33 000 лева – дар от пенсионерки за апаши в Смолян

Ако ви мотаят много по телефона – измама е, сочат от полицията
29 май 2018 19:00, Красимир Ангелов
14
33 000 лева – дар от пенсионерки за апаши в Смолян
Снимка: Dnes.bg

Близо 33 000 лв. са "приходите" за телефонни измамници, получени от три доверчиви пенсионерки в Смолян за последните 20 дни, според справка на ОД на МВР.

Последният случай е със 72-годишна жена, хвърлила от терасата 8 000 лв., мислейки че помага на полицейска операция. Жертвите на ало-рекетьорите са разговаряли в продължение на часове с мнимите полицейски служители. Дългият разговор е един от сигналите, че се обажда измамник, като в някои от случаите обажданията продължили 3-4 часа, уточняват от полицията.

И в трите случая измамниците се представили за полицаи, които търсят съдействие за разкриване на телефонна измама. В продължение на часове възрастните жени били убеждавани да помогнат за разкриването на телефонни измамници, които ще се обадят по-късно.

Всичките налични пари и бижута били нужни, за да се помогне на полицейската операция. След получаване на сумите, фалшивите полицаи звънят отново и следват нови часове разговори, докато измамниците се отдалечат и избягат.

От полицията напомнят за пореден път, че няма подобна практика да се искат пари от граждани по какъвто и да е повод за разкриване на престъпление.

Полицейската дирекция в Смолян обявява телефон 0301 35 323, на който гражданите ще могат денонощно да се свържат с полицейски служител, ако получат съмнително обаждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 5 години
Имали-дали.....Мръсни дърти кучета...ако ги бяха дали на децата си или на внучетата вместо да ги стискат когато им трябват нямаше да има проблеми.
11
1
 
3
 
! Отговори
Гражданска война преди 5 години
Изобщо не обвинявам жениците. Преди години се опитаха и нас да измамят по старата схема, татко,блъснах дете с колата. Много са убедителни! Повярвайте, и на вас може да се случи. Бъдете бдителни! Информация изтича за парите, с които разполагате, от БАНКИТЕ. Освен това, ако сте набелязани, сте СЛЕДЕНИ. Моментът е избран! Например ние искахме да подадем сигнал на момента в МВР, да им съдействаме за ги заловят. Познайте какво реакция, елате да пуснете жалба! Абе, ние чакаме второ обаждане от престъп
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко се радвам.Дай боже повече такива пенсионери .
9
2
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Клара 5 Акъла им е при соца .
8
0
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Това не може да става без съдействие от страна на МВР.Не е трудно да се проследи разговора.Интересно че камери има навсякъде но точно под терасите на измамените няма или никой не ги преглежда.Не може при такава масовост в МВР да няма информация.Абсурдно е.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да им хвърлят готови пари без кой знае какви приказки от балконите да им пускат лафове за криптовалутите и машините,че нещо са чули за големи суми,че ако искат да понаучат нещо още как да се включат на ефтинийка да питат колегите си от районното.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си закрият стационарните телефони, защото повечето ало измами да не кажа всички стават през тях.
5
1
 
14
 
! Отговори
Клара преди 5 години
То бива прости и наивни баби, ама всеки ден да минава един и същи номер при положение, че медиите непрекъснато говорят за това е направо смешно! Къде ви е акълът бе , бабки?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари при прости хора не стоят!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дадохте по медиите учителката която се весели А защо няма такива новини за АЛО крадците
2
0
 
20
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Полицията помага на т.нар. "ало-измамници". Първо с подаване на информация кой има пари и кой не и второ с 'разследванията' си.Колко е трудно да се проследят телефоните на тия мизерници?
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А МВР което обещаваше да се справи със престъпността и всеки месец прибира милиони левове обещавайки да хване престъпниците не е ли измама.