В чакалнята на еврозоната – догодина! А там - най-много две!

Трябва ад си довършим реформите, категориче е Милен Вечлев
22 юли 2018 07:30,
120

Вярвам, че няма да стоим повече от две години в чакалнята на еврозоната. Това прогнозира бившият финансов министър Милен Велчев. Според него срокът на престоя ни пред вратите на еврото няма да бъде удължаван.

"И след тези две години преценката е почти автоматична, а условието е спазването на маастрихтските критерии, които ние и сега изпълняваме. А в чакалнята е напълно реалистично да влезем следващата година, каза Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тази седмица финансовият министър Владислав Горанов подаде официално заявление за влизане на България в банковия съюз.

"Това формално решение е в резултат на дългогодишна комуникация между българските власти и страните от eврозоната, Европейската комисия и ЕЦБ като част от пътната карта за присъединяване на България към eврозоната и на българския лев към механизма ERM-2", обясни през седмицата Горанов.

Сега Милен Велчев го подкрепи за стореното.

"Поздравявам Горанов за ясната политика за бързо присъединяване към еврозоната! Ново "изобретение" на еврозоната е предверието на чакалнята. Но трябва да са си довършим реформите. Изглежда трябва външен натиск за реформите", каза той.

Според него може да се направи и аналогията за нов мониторинг.

"Дано сега са по-обективни в оценките си към нас! БНБ се справя доста добре с надзора. Резултатът от стрес-тестовете ще бъде идентичен с тези от 2016 г.", убеден е Велчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
ХАХ преди 5 години
'Трябва ад си довършим реформите, категориче е Милен Вечлев'
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БНБ се справяа добер с надзора? - стреса теста показа че няма банка в България която да не е в окаяно състояние!
87
0
 
1
 
! Отговори
To6 преди 5 години
ЩОМ И ТОЗ СЕ НАМЕСИ - СПУКАНА НИ Е РАБОТАТА.
86
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ОЩЕ ЕДИН КРАСАВЕЦ СЕ ИЗХРАЧИ ПО ВЪПРОСА. С ИМАНЕТО КОЕТО ИМАТЕ С БРАТ СИ И ОХОЛНИЯ ЖИВОТ КОЙТО ВОДИТЕ НА ВАС НЯМА ДА ВИ СЕ ОТРАЗИ ЕВРОТО НО НА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН ДА. НАПРАВО ОБРИЧАТ НАРОДА НА СМЪРТ ТИЯ НАГЛЕЦИ А НАРОДА НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМА. "НЕ Е НАРОД А ***" ВЯРНО Е КАЗАНО НА ВРЕМЕТО.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БНБ се справя доста добре с надзора" - този не го слуша главата! Фалита на ктб забрави ли?! А като си игра на спекулант с външния ди дълг и го удвои забрави ли?! Нагло типче! Мястото му е в затвора.
84
0
 
2
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Значи остават 2-ве години до гражданската война ?!Спокойноооо :)Такава в абсурдистан никога не ще се случи.За гражданска война е необходим народ със самосъзнание и някакъв стандарт на мислене.Ние 28-ем год.с едни доказани престъпници не можем да се оправим, че камо ли нещо друго.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86спекулации и инвестиции на фиансовите пазари??...вярно е, спекулация е да се надяваш, че някой ще ти даде даже и 1000 гущера с които може да купи нещо, за 31 гр. жълт метал, с който НЕ може да купи нищо!Много неща се променят но ти винаги ще си от последните които ще разбере за промените....недей да мислиш, че офцете сме чааак толкова захлупени... много ни подценяваш!
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86Казах, *** да издоиш козата че няма манджа довечера!!!==аз козата ше я издоя, ама ти какво ше доиш - не те виждам!
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 84АлоУУУ, "експерта" по финанси от Злокучане, когато златото пада долара поскъпва с/уостаналите влаути!!!.. това беше, но нещата се променят... пак ми се обади, когато ше даваш 2 долара за 1 евро, а пък "жълтура" никой няма да ти го иска и за 1000
80
1
 
2
 
! Отговори
BGexit преди 5 години
Колкото по-скоро се махнем от тази пропаднала от корупция и джендъризъм дупка, наречена ЕС, толкова по-скоро ще преборим финансирания чрез еврофондовете мафиотски тоталитаризъм.
79
7
 
0
 
! Отговори
Иде глобална криза.. преди 5 години
Дръжте се за еврака, защото долара предстои да се срине. Швейцареца и долара ще падат силно, спрямо еврото. Златото вече тръгна в канавката на историята, т.е. древните и архаични "хранители на стойност" си заминават...
78
2
 
16
 
! Отговори
Отец преди 5 години
Нагуши се царската *** и сега в калабалъка иска да лапне още! Изроде, всичко дето си откраднал за лекарства и свещи да ги даваш! Амин!
77
0
 
2
 
! Отговори
хой хой хой... преди 5 години
Не знаех,че комунисти са въвели лева пре 1880-та година.Сашка Васева пееше на времео-левовете в марки.Е,къде е сега марката...Запеем ли левовете в евро,не ми се мисли какво ще се случи с еврото...
76
0
 
17
 
! Отговори
re преди 5 години
Умъртвяват и българския лев, като животните на село! Територията се превръща в дом за "достойни старини" на западноевропееца.
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Мухъл за да гушне едни кинти (три и двайсет) епревалутира половината външен дълг в долари когато долара беше значително надценен.Нетният ефект от тази дивотия е близо милиард ОЙРО.В същата сделка фиксира лихвените плащания на 8% при положение че бяха обвързани с ЛИБОРа и от тогава до ден днешен държавата(НИЕ) плащаме вместо3-4% по дълга "едни" твърди 8%.И тук като добавим повече от МИЛИАРД ойро та станаха ДВА милиарда.Толкова струва на българите тоя ***."Генийчето" на тате от ДС.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това чакане. Трябва, за да не чакат в чакалнята, да сменят левчетата на българите и фирмите с евро от резерва на борда, да приберат левовете в банката и да чакат Еврозоната да им ги обмени в евро от ЕЦБ.
73
5
 
13
 
! Отговори
Допитване преди 5 години
Искате ли Евро? Ако следващата година сме със Евро, съгласни ли сте да работите за около 220-300 Евро на месец, при положение, че цените на голяма част от стоките ще се увеличат двойно? Да, съгласен Не, не съм съгласен +
72
0
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
за да наречеш перверзията "добро възпитание" се изисква голяма смелост!
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царското обкръжение под привидно благодушие, добро образование и възпитание са едни от сатрапите на българите.
70
1
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
евреите започнаха да бъркат в дълбоките си резерви, работата им не е на добре! както винаги.