Малките родни кръчми "намазаха" от Световното по футбол

Кварталните заведения вдигат оборота, скъпите – не!
Обновена: 17 юли 2018 09:48 | 17 юли 2018 08:40, Петя Славова
5
Малките родни кръчми "намазаха" от Световното по футбол
Снимка: Reuters

Завършилото в неделя световно първенство по футбол в Русия е вдигнало оборота на кръчмите у нас с около една четвърт, пише "Монитор".

Основният дял на немалкия ръст се пада на масовите заведения бирариите и малките квартални кръчми, които винаги имат по-голяма клиентела. Според дългогодишен управител на заведения по време на подобни спортни прояви в по-скъпите заведения, които са основно за хранене, оборотът не се увеличава.

Още по темата

Там клиентите предпочитат спокойствието. По думите му, масовите кръчми, където се събират и повече млади хора, спечелиха от световното, в рамките на поне десетина процента, пресметна той. Друг негов колега от столична бирария сподели, че мондиалът в Русия е увеличил хората, които са посетили заведенията, с 20-30%.

Собственик на друго подобно заведение в периферен квартал на София каза, че най-често клиентите, дошли заради мачовете в заведението, са си поръчвали бира, картофки, дробчета, сърчица.

"Някои изкарваха по време на целия мач на една бира, други изпиваха по 6-7. Всичко си зависи от човека", уточни той.

По-голяма клиентела е имало по време на мачовете с най-известните отбори, смятани за основни претенденти за световната титла, и най вече за по-интересните двубои - четвъртфиналите и тези за определяне на финалистите, и, разбира се, за последния двубой в неделя, определил шампиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Често цените в кварталните кръчми в Люлин са същите, като цените в луксозните пицарии в центъра на София. Та какво му е евтиното на кварталните кръчми не знам.
4
1
 
7
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Тази новина можех да я напиша и аз за 1 мин без да питам нито един рестурантиор.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кварталните кръчмета трябва да се забранят особено тези които се помещават в блокове защото тормозят живеещите наоколо от от сутрин до здрач а и по цели нощи.Сборища на квартални безделници.Не само когато има световено по футбол.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои искарваха целия мач на 1 бира, а други испиваха по 6,7. Зависило от човека.---------------------------Не зависи от човека ве брьчет, зависи от ждоба колко изкарваш на месец а повечето млади чакат от заплатките на мама и тати!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми всички квартални алкохолици и безделници се събират в тях какво не. Нашите тук са малко по-хитри. Взели ток от близката бутка и си сложили гуми с дъски за седалки и гледат на полянат пред входа...