Макрон доволен: НАТО излиза в много по-силни позиции!

Франция ще достигне 2% от разходите за отбрана през 2024 г.
11
Макрон доволен: НАТО излиза в много по-силни позиции!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че НАТО излиза в много по-силни позиции след двудневната среща на върха в Брюксел, най-вече заради подновения ангажимент на Доналд Тръмп към организацията, предаде Франс прес.

Още по темата
На пресконференция след края на срещата Макрон каза, че докато тя е траела, Тръмп нито веднъж не е споменал, че Съединените щати може да се оттеглят от НАТО, противно на разпространените тази сутрин слухове.

Френският президент също така отрече американският му колега да е настоявал военните разходи на държавите членки на алианса да бъдат увеличени до над два процента от брутния им вътрешен продукт, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон увери, че Франция ще изпълни ангажимента си за достигане на двата процента разходи за отбрана до 2024 г., предаде Ройтерс.

Френският президент заяви още, че обсъжданията по време на срещата на върха на НАТО са били премерени и в дух на уважение, въпреки критичните публикации в Туитър на президента на САЩ Доналд Тръмп преди и по време на форума. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е хванал Макарон за макарите.
8
0
 
9
 
! Отговори
ПРАВ СИ преди 5 години
До сегаЗА КАКВО И Е НА РУСИЯ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ЕВРОГЕЙТЕ--ТЕ И ТАКА СИ ОТИВАТ--АРАБАЛИТЕ ИМ СЦЕПИХА ХАЛКИТЕ--ЕВРОПА Е АФРИКА И АЗИЯ В ЕДНО..А ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ФРЕНСКИ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР СИ Е АФРИКА---МАКАРОНЧО ДА СИ ГЛЕДА БАБЕТО....
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че НАТО е в Криза, а Макарона представя кук-куса като спагети.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
макрон, ти вярваш ли си..??
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък *** роб на системата ако Тръмп му каже 20% ще плати 20% и също и в натура може да плати защо са ни Меркел Макрон Боко Тиквата щом правят каквото им каже Тръмп ЕСт рябва да се командва директно от Тръмп.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС трябва да формира обща европейска армия и да напусне колективно НАТО. Като закрием заведениет и Тръмп ще спре да се оплаква, че само той плащал сметката.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Франция ще достигне 2% от разходите за отбрана през 2024 г."Само че Тръмпета рече че летвата е 4%. Летвата от 2% беше договорена преди 4 години, а почти всички членки днес не могат да стигнат и 2-та процента... :DНАТО е в много по-силни басни и приказки, както винаги.
2
7
 
9
 
! Отговори
сега преди 5 години
В Европа не се боят от Руски танкове а от бежанците,това е истината....
1
4
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Това са добри новини, но ако иска ЕС да е независим занапред, трябва да се преструктурират войските му и ако въобще продължат да членуват в НАТО да го направят като цяло.