Алкохол менте залива курортите ни, за ден спипаха 5 тона

Крият го по мазета, изби, в къщи най-често във Варненско
14
Алкохол менте залива курортите ни, за ден спипаха 5 тона
Снимка: Агенция "Митници"

Само за ден при проверки в черноморските ни курорти са иззети 5133 литра алкохол менте.

Най-голямото количество е открито в село в община Аксаково, на което са се натъкнали митничари от София и Варна и полицаи от морската ни столица.

В помощни постройки на частен имот митничарите са намерили общо 3859 литра спиртни напитки с алкохолно съдържание между 45 и 60% vol.

В същия ден, при две проверки на друго населено място на същата община, са открити още 1140 литра.

В избено помещение под жилищната сграда са намерили 7 пластмасови бидона с вместимост по 100 литра, пълни догоре с общо 700 литра жълт на цвят етилов алкохол и алкохолен градус между 42 и 55 градуса, установени със сертифициран денситометър.

При втората проверка, отново в частен имот, са конфискувани още 440 литра етилов алкохол без документи по ЗАДС, от които 120 литра с алкохолно съдържание 70% vol и 320 литра със съдържание на алкохол от 45 до 58% vol.

Същият ден в община Поморие са открити още 134 литра етилов алкохол, разфасован в 2 пластмасови туби и 11 бутилки с етикети от минерална вода с различна вместимост.

Жълтият на цвят алкохол е с алкохолен градус 37% vol.

Митническите служители намерили алкохола изоставен от крайпътни търговци, които са се подплашили от приближаването на мобилната група и са изоставили стоката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Менте алкохол произвеждаше *** *** киро от катуница,и винпромите пещера, карнобат,търговище и други.как произвеждаха 12 милиона литра алкохол твърд и вино от 1000 декара грозде
10
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Менте алкохол произвеждаше *** киро от катуница,и винпромите пещера, карнобат,търговище и други.как произвеждаха 12 милиона литра алкохол твърд и вино от 1000 декара грозде
9
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Менте алкохол произвеждаше *** от катуница,и винпромите пещера, карнобат,търговище и други.как произвеждаха 12 милиона литра алкохол твърд и вино от 1000 декара грозде
8
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Реално погледнато - това е най-качествения алкохол... - винпром Пещера и винпром Карнобат варят "меката топлина" от винена кал и спирт...
7
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
на кое викат менте, като не му е платен акциза ли?
6
0
 
4
 
! Отговори
родник преди 5 години
това обяснява ръста на туристите от рф. ангелкова знае как да ги стимулира...
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато се лигавитее с по 500лв глоба. Вземете на 5 човека апартаментите и ще видите дали друг, ще рискува за 5 варела ракия.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ ИМА 200 КИЛОМЕТРА ПЛАЖНА ИВИЦА ПОКРИТА С ПЯСЪК!!ВСЯКАКВИ ЦЕНИ ЗА ПРЕСТОЙ! СЕГА Е ВИСОКО НО АКО ИЗЧАКАТЕ СЕПТЕМВРИ МОЖЕТЕ ДА ИМАМЕ ЗА 33 ЛЕВА ДВАМА ДУШИ СЪС ЗАКУСКА А МОЖЕ И СЪС ВЕЧЕРЯ ЗАВИСИ ОТ ПРОМОЦИЯТА ВИЖТЕ ТРИВАГОТО В НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ!!НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ДОБРЕ ДО 20 СЕПТЕМВРИ ТАМ Е ОАЗИС И ВОДАТА ТИ Е ДО КОЛЕНЕ И ОТ ТОВА Е ТОПЛА И ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ!
3
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
ТОА он инклузив не е като ОНЯ! ;)
2
1
 
13
 
! Отговори
пешо питанката преди 5 години
Има ли изненадани ?
1
2
 
22
 
! Отговори
Вай вай преди 5 години
Отиде туризъма на Ангелакова, отидоха процентите просперитет на правителството. Ама иначе в Гърция е гадно, не ходете там.