Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин

Молбата му за убежище била отхвърлена
Обновена: 9 юни 2018 22:53 | 9 юни 2018 22:51, Веселина Йорданова
238
Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
Рамбо преди 5 години
Реагираш с АК-47.аз така знам
136
0
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
това е резултата от меркеловото - добре дошли! лошото е че ше става още по лошо, защото другарката меркел продължава заселването на Европа с ***!
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Меркел е "осъдила остро" човека престъпник по телевизията! Имайте малко съчувствие към него! В крайна сметка толкова тежко наказание не се дава всеки ден и за всякакви престъпления!
134
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам с такива издевателства те ди вредят сами. Омразата ще продължи да расте и пак ще дойде някой нов Гитлер , ще яхне тая омраза , те просто чакат някой да ги насочи и да могат да си излеят гнева. И кво като е еврейка , да беше на 20-25 може да се защити , ама на 14 някак не е честно , все едно бебе . Че и я и изнасилил . Квито и коментари да има , мисля че всички сме съгласни че не бива да да се случва на дете , всеки който прочете статията ще се замисли как би реагирал той/ тя ако
133
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинският убиец на момичето е Меркел защото тя покани ислямските нашественици в Европа.
132
3
 
23
 
! Отговори
stalinista преди 5 години
Да припомня, че момичето е еврейка. Никой не пише за хилядите издевателства над християнски момичета. Сорос сега кого ще защитава: клетият бежанец или еврейското момиче?
131
2
 
40
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Осъди горкото дете на издевателство и убийство ! Ти си виновна ТИ си отговорна овча главо ! В ада да гориш дано !
130
1
 
19
 
! Отговори
КуКлус преди 5 години
На какво го осъди ?
129
1
 
39
 
! Отговори
8 преди 5 години
причината шмеркел да лае е много проста - вчера в бундестага от Алтернатива за Германия призоваха за минута мълчание за това момиче. И понеже тази партия призова, останалите политици се държаха като последни *** и саботираха с викане, пляскане, а председателят отне думата. Това обаче излезе във Фейсбук и вече има милиони гледания, а коментарите са убийствени за шмеркел и шайката й, затова сега се присетиха, че са прекалили и се мъчат да правят демидж конрол, всъщност не им пука за момичето
128
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежко е да си германски гражданин. Наследството от двете световни войни и вдигането на крака на Германия от ционистките евреи си е цяло еврейско робство. Те държат федералния резерв и златото на Германия, а самте германци живеят за да изплащат дълговете на прародителите си. А такива като тая продажна *** от снимката им внушават, че са "длъжни" да са толерантни и гостоприемни, защото това било техен дълг. И понеже тези германци нямат нищо общо с онези които понесоха войните - жална им майка!
127
1
 
31
 
! Отговори
<><> преди 5 години
Меркел е за гаврене ! Тая вещица унижава и унищожава Европа и християнството !
126
2
 
52
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Имам един обикновен и *** въпрос ! Ако германец или европеец като цяло отиде в Ирак или Афганистан , Саудидска Арабия и т.н. ......изнасили едно дете и го убие ....какво би му се случило ? Дали ще чака решението на съда ? Малко съм *** ама все си мисля че ще се моли да го убият ?!
125
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PU.............KOLKO GERMANKI IMA S BEJANZI S NEGRI ARABI INDIIZI PAKISTANZI BANGLAJSHZI I DRUGI KOITO SAS S PO TAMNA KOJA IMA I ISTOCHNO EVROPEIKI EDIN OT SEVERNA BALGARIA KAZVASHE AKO VIDESH JENA S CHEREN ILI IMA DEFEKT V TIALOTO ILI V GLAVATA TOVA E ISTINATA
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MOMOCHETO E BILO MOLDAVSKA EVREKA IMIGRIRALI OT MOLDAVIA V WIESBADEN AMI MULTIKULTURALIZAMA GO SAZDADOHA MASONOZIONISTKITE SVRAHBOGATI GLOBALISTI NA TIAH DA SE SARDIAT RODITELITE NA MOMICHETO
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое нормално германско семейство ще разреши на дъщеря си да тръгне с тоа Талибан , само от мешени семйства но явно Днес.бг няма как да разбере със крадени Текстове от сайта на БТА
122
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ви е казал че момичето е германка щото бащата не е ..............какви сте ми заблудени Уфце
121
4
 
48
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Тази възрастна жена има един от най-тежките грехове на новото време.
120
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия окупатори предрешени като бежанци вече си имат не просто лагери и гета, а цели градове. А да не забравяме, че и турците си веят байряка както си искат. Нека им е честито.
119
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силицата на Германия достига само до изказване на съжаление и морално осъждане на тези престъпления!Хиляди са случайте на секс.тормоз от бежанци ,но никой бежанец не е лежал в германски затвор за такова престъпление!Как ,само лукаво се измъкват властите ,като заявяват ,че сътрудника на полицията и той е бежанец!Когато пишат за българските престъпления ,не уточняват ,че в Германия има и много честни и трудолюбиви българи!
118
1
 
36
 
! Отговори
Ха ха Германистан преди 5 години
Пете му братя и сестри, тия се размножават активно, скоро ще са повече от белите в Германистан