Вече 12 души със западнонилски вирус в Гърция

Двама от тях са в интензивното отделение
19 юли 2018 21:20, Александър Попов
15
Вече 12 души със западнонилски вирус в Гърция
Снимка: pixabay

Броят на хората в Гърция, диагностицирани, че са заразени със Западнонилски вирус, пренасян от инфектирани комари, е нараснал до 12, съобщиха от местния Център за контрол на и превенция на заразите в сряда на своя уебсайт, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, цитирано от "Фокус".

Повечето от регистрираните случаи в околностите на Атина – общини Илиопули, Мегара, Танагра, а има и такива в Солун и близкото село Халкидона, съобщават от Центъра за контрол и превенция на заразите Двама от 12-те са в интензивно отделение, а останалите са изписани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Процедурата пръскане срещу комари е неизвестна на маляяките. Когато си умствено лимитиран етиопец е нормално да те хапят комари и да те кълват щъркели по главата. Това не е като да крадеш пари от еврофондовете и да се правиш на велик като ципура без вратовръзка.
8
0
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Кофти късмет, защото по-малко от 1% от заразените получават такова усложнение. По-голям шанс има да те удари гръм или да спечелиш голяма печалба от тотото.. 😀
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе верно ли в Гърция имало пиавици в морето и ако те ухапят-умираш.
6
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И какво страшно има? Тоя вирус нима е смъртоносен? Според уискито - 75% от заразените не проявяват никакви симптоми, а останалите имат обрив и понякога повръщат... Ужас!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Пловдив на ден те хапят по 30 комара. Кмет ни - Мамин Ваньо, чакал да минат дъждовете, за да напръска за комари и кърлежи. Ама той почна да ги чака като заваля. Преди това не му пукаше... Пак ще спести едни пари.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все от юг идват злините- африканска ч.ума, а скоро и западнонилски вирус ще пристигне у нас по долината на Струма.И мароканските скакалци не са се обаждали скоро?
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за тигровите комари в Сливен? Или бойко не дава и дума да се каже.
2
1
 
56
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Евтанизирайте цялото население в радиус от 3км и обезщете близките им.
1
10
 
17
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Тези които желаят вечно лято да се замислят...