Заради гладна стачка: Режисьорът Олег Сенцов свали 20 кг

Той е в затвора, обвинен в планиране на терористичен акт
23 юни 2018 16:00, Петя Славова
35
Заради гладна стачка: Режисьорът Олег Сенцов свали 20 кг
Олег Сенцов. Снимка: Reuters

Адвокатът на украинския режисьор Олег Сенцов, продължаващ повече от месец гладната си стачка в руски затвор, заяви, че клиентът му е свалил около 20 кг и е много слаб, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Сенцов, който е яростен противник на анексирането от Русия на Крим през 2014 г., излежава 20-годишна присъда за планиране на терористични актове. Той отрича обвиненията. Вчера беше 40-ият ден от гладната му стачка.

Адвокатът Дмитрий Динзе е посетил Сенцов вчера и го намерил "много слаб и много блед". Той заяви пред Асошиейтед прес, че режисьорът получава витамини и храна венозно, но че от 97 е станал около 77 кг.

Западните страни призоваха Сенцов да бъде освободен. Динзе каза, че режисьорът няма да иска помилване и настоява да бъде освободен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
5
 
! Отговори
патриот преди 5 години
и малките деца знаят:КРИМ НЕ Е РУСКИ!!
24
3
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
е лошо няма, здравословно е
23
4
 
7
 
! Отговори
11 преди 5 години
Туй нищо не е. Ще зарадва всички, ако от 70 кила свали 90. Тогава ша го признайм.
22
4
 
13
 
! Отговори
gokil преди 5 години
Режесьор с един филм който никой не го е гледал, по тази логика аз съм капитан веднъж плувах с лодка в морето!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
писна ми от украинските шмекерии. Начи не му се бачка, окрадне тва онова продаде го, купи си терористически матреяли и айде прз Днепър (ако не с Волга) в Русия. скрие се до некое милиционерско заведение и почна да бърборо теро теро теро. хора си го гепъ, опнат го в затвора и айде вързал безплатно жилище с храна, а в Урина борческа пенсийка и право да учи в който иска украински уни.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сугарев така си правеше лечебните гладувания като стачки. Съчетаваше полезното с приятното.
19
5
 
16
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Там е работата, че не гладува.Вдигнал е 16 кила в затвора.Всичкото е пропаганда и лъжа, замазват ни очите. Пробутват го за герой.А си е чист престъпник тоя Сенцов.
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната дебела лъжа, препечатана от задната пропаганда ни пробутват пак от Днес БГ."Режисьорът" Сенцов, никога не е учил режисура, нито един филм не е снимал и никога не е работил като режисьор. Правил е едно единствено любителско флмце, което никога не е показвано в нито един кино салон.В същото време е бил шеф на терористична група и лично е извършил три терористични акта, със слаб ефект.От какъв зор ни пробутвате този престъпник за РЕЖИСЬОР?!Режисирал е терористични актове, но неуспешно
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А В ЕВРОПА И В САЩ ТАКИВА НАПРАВО ГИ ТРЕПЯТ НА МОМЕНТА, НЯМА СЪД, НЯМА ЗАТВОР.
16
4
 
15
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Бате ? От 95 станал 75.... Ми ,че явно добре му се отразява диетата. *** свинчето е бил. Малко да се втали ,като стане 20 кила ше му мислим! ;)
15
4
 
19
 
! Отговори
Оперчекист преди 5 години
Тръгнал е да убива хора и сега си мисли, че като гладува, ще го пуснат?Най-много да отиде на оня свят, да даде отчет за мpъcните си дела тук на земята, пред Бога.Заслужил си го е!
14
2
 
15
 
! Отговори
Къ преди 5 години
До12Мислиш ли че кремъл ще плащат за да пишат в някъв сайт неизвестен ?Прекалено се взимаш на сериозно май !Това че хората с времето си промениха мнението за запада не ни прави платени ***!
13
3
 
18
 
! Отговори
тъпа тиква преди 5 години
тая гад е искал да трепе нормални хора, затова да гние !
12
1
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Хе-хе-хе Верно е, нали ?
11
17
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Ситуацията с руските *** в българските интернет сайтове излиза извън контрол. Шият ни шапката в Кремъл, хвърлят се едни пари за коментари в почти всички сайтова, не че 2-3 човека немогат да я вършат тая работа като въртят ип-та, но самият факт че някой им плаща е плашещ.
10
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режимът в ***-най-терористичният режим в света!
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв режисьор - той е терорист.
8
7
 
26
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Много ми е странно, защо западните страни искат освобождаването на терорист излежаващ присъда за подготвяне на терористичен акт при който да загинат невинни хора ?
7
7
 
10
 
! Отговори
странна история преди 5 години
до 37 кила се води за нормален терорист минаващ през телена мрежа без да нанася повреди по кльона с което присъдата му е по-малка ако преди това не го утепат преди да го заловят- и до дваасе и три кила мое да слезе, а от там насетне слизането в едностаината барака му е сигурноако го хванат че друса допинг- ще му се признае ли затвора за стаж при пенсиониране
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сегаНе си прав според Петя е велик колкото Спилбърг.