Малката Мая от Сирия: Вместо протези ходи с консервни кутии

Историята на детето и баща й трогна света
Обновена: 23 юни 2018 15:46 | 23 юни 2018 15:45, Петя Славова
40
Малката Мая от Сирия: Вместо протези ходи с консервни кутии
Снимка: Instagram

Историята на малко момиче, което се придвижва с импровизирани протезни крака, изработени от консервни кутии в лагер в Сирия трогна света.

Кадри, показващи как живее 8-годишната Мая Али Мерхи и баща й, показва  Daily Mail. Момиченцето се е родило без долни крайници – състояние, наречено вродена ампутация, причината за която е неизвестна. Същият проблем има и нейния татко.

Неспособен да си позволи истински протези, мъжът успява да направи на дъщеря си протези от кутии от калай, пълни с памук и парчета плат.

С тях детето вече може да посещава училище.  Сърцето ми страда, когато я видя да пълзи пред приятелите си, докато те играят и бягат.", разказва бащата на Мая – Мохамед. Двамата избягали от Халеб и сега са в лагер в Идлиб.

Мохамед споделя пред изданието, че макар и да е трудно да се придвижва с тях, поне тези импровизирани протези са по-добре от нищо.

Мъжът споделя, че е намерил утеха във факта, че със семейството си може да живее спокойно в лагера, но има мечта: той и дъщеря му да могат да вървят.

Три милиона души живеят в обсадени райони и лагери за разселване без достъп до хуманитарна помощ, а общият брой на разселените сирийци се е увеличил на 11,5 милиона души, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: СирияпротезиМая Мерхи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А меланийка защо не ги прибере да им готви супа?
30
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Голямо съвпадение, и баща и дъщеря едновременно да страдат от подобно заболяване..При това и при двамата в еднаква степен е липсата на крака, направо почти невъзможно съвпадение ...А досега как са живели се пита в задачата без да знаят за демокрацията и уж протезите , особено бащата, че и успял да се задоми и има деца при това .. Поредната западна партенка и фотошоп със сигурност ... Нека ги снимат на видео, и интервюрат, тогава ще повярвам че е истина...
29
3
 
7
 
! Отговори
Гадна дезинформация преди 5 години
Това момиче със сигурност и сунитка и е от тия които нямат религиозна търпимост към другите вероизповедания!Такива като нея са основният състав на ислямска държава и основният контигент на "бежанците". Те нямат милост към никого и крокодилските им сълзи са прах в очите на състрадателните!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA TAKIVA BEJANZI NIAMAM PROTIV DA IM POMOGNAT FINANSOVO NO NE I NAVLEZITE S KORABITE KAM ITALIA I DRUGI IKONOMICHESKI IMIGRANTI OT AFRIKA I AZIA
27
1
 
17
 
! Отговори
Жалко за детето преди 5 години
Хора, детето не е виновно, че се е родило без крака. Недейте да го плюете достатъчно е страдало. Тук не става въпрос за религии. Аз съм например християнка, но ако видя на улицата такова дете ще ми стане мъчно. Ако от тази новина зависи Макрон или Меркел да му купят протези, да му купят.Не одобрявам това, че сирийците наводниха Европа, но тя войната им там свърши да ги връщат обратно да си строят наново държавата. А това дете дано и то да види нещо хубаво на тоя свят.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаели в следствие на какво са биле ампутирани крайниците !Не знаете и за предното дете за торбичка с храна белите каски снимат филм че бил бгазен !Нали така, после какво се оказа, че така бързо всички замълчахте !
25
1
 
13
 
! Отговори
да,да преди 5 години
Тази пропаганда си я наврете , знаете къде нали?.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте показвали жертвите на САЩ защото ни омръзнахте с тази куха пропаганда.Вижте какво ще стане като ни изсипят цялата *** от Германия.Това е страшното
23
1
 
8
 
! Отговори
да,да преди 5 години
Тази пропаганда си я наврете, знаете къде.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера в друг сайт прочетох, че САЩ и коалиция пак са атакували Холмс.
21
0
 
16
 
! Отговори
Хайде холан преди 5 години
Сигурно пък ако бяха победили умерените гл.аворези-демократизатори(подкрепени от САЩ) всичко щеше да е наред...
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сакатия не може да ходи ама деца прави нещастни като него,и сега филма с консервите ще се излъчва по цяла Европа да всява съжаление и чувство за вина на гледащите и чакащи ги с мечета по жп-гарите толупи.
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не за първи път.Цялата работа е видите ли колко са зле там та да дойдат в Ес на социални помощи.Еми да се оправят.Във времена на война силните оцеляват.Слабите ,болните и инвалидите нямат много шансове.Са па дай да отрежете краката на здравите та да не им е зле на болните?Статията е манипулативна и експлоатира по безчовечен начин чувствата на обикновените хора.Това е.Просто театри за пари.С консервни кутии чак тича..И иска да играе футбол,нали.Класика.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише, че същият проблем - състояние, наречено вродена ампутация, има и нейният татко. Тези масово са генетично увредени от роднински бракове.
17
3
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Да попитам?! 13 За какво им са тези левове и евра на кравите бе? Да се спрат всякакви субсидии .
16
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
какви са тия камънаци?..Що за "лагер" е това?..-Все едно гледам епизод от "Межедузвездни войни"!!!Защо Меркел и Ко. не инвестират там,а искат НИЕ да приемем страдалците,като проблема им може да се реши десетократно по-добре на място?...Викате:-"Политика на световния елит"?....Е,да ви пи_кам на "елита"!
15
0
 
20
 
! Отговори
Да преди 5 години
Благодари на чичко Обама, леля Мей и онова нещо Мекрон. И на човешката алчност като цяло. Тук едва ли, но от другата страна със сигурност ще получат според делата си.
14
8
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Жалка история 4 Според теб снимките са нарисувани и е пропаганда....Браво!
13
0
 
31
 
! Отговори
Айлян 2 преди 5 години
По цял свят е пълно с инвалиди.Покойната ми баба родена в началото на миналият век нямаше един пръст на лявата си ръка.Защото е трябвало да работи в една фабрика на 13 години по 16 часа на ден.В 4 е почнала първа смяна.Една сутрин повредена машина и откъсва един от пръстите.Шефът и я уволнява на момента и я праща вкъщи с трудово обещетение-3 хляба и бутилка олио.Нямало е социални помощи от хиляди евро от Европа.Било е зимно време за малко да умре от студ и загуба на кръв.Но се е борила и оцеляла
12
2
 
28
 
! Отговори
Да попитам?! преди 5 години
Български фермер 100лв на крава френски фермер 1000 евро на крава.Статия за това кога?