Последните дни: 220 бежанци са се удавили край Либия

Във вторник се преоърна плавателен съд, оцеляха петима
22 юни 2018 08:01, Анисия Иванова
55
Последните дни: 220 бежанци са се удавили край Либия
Снимка: БТА

Оцелели съобщиха, че около 220 души са се удавили край бреговете на Либия през последните дни, опитвайки да прекосят Средиземно море, за да достигнат Европа. Това съобщи вчера Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), цитиран от Ройтерс.

Той каза в комюнике, че само пет души са оцелели във вторник при преобръщането на плавателен съд, превозващ 100 души.

Същият ден потъна гумена лодка със 130 пасажери, от които 70 са се удавили. В сряда бяха спасени мигранти от друг плавателен съд. Оцелели казаха, че над 50 души, пътуващи с тях, са загинали в морето.

"ВКБООН е поразен от постоянно нарастващия брой бежанци и мигранти, загубили живота си в морето и призовава за спешни действия от страна на международната общност и полагане на повече усилия" в спасителните операции, каза агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MATEO SALVINI E VARNAL OSHE EDIN KORAB S AFRIKANZI SOROS E MNOGO RADOSTEN OT NOVOTO PRAVITELSTVO NA ITALIA "ВКБООН е поразен от постоянно нарастващия брой бежанци и мигранти, загубили живота си в морето A NE E LI PRITESNEN OT IZMIRASHITE OT GLAD IZTOCHNO EVROPEIZI EDNA CAST OT TIAX A................TE SA S BIALA KOJA I TRIBVA DA MRAT SPORED ZIONOMASONSKITE SOROSOIDI
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!
45
1
 
33
 
! Отговори
Негър скиор преди 5 години
Абе тези защо не "Бе'гат" в русия!?!? Там било много хубаво. Така поне казва Тиквата, ***, Вертолейшъна, Трифонофф, лукойл.............и е странно да не са чули, че е Густо или шокар, или харашо!?!
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми ,чий го дирят там ?
43
1
 
33
 
! Отговори
К преди 5 години
Сорос
42
1
 
35
 
! Отговори
К преди 5 години
Заповядайте в новия увеселителен парк ! Там ще можете с истински оръжия да пречукате пленените *** ***!
41
0
 
38
 
! Отговори
гост преди 5 години
хич да не тръгват!
40
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30,НПОта им плащат им за да идват насам. Повечето са със скъсани чехли, но в джоба пачки евра и айфони. Откъде се вземат тези екстри, ако са толкова бедни ?
39
0
 
42
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
боже думата О.РКИ е цензурирана вече?Може ли черни елфи да им викам ?ДНЕС-а откакто захлеби грантове почва уверено да копае по подобие на прокопиедите ***.чета. Давайте, давайте. Накрая само вие и тия дето ви ранят ще ви четат глупостите.
38
0
 
40
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
два типа подкрепяут тази напаст у нас:-лезбо-***-грантаджийската пасмина работеща по НПО и захранвана я от Шорош я а Америка За България- българки женени за африканци. Всички останали от цялата си душа и сърце ненавиждаме всички видове ***.
37
1
 
39
 
! Отговори
Мечо Пух преди 5 години
Колкото повече Толкова повече
36
0
 
41
 
! Отговори
AнoH преди 5 години
Благодаря ти, Посейдоне/Нептуне!!!
35
0
 
36
 
! Отговори
бай Кръстю преди 5 години
Едно време кви гумени лодки имаше...
34
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е С ЦЕЛ ДА НИ НАКАРАТ ДА СЪЧУВСТВАНЕ И ДА ПРАТИМ КОРАБИТЕ ДА ГИ ТОВАРЯТ ДИРЕКТНО ОТ БРЕГА!Е НЯМА ДА СТАНЕ! ИМАТ СИ ДЪРЖАВИ!!! И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ С ГЕРМАНСКО ГРАЖДАНСТВО АМА НА МЕН НЯМА ДА МИ ДАДАТ И 10 ГОДИНИ ДА ВИСЯ ТАМ!А ТЕЯ ЗА 3 ГОДИНИ ПАСПОРТИ ИМ ДАВАТ, ЧЕ И ГИ ХРАНЯТ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ БЕЗПЛАТНО!!!
33
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ооуу брат мен ноу май страх от тез черните завладяват ве4е
32
0
 
56
 
! Отговори
Инж. на гумена лодка преди 5 години
Това са хора от народности и вероизповведание, които от малки се учат на лешперство и мързел. С тези пари дето ги дават да ги прекарат през Средиземно море доста работи биха успели да завъртят у тях си, но те гледат да дойдат тук и да лешперят...това им е в културното възприятие и светоглед. Не са никакви бежанци, в техните държави не винаги има война или агресор на власт. Не са и лекари и инжинери, вие да сте чули за лекар от Африка доплавал с гумена лодка до Европа???
31
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе жалко е да приключиш така живота си, аа какъв к.. дириш по моретата с гумени лодки? Като дойдат в Европа и почват да крадат, голяма напаст ей, превзеха ни
30
0
 
58
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Сега пак ли "кръстоносците" ще са виновни?Никой не ги кара на сила да си рискуват живота! Освен това плащат огромни суми на трафикантите, за да ги прекарат до Европа!Кой дава тези пари?Вие, имате ли по 5000 долара на калпак, заделени за пътуване до Америка, например?Тричленно семейство чернокожи или тарамб.уки с 15000 долара, това не е ли доста? С тези пари не се ли прави приличен бизнес дори и в ЕС?
29
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво им стана на африканците? Глад и мизерия винаги е имало, но никога не са си рискували толкова масово животите, за да се доберат до Европа. Кой е отговорен за всичко това и защо изобщо става така?
28
1
 
54
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Ама защо им е Европа на тези да ходят в Либия,Ирак, Афганистан където бяха чудесно освободени от краварите и се живее прекрасно като ги няма Кадафи ,Садам Хюсеин и прочие? Колко такива умишлено бяха удавени по Италианските брегове и това бе намек ,че не са желани. Хайде всички мераклии да ги товарят на кораби и самолети и да ги карат по Американските щати.