Въвеждат бандерол на наливната бира. Какво следва от това?

Ще се оскъпи с малко пивото, а с много ще се увеличи чакането по акцизните складове
21 юли 2018 18:33,
41

Въвеждането на бандерол на наливната бира над 5 литра ще оскъпи пивото с малко, но с много ще увеличи чакането по акцизните складове. Това обясниха търговци на бира по повод одобрения от депутатите акциз.

По думите им като нискоалкохолна напитка и сравнително евтин акциз, никой няма да произвежда бира менте или да прави контрабанда, както се случва с високоалкохолните питиета, пише Bulgaria ON AIR.

В Чехия бирата е по-евтина от водата. Като в Пилзен може да си купите хубаво пиво за около 30 български стотинки. С чешки бири работи и Ростислав, който вече 5 години продава повече от 100 вида бира от цял свят. Категоричен е, че никъде няма такива изисквания, каквито в България.

Пивоварните, с които Ростислав работи, са малки производители на бира. При тях акцизът е наполовина.

Депутатите имат възможност да отхвърлят бандерола върху бирата между първо и второ четене. В противен случай ще влезе в сила от 1 януари догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
В тази партия ГЕРБ явно има отдел за измисляне на нови данъци/акцизи. Ако тези се задържат на власт още година-две ние обикновените хора ще станем свидетели на нови данъци. Таксите отделно. Хората намаляват потреблението си за храна, облекло, лекарства, отопление, вода за да плащат данъци. Следва: за дима от комините, за отделяне на метан, за дишането, за липса на деца, за светенето на светофарите /само за шофьори/, за отвеждане на дъждовната вода, и т. н. Само подсещам мислителите.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РосенBravo Rosene za kompetentno podnesenata Informazia. Ochevidno obache ne se cenni ot mnozinstvoto, zastoto dumite ti iziskvat razbirane i nachetenost.
34
2
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Нема по-проста и крадлива власт в 1300-годишната история на България от тая на ГЕРБ !!!
33
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Скоро и на лекарствата !!! Да има за къщи по Лазурния бряг на герберските велможи...
32
3
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Бандерола ще го слагат на всяка халба, когато ти наливат бирата и после ще трябва да го дъвчеш :)
31
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
...Въвеждат бандерол на наливната бира....Що за простотия? За сведение - Първата Руска революция от 1905 год. е избухнала, поради вдигане на данъка върху водката!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ке да има живот в Тикволандия,то е пределно ясно.
29
9
 
6
 
! Отговори
Росен преди 5 години
Оскъпяването ще е 0,032 лев- стойност за хартиен носител/ бандерол/. По закона за АДС всеки производител е акцизен складодържател. По просто обяснено, акцизна стока се произвежда в акц. данъчен склад, които всеки производител вече го има. И не си мислете, че се прави заради тези 3,2 стотинка за бандерол. Прави се заради ДДС, защото повечето пълнят многократно кеговете, като избягват плащането на акциз/ който е нищожен- 1,2*хлт.*градус плато/, но и избягването на ДДС; данък печалба.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия гробари само въвеждат все по високи цени, не се наядоха не се напиха
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава на овце,всичко се прави за да не се чувства комфортно и с пари всяка овчица дала вотът си за клонирана от БКП партия ! Бандерол трябва да се слага на гласоподавател за да се разбере дали става или не става за гласуване,а не на бирата ! 29 г. всеки политик ви казва"ПАРИ НЯМА",предните ги окрадоха, затягайте коланите...е не се ли удушихте бе овце ? Как за другите бивши соц-страни има пари за прогрес в тази кошара все няма...не ви ли омръзна да ви мамят по един и същ банален начин ?
26
4
 
14
 
! Отговори
Ееее преди 5 години
Тези герберасти скоро и на *** ще сложат бандерол
25
3
 
14
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Това е "визита" на Борисов и ПП ГЕРП за България -Бандерол!
24
4
 
19
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Борисов издумка па парите и сега се чуди как да пълни Хазната със свежи средства.
23
5
 
4
 
! Отговори
Плача преди 5 години
Плача за ростислав. Честен бг бизнесмен който не плаща осигуровки! Нито данъци! А само на жена си ходенето до париж всяка седмица!
22
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Обемните холограмни стикери са цяла група луди. Не е само един. Имат и асоциация. Не са у ред. Този специално кук у н дрел ходи и къка по всички форуми и е голям куриоз. Той е обемно холограмно обсебен и се увива с кухненско фолио, за да не го достигат лъчите.
21
4
 
17
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Бандероли и за минералната вода,а за изворната по-голям акциз !
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме винетки за пешеходци и акциз над въздуха за дишане. С герп към прогрес...
19
3
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
невероятно! лунно! марсиянско! течен бандерол обвива територията с център на управление течен ишияс.
18
4
 
11
 
! Отговори
Какво следва от това преди 5 години
Е как какво следва от това ? Следва покачване на цената,за което ще го отнесе крайният потребител,или просто казано народа.Това е според съвременните икономически закони.Има много учебници и буквари за парите,в които пише как се правят и управляват,че са сила и власт,че който ги има се доближава до боговете.Но никъде не пише какво е основното им свойство .А то е да се обезценяват във времето чрез инфлация,за да може трудещият се да си остане трудещ се,а олигархът,олигарх.Това е законът на парите
17
6
 
18
 
! Отговори
Кехлибаров преди 5 години
То пък кой ли пие наливна бира в тая бедна държава?Надува масово народа ПВЦ бира,която е някаква измишльотина и си мисли че пие бира.