Финландци на протест - "за" аборта, срещу фашизма...

Хелзинки залят от недоволни, които искат внимание от медиите
Обновена: 16 юли 2018 21:43 | 16 юли 2018 20:12, Камелия Цветанова
17
Финландци на протест - "за" аборта, срещу фашизма...
Снимка: Reuters

Активисти във Финландия използват интереса към срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин и в течение на два дни организират в Хелзинки протести с най-разнообразни искания, предаде Асошиейтед прес.

Защитници на правото на аборт се появиха днес с издути кореми и маски с лика на Тръмп. Антифашистки демонстранти носеха плакати с откровени обиди. Привърженици на свободната търговия, украински антивоенни активисти, природозащитници и поддръжници на правата на хомосексуалните, развяващи знамена с цветовете на дъгата - всички искаха да привлекат вниманието на световните медии, допълва БТА.

Още по темата
В града, който гордо отстоява правото на протест, демонстрантите бяха разпръснати. Някои останаха зад издигнатите от полицията заграждения, опитвайки се да дадат публичност на протеста си, докато световните лидери профучаха край тях в бронирани автомобили за срещата си в президентския дворец.

Други организираха демонстрациите си край забележителностите на Хелзинки - далече от срещите на лидерите, но на места, видими за жителите на града и туристите.

На протестно шествие, привлякло неколкостотин души, можеха да се видят и чуят на едно място какви ли не лозунги - някои подкрепяха германският канцлер Ангела Меркел, други викаха "Фашисти, вървете си у дома!", трети поставяха под въпрос легитимността на изборната победа на Тръмп, при положение, че е изгубил народния вот. На един плакат дори пишеше: "Мястото на Жената е в Съпротивата".

"Честно казано не мисля, че двамата души, които се срещат днес, ги е грижа дали сме тук или не", каза 43-годишната демонстрантка Тина Аспиала.

Това е по-скоро проява на глобална солидарност срещу много неща, и смятам, че точно затова си струва да се участва в протести, призна тя.

Преди пресконференцията на Тръмп и Путин от журналист бил отнет със сила малък плакат с текст: "Договор за забрана на ядреното оръжие", предаде ТАСС.

Отначало охраната извикала журналиста на разговор, а след няколко минути той се върнал и казал на колегите си, че искал да зададе въпрос, свързан с темата за ядрените оръжия. Докато им обяснявал, че според охранителната служба на пресконференцията е забранено да се носят плакати, той показал лист, малко-по голям от формат А4, с вече споменатия текст, след като бил изведен от охраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
A NA ,,MINAVASHT,,-DA MU KAZA,4E FRANZUZITE SA 70 MILIONA,ZASHTOTO 69 MILIONA SA OT BLIZKITE MURGAVI4KI DARZAVI S FRENSKI PASPORTI.A NIE V BG,SKORO SHTE BADEM PET MILIONA. FINLANDZITE SA SI MNOGO DOBRE,NIE DA NE GLEDAME V 4UZDATA PANI4KA,AMI DA GLEDAME DA NAPALNIM NASHATA,SHTOTO SE OKAZVA TRUDNO DA BADESH ,,NA GOL TUMBAK-4IFTE PISHTOVI,,I GOLEMI PRIKAZKI,KAKTO VINAGI.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да започнат да се занимават с еднополово опрашване и няма да имат проблеми с абортите. То май и за това е цялата дандания - сака им се да има повече еднополово опрашване. За съжаление, феминистка задоволена до сега не се е родила. Всичките са фригидни клиторни маструбати. Мазни и дебели, при това. И пренасят заразни болести, предавани по полов път. Като хщман папилома вирус, например. И трипер. Щото тайно ходят се шлякат с ***, а те всичките имат хюман папилома вирус.
12
1
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 5 години
Виждаме колко горд народ са пълни ***.а.и.Французите са 70 милиона а тия уж големите "мъже" са 5 милиона.Смешници викинги ***.а.и!
11
1
 
1
 
! Отговори
MIMI преди 5 години
TI- ,,RUSAK,, LI SI ILI RUSNAK,NEFEI DA MI PISHESH,ZA FINLANDZITE TOVA I ONOVA.TE SA NAI GORDIJAT NAROD,KOITO POZNAVAM.ZNAJAT SI PRAVATA,OTSTOJAVALI SA GI VINAGI.DAZE TOJA MALAK NAROD,POKAZA KAKVO MOZE VAV VOINITE SI,SRESHTU POROBITELI I POBEDIHA.ZATOVA TI-,,RUSAK,,DA HODISH DA GO DUHASH.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирише ми на платени протести. Познайте кой плаща!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте Мис Хелзинки в интернет.
8
2
 
19
 
! Отговори
Русак преди 5 години
ФинланДци. Финни Ланци.
7
1
 
18
 
! Отговори
Гагагага преди 5 години
Неграмотнициииииииииииииииииииии хаааааааааааахахахахах
6
1
 
16
 
! Отговори
макрон преди 5 години
колкото грамотно е написано заглавието толкова са грамотни и редакторите ако има такива и хората които ги пишат статиите
5
2
 
24
 
! Отговори
редакторът е пeдaл преди 5 години
Що е то "финланци"? Може би става дума за "финлаДци"? Или за фин-ланци?
4
21
 
18
 
! Отговори
СМЪРТ НА ПУТЛЕРОФАШЗ преди 5 години
СВОБОДА ЗА НАРОДИТЕ!!
3
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте кой го е организирал този протест - Сорос!!
2
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много изостанали са финландците. Почти колкото афганистанците. Ще занимават света с глупости.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не са си бъркали в дупките със един ръжен и не са се взривявали някъде със обичайните си ислямски крясъци протеста срещу Тръмп не се зачита.