"Османци Германия": Безскрупулна престъпна банда и още нещо?

"Рокерите на Ердоган" протягат пипала и към Швейцария
18 юни 2018 21:45, Елка Василева
125
"Османци Германия": Безскрупулна престъпна банда и още нещо?
Снимка: Дойче веле

"Османци Германия" - тази групировка, за която се твърди, че действа по поръчение на турските тайни служби, от години създава проблеми в Германия. А сега очевидно протяга пипала и към съседна Швейцария, пише Дойче веле.

Турско-националистическата групировка "Османци Германия" ("Osmanen Germania") вече протяга пипала и към Швейцария, съобщава швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг" (НЦЦ), като посвещава на темата две обширни публикации.

Досега "Османците" предизвикваха безпокойство основно в Германия, пише НЦЦ и припомня, че миналата година прокуратурата в Щутгарт повдигна обвинения срещу осем членове на групировката за различни тежки престъпления, включително опит за убийство, нанасяне на тежки телесни повреди, изнудване и принуда към проституция.

"Преторианците на Ердоган"

На много други места в Германия също се водят дела срещу членове на групировката. Според поверителен доклад на германската полиция "Османците" са забъркани във всички "стандартни дейности на организираната престъпност".

Но те не са просто престъпна групировка. Има съмнения, че "Османците" поддържат тесни връзки както с турските тайни служби, така и с правителството на президента Ердоган. В документ на вътрешното министерство на германската провинция Хесен, подготвен в отговор на парламентарно запитване, се казва следното: „Има улики за конспиративни срещи между представители на турските тайни служби MIT и високопоставени членове на групировката „Османци Германия"."

А в цитирания по-горе поверителен доклад на германската полиция пише: „Групировката търси подкрепа от страна на турското правителство и се самопредлага като изпълнител на поръчки в Германия".

Според сведения на германската полиция т.нар. "Османци" многократно са организирали акции за сплашване на живеещи в Германия противници на Ердоган. "Щутгартер Цайтунг" дори нарича бандата "Преторианците на Ердоган".

По следите на "Османците"

Именно заради засиления натиск от страна на германската полиция "Османците" са започнали да изнасят някои от престъпните си дейности в Швейцария, твърдят добре информирани източници, цитирани от НЦЦ.

Така например има сведения, че през последната година в Източна Швейцария са били "пренесени" редица публични домове и барове, контролирани от групировката. Знае се също така, че "Османците" набират нови членове главно в клубовете по бокс и бойни изкуства, както и в собствените си семейни и приятелски кръгове.

Швейцарските органи на реда са научили и за една среща, състояла се още през 2016 година: в един бар в Цюрих бившият шеф на "Османците" Мехмет Багчи е разговарял с Метин Кюлюнк, който е не само член на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, но и близък довереник на Ердоган. Твърди се, че Кюлюнк е организирал и финансирал наказателни акции срещу живеещи в чужбина противници на турския президент.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо му няма на Ердоган ..Даже си е много добре човека .... Изчерпали са Всички Европейци .... !!!!!
70
11
 
20
 
! Отговори
семето ни преди 5 години
До АнонименОСМАНСКА БЪЛГАРИЯ
69
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е Османец Германия а ОСМАНСКА Германия... то бива ама ..
68
6
 
31
 
! Отговори
аз преди 5 години
Ердоган тотално е изперкал
67
10
 
52
 
! Отговори
Германец преди 5 години
Много скоро характерното немско име Ханс ще бъде променено с името Хасан.Време е германците да започнат да си шият шалвари,фесове и да строят джамии. Ердоган им е обещал да им даде ходжи -имал в излишък.Такъв цирк -из цяла Германия гърмят маанета и вият ходжи от изгрев до залеез.Ееееех, страната на чичко Хитлер - той е искал чиста раса - ето я ,направиха я -правоверна и рязана!
66
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фрау Меркел, Фюрерът би те обесил лично на първото дърво 1 милион пъти досега!В какво превърна неговата Германия не е истина!
65
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще връщат Hells Anegels-ите. Те не че се траеха, бяха като капака, над таолетната, кйто не позволяваше на таквиа баднички да изкишят ...
64
2
 
38
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименнеграмотнико,по време на "комунизма" ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изучаваха руски език и един "западен"-немски,английски,френски.така че не "комунизма" ти е виновен за невежеството!
63
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелка Крадливата кой български Закон ти позволява да крадеш и да постваш в тоа сайт Текстове от други сайтове?Има ли такъв Закон?Валери Симеонов кога па ви посети Медията...............................хаха.........айде чакаме че много музика тука
62
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизмъ дава фира , личи си от коментарите
61
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако няма Дойче веле значе няма и Днес.бг.................хахахахахаха
60
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако знаех как работи гугъл щях да погледна там ама не знам друг език освен български та тука съм вързан за Днес.бг като *** за ясла..............хахаха........такъв ме създаде Комунизмъ добииииииииииичччччччччччччееееееетааааааа сме ние
59
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краден Материал на Дойче веле а у нас остаряла Новина , вижте в ютуб там е пъллно с Информация и то 100 пъти повече от крадения сайт , у нса напбюдавам че 100-на Уфце вече коментирали .........хаха когато чевек въобще не е информиран си остава на крадените Текстове на тоа Крадлив сайт който краде всичко от интернет
58
9
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
нито един глас за ердоган питаите бьлгарите 500 години стигат
57
1
 
19
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
До 123МА ТИ КАТО ГЛЕДАМ КАК ПИШЕШ! АУУУУУУУУУУУУУ!
56
1
 
42
 
! Отговори
Ейепанее преди 5 години
Ааа проблем хабен? Така ли Ханс?! А се държите с източноевропейците все едно са ***.. а ние само искаме да работим!Много е лошо като ти дойде цикъл и акъл от после.. Файда няма!
55
7
 
33
 
! Отговори
Аз преди 5 години
СЪБУДИ СЕ ГЕРМАНИЯ !!!
54
3
 
23
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
пак ли пуберите на алтън ага поддържат дискусията? айде да се учиме поне да ползваме гугъл транслейт, неукяни! читалищна работа.
53
9
 
26
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
османците с леки препратки към символиката хелс ейнджълс са проблемни, а ночние волки на путин раздават еднорози и *** в цветовете на дъгата, сигурно.
52
13
 
21
 
! Отговори
Ojibi преди 5 години
Tova sa christianski teroristi s karnavalni kostumi...repetirat za karnavalnoto vreme...