Двама загинали при атаката в Торонто, няма ранени българи

Все още не е ясно какви са мотивите на мъжа, открил стрелба
23 юли 2018 10:33,
7
Двама загинали при атаката в Торонто, няма ранени българи
Снимка: архив Булфото

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани в следствие на стрелба в гръцкия квартал в Торонто, Канада, съобщи МВнР.

Снощи около 22:00 ч местно време в квартал Грийктаун мъж откри стрелба с пистолет и рани 13 души, а двама души загинаха.

Още по темата

Генералният ни консул в Торонто Петър Крайчев се е свързал своевременно с Кралската канадска конна полиция, откъдето са заявили, че до момента няма информация за пострадали или загинали българи.

Консулството ни е в контакт с местните власти, следи развитието на ситуацията и е на разположение за оказване на съдействие при необходимост.

Наши сънародници, които желаят на получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на представителството ни: +1 416 892 1738.

Двама души са убити при снощната стрелба в гръцкия квартал на Торонто, единият от тях е стрелецът. Ранени са 13 души, съобщи началникът на градската полиция Марк Сондърс, цитиран от Франс прес.

Загинала е млада жена, съобщи той на пресконференция.

Пострадалите са откарани в болница; сред тях има деветгодишно момиче, което е в критично състояние.

Извършителят, който е стрелял с пистолет, е застрелян в престрелка с полицията, добави Сондърс и обясни, че още е твърде рано за предположения какви може да са били мотивите му.

Стрелбата е избухнала в Грийктаун, гръцкия квартал на града, около десет часа вечерта в неделя местно време. Очевидци съобщават, че са чули между 10 и 30 изстрела. В района има много популярни ресторанти, кафенета и магазини.

Говорителят на полицията Марк Пъгуош посочи, че е рано да се каже дали става дума за тероризъм.

Напоследък в Торонто зачестиха случаите на сблъсъци с използване на огнестрелно оръжие, главно между престъпни групировки. През уикенда в града бяха разположени допълнителни полицейски сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канадските полицаи патрулиурат и на колела. Редовно като карам ги срещам. Преди няколко дни велопатрул откри и спаси живота на възрастен човек, припаднал от жегата. Вършат си работата хората.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците в Канада страдат най - много, понеже не са свикнали изобщо и дори не допускат, че могат да бъдат тормозени от жени. И реагират доста бурно. Вероятно имат право да реагират бурно срещу непредизвикания женски тормиз. Но все пак трябва да се съобразяват със законите. По - добре ще направят да се постараят да променят законите така, че да наказват за психическия тормоз, практикуван от феминистките там. Сурови и тежки присъди за психически тормоз от страна на феминистките трябват навсякъде.
4
2
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Какво им липсва на тия,та се гърмят най-редовно?За САЩ е ясно-ако няма чести престрелки,оръжейната промишленост ще фалира.Ами в Канада?
3
3
 
9
 
! Отговори
маке преди 5 години
абре тия канадците на коне ли патрулират ощекат по времето на Текумзе
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до *** мъж почина след пиянска свада в Мездра . там използват пистолети тук ножове .
1
1
 
8
 
! Отговори
Напалм Детов преди 5 години
Битфлип в матрицата на капитлаизъмъ....