Ново обединено сепаратистко движение в Каталуния

Начело е бившият регионален лидер Карлес Пучдемон
Обновена: 17 юли 2018 19:22 | 17 юли 2018 19:22,
12
Ново обединено сепаратистко движение в Каталуния
Снимка: Архив, БТА

Ново обединено сепаратистко движение бе основано в Каталуния начело с бившия регионален лидер Карлес Пучдемон и неговия наследник на поста Ким Тора и вече има хиляди членове, предаде ДПА, цитирана от БТА.

След като манифестът за създаването на Националния зов за републиката бе прочетен на церемония в Барселона късно снощи, 3500 души заявиха, че веднага искат да станат членове на движението. До тази сутрин броят им вече достигна 13 000, според сепаратистки политици, цитирани от испански медии.

Пучдемон, който сега е в Германия, основа движението заедно с Ким Тора и Жорди Санчес, който в момента е в затвора заради ролята си в организирането на референдума за независимост, обявен за незаконен от Мадрид.

"Ние сме силни, когато действаме цялостно и в единство", каза снощи Пучдемон по видеовръзка от Германия.

Очаква се новото движение да стане политическа партия през есента. В автономната област сега има най-малко три сепаратистки партии, като тази на Пучдемон е най-голямата. Една от другите по-големи сепаратистки партии - Републиканска левица, заяви, че не иска да бъде част от новото движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има мозък ще се сети кои държави имат сметка от разделена и слаба Европа. Освен това, испанските служби вече изнесоха веднъж данни, че размириците са финансирани отвън. (Испанците даже казаха от къде отвън, но просто не искам да казвам името на страната... Вие и сами се сещате.) Сами се сещате и в момента атентатите в Черна гора кой ги финансира. Защо ли в Черна гора нямаше атентати преди да се заговори, че ще влизат в НАТО и ЕС? Защо ли? ;)
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ново сепаратистко движение, с любезното съдействие на Русия и САЩ.
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕТА 2, или вече няма хора с идеи?
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на каталунските сепаратисти!!!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германцитее попнаха на 2 стола да седат постоянно. Спряха ЮП , а пускат Споток2 .Санкции за автономията на кримм, а приютяват сепаратист от Испания. Нещо май ...хем така хем така.
5
5
 
1
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Слаеа на каталунските сепаратисти!!!
4
5
 
1
 
! Отговори
Anonim преди 5 години
Kakav predatel,kakvi 5 leva? Ideata e Ispania da se osvobodi ot monarhiata,ot frankizma. I poneje glupavi i zabludeni mnogo,to Katalunia iska republika,koeto e ravnoznacnho na othvarliane na monarhiata.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за Каталуния, въпрос на чест е Русия, Китай и САЩ да бомбандират Испания и да освободят поробения каталунски народ.
2
9
 
5
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 5 години
Въпросът е кой има интерес от разбиването на Испания на части ? Той е заинтересован.Той ще спечели и ще плати на Пучия демонъ .
1
13
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не очаквах Германия страна членка на ЕС да прави мръсно на Испания която е също членка на ЕС ! Този изменник на родината веднага трябва да се екстрадира в Испания за да отговаря пред съда за нелегитимно организиране на референдум с цел разцепване на страната !