Огнестрелно оръжие използвано при залавянето на затворника

Предстои на Борис Иванов да бъдат повдигнати обвинения
23 юни 2018 21:20, Елка Василева
28
Огнестрелно оръжие използвано при залавянето на затворника
Борис Иванов. Снимка: МВР

Затворникът Борис Иванов е отвлякъл възрастна жена от Летница за заложник, преди да бъде заловен. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов по повод мащабната акция, която беше проведена за задържането на избягалия затворник.

По-рано днес затворникът беше задържан в нива на изхода на Летница.

В операцията по издирването са участвали специализираният отряд за борба с тероризма, жандармерията и целият състав на областната дирекция на МВР в Ловеч, хеликоптер и кучета, съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

В течение за хода на операцията е бил и вицепремиерът Красимир Каракачанов, предаде БТА.

Още по темата

Младенов обясни, че по-сериозен сигнал за избягалия затворник е получен вчера, като е конкретизирано мястото, където за последно е бил забелязан Борис Иванов. По думите на Маринов незабавно е мобилизирано насочване на силите в този район и е осъществена мащабната операция по залавянето му.

В един момент служебните кучета са хванали следа, но заради влошените метеорологични условия и падналия дъжд е имало затруднения.

Издирването е продължило през цялата нощ, като първоначално е било в районите на селата Александрово, Дренов и Дойренци.

Малко преди обяд е получен сигнал на тел. 112 от жител на Летница, че е забелязал лицето в необитаема къща. Незабавно са били насочени повече сили към мястото.

Борис Иванов е отвлякъл възрастна жена с цел да я ползва за заложник, което е наложило използването на огнестрелно оръжие за респектиране на беглеца. Няма пострадали, обясни Маринов.

Иванов е оставил жената и е продължил да бяга, но след бързи действия на служителите на СОБТ е задържан в нива край Летница, без да се използва огнестрелно оръжие.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че Борис Иванов е имал обща присъда от 13 години за четири престъпления, сред които изнасилване и грабеж, както и бягство от затвора край Варна.

По случая е образувано досъдебно производство. Борис Иванов ще бъде обвинен в бягство, но е възможно да му бъде повдигнато обвинение и за отвличане на възрастната жена от Летница. В момента той е в следствения арест в ловешкия затвор.

По повод критиките на опозицията Валентин Радев каза, че тези коментари демотивират състава. Нека ни критикуват - и опозиция, и всеки един, който се счита специалист, но да внимава с критиките, защото аз усещам, че хората са демотивирани, когато има такова пресиране, заяви министърът.

По този начин работим и за Колев, и за другите, но не можем да даваме подробности, когато издирваме лицата, допълни Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя все на възрастни жени налита. Да е нямал проблеми с майка си или баба си?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се демотивира състава като е на заплата и си имат началство,което следи за работата общо,ако началството е независимо и си следи по параметри технико-обшествено-финансово-обосновано направление не може да има демотивизация вътре в състава,ако началството няма обосновано решение също като в проект то може да се яви демотивизация поетапна от и в посоки на външни пресирания като в пробно бетоново блокче за външен натиск и деформации,пукнатини в зависимост от марките на бетона,материалите в него
23
0
 
3
 
! Отговори
поделени преди 5 години
Акцията ще бъде платена от данъкоплатеца а парите с банкомата бягат в гората.
22
3
 
7
 
! Отговори
ист преди 5 години
Язък. Заловиха беглеца, и провалиха вота на недоверие в парламента. А така се бяхме наточили.
21
0
 
2
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Обслужването е добро, когато е безшумно и невидимо, но ефективно.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, налага се да ползват огнестрелни оръжия, иначе престъпниците не ги слушат :)
19
1
 
4
 
! Отговори
а преди 5 години
Още един ход срещу вота - ето хванахме го.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че не са се изпозастреляли като в Лясковец тези пияни и дрогирани олита. И после да обвинят човека, че е луд и искал да ги убива.
17
2
 
16
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Нито този,нито някой друг ще избяга ако нямаше акумулация на присъдите!Да си лежи за всяко престъпление и да видим дали ще има такива рецидивисти!
16
4
 
8
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 5 години
А Шкембе войвода що е дирил и той там?А Драгалевския Престъпник защо никой не го издирва?А Сашо Нереза защо все още не е дал интервю по случая?
15
2
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Браво....с малка забележка че трябваше да е застрелян при залавяне с оказана съпротива или намерен самообесил се но...Браво..
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на полицията! Този път се справиха перфектно. А на този, дето ги подиграва, че е добре, че хората са се обадили, че са видели беглеца, иначе полицаите нямало да го хванат: Ти какво искаш бе! Боб ли да хвърлят полицаите? Естествено, че ще разчитат на сигнали от гражданите.
13
7
 
9
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Добре , че някой се е обадил къде го е видял ! Иначе ченгетата щяха да го хванат на куково лято.... Смешници !
12
5
 
10
 
! Отговори
до мвр-то преди 5 години
Браво ! Работете както си знаете ,пък да говорят каквото си искат!
11
4
 
20
 
! Отговори
ined преди 5 години
Само не разбрах защо изобщо са го хванали жив?
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ако беше американската престъпна мафиотска полиция, щяха само веднъж да му кажат да се предаде, след което въобще нямаше да се пробват да го хванат без употреба на оръжие, а щяха да го гръмнат при първия опит да им избяга. Турските заптии правят същото. Само че в Европа и в Канада така не може, понеже полицаите после ще го лежат - а нека докажат, че са използвали оръжие в краен случай, след като не е бил въоръжен и са изчерпали всички други начини да го хванат.
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, ха, хо, хо! Този веднъж е бягал вече от затвора, комисията го пуснала на работа навън, за да избяга отново.
8
8
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Дали са го задържали ? Съмнявам се !
7
2
 
27
 
! Отговори
Бабка преди 5 години
.Аз го залових , а те казват , че съм му била заложничка.
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързали са преди да му поникне брадата.