Крадците все по-находчиви. Със светната лампа няма да ги уплашим!

Как да неутрализираме опитите на апашите, коментира охранител
16 юли 2018 10:45, Петя Славова
66

Как да неутрализираме опитите на крадците?

"Станали са находчиви и арогантни, наивно е да си мислим че може със запалена лампа да противодействаме на опитите на крадците", каза в "България сутрин" представителят на охранителна фирма Ивайло Христов.

Вече не им е достатъчно да отсъстваме от дома си, защото посегателствата стават по предварителна подготовка и набиране на информация за жилището, колата и живота ни, като престъпниците търсят слабите страни в защитата ни.

Още по темата

Христов добави, че се случва проверките на апашите да се осъществяват чрез позвъняване на звънеца дори и през деня.

Ниските етажи продължават да бъдат на прицел заради по-лесно преодолимите ПВЦ-дограми, които ставали като "входна врата" за апашите, ако не са взети допълнителни мерки.

"Каквато и да е механична преграда не е достатъчна за да въздейства или предотврати щети върху собствеността. По-ефективна е комбинацията между механична защита плюс сигнално-охранителна техника", посъветва той.

Охранителят напомни в студиото на Bulgaria ON AIR, че потребителите трябва да направят информиран избор по отношение на фирмата, която ще ги защитава от набези на крадци, както и, че алармената система вече не е лукс, а необходимост.

"Това, което в момента е на прицел са пари и ценности. По-малко се набляга на техниката в момента", предупреди Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никои не казва, че има крадци които се представят за майстори на покриви и вие сами ги пускате заради предлаганата от тях ниска оферта която в последствие променят 10 пъти повече за да ви оберат?!
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, че не е законно да им слагаме капани... Законно. Но на една от дръжките вкъщи, една връвчица отпуска две спрейчета. Едното е с амоняк, другото е с киселина. Хем ще е зашеметен, хем обезобразен :)Може да имам 100 лева в къщи, но за тези сто лева съм готов цял народ да затрият, ако се стигне до там !!!
54
2
 
5
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 5 години
Крадците са си крадци ! Те са "в крак" със техниките и всякакви охранителни системи. Истински и най-много находчиви в набирането на "клиенти" са охранителните фирми! Престъпният свят е в здрав контакт с охранители и полиция. Въпросът е - до каква степен доброто надвива над злото ??
53
0
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
А експерта не препоръча ли от коя фирма да искаме да ни "охранява" или те са в една пирамида.
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А полицията какво прави в този "остров на стабилността", както МВР министърът нарече България?
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най сигурна е палестинската алармена система, особено тези с фишек поне 5 конски сили - няма врата няма обирджия!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами след 3 стрелба по кайсията се обадих на потребителя лицията.Дойдоха, показах им разбитата врата и им казах, че стрелях по изруда без да искам.И полицията ми каза повтарям: ако го нацелил и спре да мърда се постарай едната му ръка да счупи прозорец в жилищно помещение за да не го лежиш.С арбалета си мърдаше, махнах стрелата и си отиде на собствен ход, даже не викнах при лиция.
49
1
 
8
 
! Отговори
man преди 5 години
а полицията само ще регистрира кражбите, така ли?май по-добре застраховка да направиш
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си имам едно питбулче, нека влезе муймунекът.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До момента съм стрелял 4 пъти. Два във въздуха, един по кайсията защото така или иначе бях заредил ( но крадеца се беше скрил зад кайсията и наистина не го видях, само чух жена ми да вика от прозореца избяга)И един го ковнах в кракът със 30 см стрела с боен връх за крушата.Е пуснах го, даже не го бих само го пуснах.И от тогава 8 години наистина не са ми влизали в двора. Просто заобикалят в къщата.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам СОД и пак ме обираха.Както е казала на Ата дето лее куршум:Куршума бабе лекува всичко.Права е жената :)
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, че стреляйте смело и гледайте да завлачите едното краче през вратата в жилищни помещения. Гараж не се брои от прокурора:)И колкото и смешно да звучи, след стрелба, въпреки че не уцелих в тъмното 8 година си държа колелото на двора и още си е там. Много действа :)
44
0
 
19
 
! Отговори
Галош преди 5 години
Много платен репортаж. 10 пъти повтори да се пребегне до фирма и аларма, нищо други не работило. Спад на обири само при тях имало :D
43
2
 
12
 
! Отговори
изказването на преди 5 години
представителят на охранителна фирма Ивайло Христов,звучи така: Елате вие за да не дойдем ние.Да се чуди човек от кого да с епази,от крадци или от охранители?
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен полицията ми каза така:Хубаво ги стреляш, но ако престанат да мърдат се постарай едната му ръка да счупи някой прозорец, така е самозащита иначе е лов и ще лежиш.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врабче.Баси тъпия андроид, как поправя думи не е истина :)
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз държа дворната лампа светната, не за да ги плаща а за да ги виждам докато ги стрелям по тях. Че един го стрелях в тъмното и не уцелих, избяга мръсника.Виж на светло си е друго, от 50 метра свалям врапче. Ромче и със затворени очи нацелвам. :)
39
0
 
10
 
! Отговори
пепе преди 5 години
Лопата, вар и алиби!
38
0
 
15
 
! Отговори
Голю преди 5 години
Аз нямам нито пари , нито ценности. Значи ли това, че съм окраден?
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
охранителна фирма ИПОН на Б.Б и Ц.Ц ви пази ...спете спокойно , те децата ви прогониха от България за за няколко пръстена и 50 лева и да се притеснявате