САЩ: Нужен е натиск за ядрено разоръжаване на Пхенян!

Доналд Тръмп е "настроен оптимистично" това да се случи
21 юли 2018 09:16, Анисия Иванова
17
САЩ: Нужен е натиск за ядрено разоръжаване на Пхенян!
Архив: БТА

Нужен е санкционен натиск за успешното ядрено разоръжаване на Северна Корея, заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео пред журналисти, предава руската агенция Regnum.

Държавният секретар отбеляза, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е "настроен оптимистично" относно перспективите за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров, и той споделя мнението му, но за да се постигне тази цел са необходими „пълномащабни санкции".

Помпео повтори вече казаното от Вашингтон, че Северна Корея извършва контрабандата на нефтопродукти, значително надхвърляйки установените от ООН квоти.

Също така според него проблемът е в доставките на въглища при заобикаляне на санкциите срещу Пхенян и продължаващото присъствие на севернокорейските работници в редица страни, съобщава "Фокус"

Агенцията припомня, че в петък стана известно, че Русия и Китай не подкрепят искането на САЩ в Съвета за сигурност на ООН за пълната забрана на доставките на петролни продукти за Северна Корея, с молба за повече време, за проучване на ситуацията.

Вашингтон заяви, че Северна Корея е нарушила своята квота за внос на петролни продукти за 2018 г., като за периода от януари до май е закупила повече от 750 хиляди барела петрол при квота от 500 хиляди барела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха нали уж се беше договорил за всичко с Ким Чен Ун в Сингапур? Заместването с популизъм на либералната демокрация те превръща в лъжец. Нагледал съм се на такива екземпляри в политиката у нас в Русия и Турция през последните години.
6
0
 
10
 
! Отговори
**** преди 5 години
Този нямали желание да забрани и на Русия да се въоръжава,или за там му трябват топки.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро Тръмп няма да е вече нуженна Путин .
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким каза: Когато вие, тогава и ние.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким-чо сега, че го отнесе от тромпета, в желанието на човека-фалит да компенсира резила с пу и да покаже, че е мъШ
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като САЩ се мешат на всички държави би трябвало да може и другите да се мешат в работите на САЩ, евроатлнатците да събират 1 трилион долара, че вече толкоз им е дефицита на краварите.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нужно е САЩ да се изтегли обратно в границите си и да спре да разпалва войни по света.