Как да си помогнем при паник атака?

8 начина за справяне с паниката. Вижте ги!
16 юли 2018 22:48,
14
Как да си помогнем при паник атака?
Източник: Reuters

Все повече стават хората, страдащи от паническо разстройство. Всеки, сблъсквал се с него, знае колко ужасяващи могат да бъдат, както физическите симптоми, така и психическите преживявания. Проблеми като обезсилващо главоболие, недостиг на въздух и ускорено сърцебиене, правят дори най-простите ежедневни задачи да изглеждат като невъзможни действия. 

При хората без такова разстройство - проблемите с работата, финансите и всеки по-сериозен стрес, могат да доведат до същите симптоми и чувства.
 
Има обаче начини за лечение и управление на това състояние.
 
Експертите дават съвети за справяне с тревожността по време на паник атака:
 
1. Наплискайте се с вода
 
Едно от най-лесните неща, които можем да направим, е да потопим ръцете си в студена вода или да наплискаме лицето си с нея. Сензорната стимулация със студена вода помага за разсейване от тревожните чувства, които ни завладяват и облекчава повишените нива на кортизол.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Слави преди 3 години
До ГаляТърсих тази добавка в нета,ама нищо не излиза,би ли пратила някакъв линк?
15
0
 
0
 
! Отговори
Галя преди 3 години
Наистина проблема е сериозен и не трябва да се неглижира. На никой не пожелавам да изпадне в това положение. Не е срамно да се потърси помощ. Аз слава богу се разминах по най- лекият възмижен начин и за това споделям тук.Психоложката ми препоръча хранителната добавка good better best и още след втората седмица имаше значителен ефект. Препоръчвам гоУспех
14
0
 
0
 
! Отговори
джак преди 4 години
Проблема е много сериозен и тия които го неглижират се излагатр зверски. На мен ми помогна месец терапия с най лекия антидепресант, нарочно не му казвам името но който се е интересувал знае. След това започнах да си вземам сам опо едно хапче при нужда или през ден. При мен това се провокира от смяна на работата. Просто да си 12 години на едно място и после да го смениш с нещо коренно различно си оказа влияние. Разбира се вървят си текущите задължения към семейство, някой друг кредит и така се натрупва че просто психиката в един момент не издържа. Моят съвет е не се бавете а посетете психиатър.
13
1
 
3
 
! Отговори
Гошу от Перник преди 5 години
Скоро един приятел получи паник атака в самолета.Доста неща му дадоха и опита , но непомогна нищо.Оказа се , че се е напил здраво предната вечер и просто е трябвало да изтрезнее.
12
5
 
6
 
! Отговори
ТК преди 5 години
Наскоро получих паник атака, но се оказа, че един приятел ми беше сложил нещо в питието, внимавайте с какви хора дружите!!!
11
1
 
16
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Кофти е. Главоболие,сърцебиене ,виене на свят ,скърцане със зъби ,мравучкане по ръцете и изтиване на ръцете ,болки във врата и последна фаза тикове всякакви. Това често се получава при силен стрес и е от модерния начин на живот. Постоянно бибиткане ,клаксони ,викове,скандали в работата и в дома,при катастрофи или инциденти. Просто шалтерчето щраква. А оправянето е постепенно,дишане спокойно и равномерно,йога,спорт,хипнотерапия и ,ако нещата са по зле медикаменти :)
10
1
 
2
 
! Отговори
Изпробвано преди 5 години
Много добра комбинация е да се смесят сортовете Northern Lights и Super Silver HazeПървия сорт е класическа индика която действа отпускащо на тялото и премахва всякакви болки а втория сорт е силна сатива която направо ти рестартира мозъка и го превключва във супер режим. Депресията ис паническите атаки изчезват напълно в рамките на 15мин.
9
10
 
3
 
! Отговори
Изпробвано преди 5 години
Качественото уиски и домашната ракия вършат работа. Поне донякъде. Но най ефективното е канабиса. Гарантирано премахва и неутрализира всякакви тревожни състояния, депресии, включително и всякакви болки по тялото.При пушене канабиса започва да действа с пълна сила в рамките на 5-15 мин. Ефекта отшумява след 2-5ч. в зависимост от дозата и качеството на материала.Иначе е по добре е да се яде. Там недостатъка че е ефекта идва по бавно, след около час.Northern Lights и Super Silver Haze
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохола върши добра работа. По едно време си ходех с патрончето във вътрешния джоб. А който смята че е "измислено" заболяване, явно не е имал никакви грижи и отговорности в живота си. Пожелавам да му се случи.
7
8
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Сещате ли се, че преди 30-40 години нямаше такива заболявания. Не и в такива размери. Колкото повече си тровим планетата и себе си толкоз повече ще идват нови и нови заболяваниа на ума.
6
8
 
1
 
! Отговори
Така преди 5 години
. Или иначе подсъзнателно се откача
5
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй като не съм изпадал в подобни състояния ще кажа следното: действай хладокръвно и агресивно.
4
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бърз cex в keнефа мноу тегли нагоре!
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наплискайте се с вода? И това ли е всичко? Леле, Асклепий, на кого ни остави...
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитаме Дебора.
1
26
 
9
 
! Отговори
преди 5 години
Как да си помогнем при паник атака?-......Лесно оставете го да се допаникиоса и всичко ще свърши. :D