страна дължат възстановяването си след войната на американската помощ. Само американците дължат богатството си на самите себе си. Руснаците също дължат богатството си на самите тях. Българите сме на тоя хал заради русофилските уклони.
63
5
 
6
 
! Отговори
Арети преди 5 години
Десет години след началото на световната икономическа криэа, а почти всички страни в ЕС не се справиха с криэата !!! Иэключение правят Германия и Франция със силните си икономики и мним растеж в БВП от порядъка на 0,5-1%!!! Рецесията в евроэоната продължава - истинска икономическа катастрофа!!! Потъващият титаник - все още има време, някои държави да се спасят от блатото на рецесията наречено евро!!!
62
5
 
8
 
! Отговори
Бай Онзи преди 5 години
Аз съм бил в Чехия и съм видял какво е,повечето пишат волни съчинения по въпроса...Чехите са добре заради това,че Германците си изнесоха заводите за авточасти в чешко...Самите Чехи казват,че са роби на германците...А и друго в Чехия има страшно много паметници в памет на съветските войници паднали за освобождението на Чехия от Хитлериска Германия....Нашата Улица където живеехме са казваше"Маршал Конев".
61
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои чехи са си *** славяни.
60
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рубладжиитеГоляма грешка правиш ,че си станал да сравняваш руските пияндури и некадърници с германците ! Руснаците дори и цялата планета да притежават , пак ще са същите некадърници и мизерници ,лошото е че покрай тях ще мизерува целият свят !И аз понякога си мисля защо животът е много по-хубав в една Белгия която е 300 пъти по-малка от Русия ! Но просто спрях да си задавам излишни въпроси защото отговорът е ясен - руснаците са НЕКАДЪРНИЦИ !
59
0
 
9
 
! Отговори
привет от Измир преди 5 години
До тапетите скъпиЗдравей сънародник ! Скоро ще получа заплата . Кажи колко турски лири ти трябват ?!С 10 евро ще купиш достатъчно лири за да облепиш стаята си !