Деветима от загиналите в Мисури – от едно семейство

Оцеляла: Капитанът каза да не слагаме спасителни жилетки
21 юли 2018 10:04, Анисия Иванова
10
Деветима от загиналите в Мисури – от едно семейство
Снимка: Reuters

Деветима души от едно семейство са сред 17-те загиналите при потъването на туристическо корабче в езеро в южната част на американския щат Мисури, съобщиха местните власти, предаде Ройтерс.

На плавателния съд, наподобяващ амфибия от Втората световна война, са пребивавали 31 пътници, вкл. деца. Внезапна буря на езерото Тейбъл рок край град Брансън е предизвикала вълни, които преобърнали корабчето и то потънало.

Още по темата

През последните две десетилетия инциденти с такива плавателни съдове, които могат да се движат и по суша на колела, са причинили в САЩ смъртта на близо 40 човека. Вчерашният случай е една от най-големите трагедии с туристи в страната от години насам, отбеляза Ройтерс.

Капитанът на плавателния съд, който се преобърна и потъна в езеро в щата Мисури, е казал на пътниците, че няма нужда да слагат спасителни жилетки, разказа една от оцелелите пред "Фокс нюз.

Тия Коулман, чиито деветима роднини са сред 17-те загинали, твърди, че преди да се разрази бурята, предизвикала силни вълни, шкиперът казал на туристите да не си дават труда са слагат спасителните жилетки, защото няма да им трябват.

Но когато ситуацията рязко се промени и спасителните жилетки станаха необходими "беше твърде късно", казва жената. "Смятам, много хора щяха да бъдат спасени", добавя жената.

По-рано Дъг Рейдър, шерифът на окръг Стоун, потвърди, че капитанът е сред оцелелите. Той също каза, че на борда е имало спасителни жилетки, но не е ясно дали 29-те пътници са ги използвали. Кърмчията на корабчето тип амфибия е сред загиналите, каза кметът на близкия град Брансън. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не си дават труда..... не си правят труда се казва. Грешки, грешки.....
5
1
 
14
 
! Отговори
до Qwe преди 5 години
Вероятно тройното мак меню, двата хот дога, кофата с пилешки крилца, няколкото кочана царевица и ябълковия пай в стомаха са се задействали като котва.
4
4
 
16
 
! Отговори
Qwe преди 5 години
А добре де 200 килограмовите американци не плават ли?
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кърмчията на корабчето"Не стига, че в този сайт работят неграмотници, ами и нагло трият хората, които им посочват грешките.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Корабите имат ли кормило капитанът може да е жена кърмачка, която е кърмила бебето зад щурвала на кърмата. Кърма е задната част на корпуса на кораб или лодка. В тази част на плавателния съд обикновено се намират механизмите за управление разбра ли *** ?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корабчето се е преобърнало в едно езеро, да си купуват руски корабчета и да назначат руски капитани и руски шеф на ФБР и руски президент за да не им хаква никой корабчетата и изборите и да им спихнат малко дълговете на краварите.