Куба: Компартията е №1, но картбланш за гей брака

Частната собственост ще бъде призната в новата конституция
22 юли 2018 09:13,
16
Куба: Компартията е №1, но картбланш за гей брака
Снимка: Reuters

Куба планира конституционни реформи, които ще легализират еднополовите бракове, ще признаят частната собственост на кубинците и ще учредят поста премиер наред с президента.

Новият основен закон на страната ще въведе и ограничение държавните постове да се заемат за максимум два мандата от по пет години, но и ще запази ролята на комунистическата партия като единствена политическа сила в страната.

Кубинският парламент одобри вчера кабинета, назначен от новия президент Мигел Диас-Канел, в който постовете си запазват повечето министри от правителството на Раул Кастро, с изключение на ключовия пост на икономическите реформи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Новият Министерски съвет има 34-ма членове. Постовете си на заместник-председатели (вицепрезиденти) запазват участниците в революцията от 1959 г., 86-годишният Рамиро Валдес и 76-годишният ген. Улисес Росалес дел Торо, както и Рикардо Кабрисас Руис.

Министрите на външните и вътрешните работи, на отбраната, външната търговия и финансите остават същите.

Главната промяна, която отбелязват наблюдателите, е отсъствието на Марино Мурильо, който отговаряше за икономиката, и който помагаше на Раул Кастро в течение на десетилетие за въвеждането на частната инициатива в социалистическото стопанство. Новият министър на икономиката и планирането се казва Алехандро Хил, съобщи ТАСС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Анонимен 11Това вече е факт. Например туристическите комплекси са собственост на военните,част от номенклатура. Търговията с IT техника и телефони също.Един час интернет е 1 долар, при заплата 15-20 долара. Извършва се и прикрита/с "чуждо" участие/ приватизация. Извън страната пътуват със собствени яхти и харчат огромни пари, например в Гърция. Вече има примери на завърнали се имигранти,повярвали и започнали бизнес, след което всичко се "национализира", т.е. заграбва от ком. номенклатура.
13
1
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Бай ИванБайо, престъпността в Куба е огромна, резултат от управлението на диктаторите от клана Кастро. И представа си нямаш от действителността в Куба, където имам много роднини.
12
0
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименДруже, не си наясно. Председател на организацията, защитаваща правата на лезбийките и гейовете в Куба от много години е дъщерята на Раул Кастро. Лесно е да си ***, плюеш и готово. Нещастни пионки.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същото ще стане както в БГ стана. Комунистите и ченгетата им ще станат върли капиталисти. Пак комунистическата пародия на капитализъм и демокрация! А от престъпниците си ще направят мутренски групировки, за да чистят с тях конкуренцията от наивни предприемчиви хора повярвали в "демокрацията" им. Също като у нас.А вестниците им и пропгандата им ще повтарят същата мантра като у нас: "Искахте демокрация - на ви демокрация"Туй с правата на гейовете е само за параван и да се покажат "демократи" :)
10
7
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
интересно, наистина. на всички демокрации първата им цел е да одобрят гей браковете. сякаш други проблеми си нямат... където стъпи вереин - трева не никне!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ стъпиха там и веднага цъфнаха гей браковете. Какво "съвпадение".
8
9
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Жалко за хората ,ще видят какво е демокрация както ние виждаме вече 30 години,за справка младежите в Куба най-грамотни в западното полукълбо от всички държави ,нулева наркомания и почти нулева престъпност ;) !!!!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със смъртта на Кастро, Куба започна бързо да умира...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилагат Китайския модел социализъм.
5
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, и Куба се предаде пред Западната цивилизация................много лошо!!!
4
4
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Социалистите на Запад са възприели Културния марксизъм на Хърбърт Маркузе. Той най-общо се характеризира с подкопаване на социалните норми, в-у които се гради обществото, и изграждане на тяхната утопия за модерно общество в-у руините на сегашното.
3
4
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Какво ли не правят комунистите само и само да са на власт - в бойколандия станаха евроатлантици номер 1
2
5
 
6
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Компартия тук и там, след като ще легализират еднополовите бракове, значи всичко е наред и Демократизацията победи.
1
5
 
16
 
! Отговори
съвет преди 5 години
Браво,взимайте пример от нас,и ще цъфнете и вържете!