Приспани и обрани! Райският газ – сигурният инструмент на крадците?

Жертви на обири разказват, че когато се събудят сутрин, дори шкафчетата до леглото им са опразнени
24 юли 2018 11:14,
73
Приспани и обрани! Райският газ – сигурният инструмент на крадците?
Снимка: Facebook

Събуждате се, апартаментът ви е обърнат с краката нагоре, изпразнени са дори шкафчетата до леглото ви, а вие сте спали непробудно и нищо не сте усетили! Изглежда почти невероятно, но подобни преживявания споделят някои от жертвите на кражби у нас.

Последният случай е на Емона Карагьозова, съседката на тв водещата Мира Добрева. Комплексът, в който те живеят, бе "посетен" от ловки крадци през нощта и двете се оказаха потърпевши от посегателствата им докато спят.

Емона разказа, че когато се събудила, шкафчетата до главата й били пребъркани, а тя не е усетила нищо.

Още по темата

Полицаи признават, че макар и малко, у нас има случаи на обири, при които стопаните биват упоени с райски газ. На сутринта – към шока от гледката на обрания апартамент се прибавят и оплакванията от адско главоболие.

Според МВР обаче крадците предпочитали стария метод на наблюдението – оглеждали набелязания имот и го атакували, когато са сигурни, че стопаните му ги няма.

В същото време жертви на обири в столичните кв. "Люлин" и "Лозенец" обясниха пред "24 часа", че при огледи в домовете им полицаи са им разказали за схемата с упояване на обитателите на дома. За нея от години се говори от уста на уста и в социалните мрежи.

"Имали сме 3-4 случая, при които жертви на обири изразяват съмнения, че са били упоени, но не открихме улики, които да подкрепят думите им", разказа полицайка от столичното 6-о РУ.

И от 4-о РУ признават, че са били сезирани с подобни предположения, но доказателства отново не са открити. Началник на друго полицейско управление обаче признава пред вестника, че в работата си се е натъкнал на поне 5 случая, в които може да се предполага, че стопаните на дома са били упоени.

"С жена ми легнахме да спим и оставихме балконската врата на спалнята ни отворена. Сутринта се събудихме с главоболие, а нощните шкафчета бяха на земята. Крадците са претърсвали до главите ни, а не сме ги усетили Затова смятаме, че са ни упоили", разказа пред "24 часа" жертва на обир в столичния кв. "Княжево".

Лекари пък са категорични, че обирите с райски газ са градски легенди. "Нека мислим логично - това вещество не се продава свободно. Откъде престъпниците ще си го набавят? Подобни истории звучат като приказки от "1001 нощи", каза известен столичен медик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимена МИ ЗА 2-3000 лева е цялата работа. Не е много ...
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не си казва колко са му парите омо да нацвъкаш цял апартамент с видео и прочие апаратура за наблюдение и сигурност-май има защо !
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката ясно се вижда, че човека носи 120 сантиметрова бутилка с гас, кяото тежи 20 кила. Също така, от джоба му се подава и 10 метров маркуч, който той умело навигира от прозореца, през мебелите, под вратите, за да стигне до спалните. След като обгазява помещението за 5 минути, като мжедувременно сменя и другата бутилка (да, две си носи), крадеца, като по-чудо не успял да убие никого, чака 20 минуити да се обезгази, влиза и краде 2 телефона и 2 златни накита, който не му избиват газта ...
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Богаташи ? Лелееее, това, че си с 400-500 лева над средното и не живееш в "Надежда" 34, не означава, че си богаташ. А повярвай ми, баш богаташите не ги барат, защото после крадците остават я без пръст, я без живот.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ивсичко това на фона на живота в Северозападнала българия ??
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90-та година влязал крадец у дома ни, ровил и търсил, но стигнал до учителският ми бележник и по някаква причина беше оставил 2 лева отгоре и си излязал.
60
12
 
7
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
Крадците не използват райски газ,а метан,*** до главите на спящите и ги упояват.Българинът само упоен можеш да го обереш,защото е много умен и всичко му е ясно.
59
8
 
7
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До идея 48 МВР не са *** да тръгнат да търсят под вола теле , че някои се напили и не усетили крадците.Тук да не е Англия.
58
3
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До llla 57 "О, свещена простота" не е за лекарите, а за пияните обрани,и за такива като теб.
57
7
 
6
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Райския газ има и друго име, алкохол.Ивярно главата боли много.
56
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема що да се лажем-браво на пичовете ! Малко и богаташчетата да писнат ! Никой не е недосегаем-а и от тях има кво да земат ! Само че за тях-хоп-и телевизиите са на ринга ?! И кой е казал че класовото мислене не съществува вече ?
55
7
 
21
 
! Отговори
llla преди 5 години
понеже лекаря е учил латински ще му напиша нещо, пък той да си го преведе:"O, Sancta simplicitas"
54
11
 
16
 
! Отговори
емигрант преди 5 години
когато няма държава, така ще бъде!защо мен не ме обират! ?
53
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че са му спестили името на тоя медик-комик, за да не се излага. А иначе наистина има и добра страна - поне не те утрепват. Абе човечни крадци, спор няма.
52
5
 
45
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
То и наркотицте не се продават свободно,ама ей го на..как ли си ги набавят нуждаещите???...та лекарите се изказаха....:-)
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диазотен оксид се продава навсякъде. Във почти всеки по голям град може да се закупи.Този газ се ползва навсякъде във индустрията и във медицината.Даже се ползва и във хранителната индустрия (Пишат го като Е942 ).
50
2
 
5
 
! Отговори
Истински Българин ! преди 5 години
До 42 - Тогава, ще променя закона. А ако Ен успея, ще ги изжшбия и ще направя само жертва !!!За България !!!!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Понти Т миналото лято ?Пич, това го имаше още 92-93-а.
48
2
 
47
 
! Отговори
понти преди 5 години
Райският газ е Диазотен оксид = т.н. "нитро" използвано при тунинга на коли. Продава се почти свободно и струва дребни пари... По морето миналото и по-миналото лято пълнеха балони и го продаваха на хлапетата пред дискотеките да го дишат. Тея полицаите са от друга планета..
47
2
 
12
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До идеяАма това е стока и тя си се внася на едро в страната. Освен това както ти казах не е трудно да си го произведеш сам за немедицински цели.