Евтина вода за бедните!? Колко и откога – мълчание!

Властта обсъжда нов специализиран закон за ВиК сектора
16 юли 2018 08:50,
24
Евтина вода за бедните!? Колко и откога – мълчание!
Снимка: flickr

Бедните ще получават определени количества вода на по-ниска цена. Това предвижда обсъжданият в момента нов специализиран закон за ВиК сектора, в който ще бъдат разписани и правилата за осигуряване на услугата за социално слабите потребители.

Според председателя на Българската асоциация по водите (БАВ) Иван Иванов, отдавна се говори за необходимостта от този нормативен документ.

"В него трябва да се заложат всички идеи, целящи да бъдат защитени всички хора, които не могат да плащат по-високата цена. Различни са механизмите за да се направи това. Единият е да се задържат цените на нивото на социалната поносимост, но в такъв случай няма да могат да се събират достатъчно средства за инвестиции. Другият е да се осигуряват социални помощи. Третият е солидарният, като в цената за всички да има процент, който да се отделя именно за инвестиции. Тези суми да се събират в държавен фонд и от там да се разпределят за влагане във ВиК проекти", обяснява Иванов пред "Монитор".

По думите му време е дебатите по проблема да се възобновят и новият закон да стане един от приоритетите на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И КАК ЩЕ СТАНЕ. В НАШИЯ ГРАД ИМАМЕ *** ГЕТО КОЕТО НЕ ПЛАЩА ВОДА А ПОЛЗВА КОНТРАБАНДНО. КАКТО И ЕЛ. ЕНЕРГИЯ. И КАКВО ЩЕ ИМ НАМАЛЯТ НА ТИЯ БРАТОВЧЕДИ КОИТО ВИСЯТ ПО БАНКОМАТИТЕ ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. И КАК ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ КОИ СА БЕДНИ. ДА БЕДНИ ПО ДОКУМЕНТИ А ЖИЛИЩЕ ПАЛАТ И МЕРЦЕДЕС ПРЕД ВРАТАТА. АКО СА ОТ ТИЯ НЕ СЕ КВАЛИФИЦИРАТ КАТО БЕДНИ. СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ НАРОДА. ДЪРЖАВАТА САМО ВЗЕМА НО НЕ ДАВА НА БЕДНИТЕ.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше и евтин ток преди приватизациите на енергодружествата. Само водата остана да се правят клоуни. Пред частните дружества треперят и не смеят да кажат "не" на увеличението, а какво остава за по-евтин ток.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кои са бедни ?
14
0
 
4
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Професор ТюхчефПРОФЕСОРЕ, трябва да знаеш, че водата не се продава, та да има загуби. СНа фактурата за вода пише "УСЛУГА- ДОСТАВКА НА ВОДА, пречистване и отвеждане на отпадните води". Течовете на вода по улиците са само 3 до 4 % от общото количество. Проблемът на ВиК дружествата е ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ- т.е. те не могат да си съберат огромна част от парите, които частни клиенти и фирми дължат, както и да се справят с кражбите на вода. Пропуснатите ползи не се покриват от никой.
13
3
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
До Анонимен 4,да напълно прав си,не може 2 млн.будали да работят навън и да издържат 7 млн.български паразита,които една троха хляб не са изработили в живота си,нека всичко се мери с един аршин,ако вие не искате да храните тъмните,защо вас някой трябва да ви храни,и вместо да си замълчите,с цялата си наглост се обаждате и мнение давате и не виждате гредата в своето око,много жалки нещ.астници сте
12
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
За кафевите ще има безплатна вода, безплатен ток, социални, а белият човек работи и за тях.
11
1
 
13
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Разберете , господа управници, такова нещо като безплатно и евтино НЯМА, всичко си има цената, затова искам да знам от къде ще дойдат парите ??да не говорим че кубик вода са 2лв и сметката на едно семейство в панелка не надхвърля 15 лв - и цялата тази инициатива е да се покрият загубите на ВиК дружествата с парите на данъкоплатеца.
10
2
 
9
 
! Отговори
мазен бизнесмен преди 5 години
добре тогава. аз съм социално слаб бизнесмен. от другата година се пиша безработен с 0 оборот на компаниите ми.НАП да го духа. аман вече...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че за какво им е вода, те така или иначе са скарани с хигиената.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екстра таман нема българите да се къпат всяка неделя ше го карат на месец
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да построят обществени къпални както при комунизма
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаднала държава.
5
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ясно е,че трябва да се заплаща за потдръжка на системата, ама .....като се замисля,че в нашия град напр. не е бутано нищо от социализма...к'ва ти потдръжка бе братче.
4
1
 
7
 
! Отговори
2+2 преди 5 години
По кубик на глава от населението по евтина тарифа .Над кубика -двойно.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Директно жалба за дискриминация се подава. Не може едните да се блъскат по 12 часа и да плаща,а другите да стоят по цял ден и да плащат по малко
2
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А и ние ромите гледаме много деца не сме ялови като българите а всеки знае колко пране е при децата
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно е ние ромите сме бедни нямаме пари редно е за нас да е безплатно така ще можеме да се хигиенизираме не само да говорят че миришеме еми направете нещо за да не е така