Мавродиева остана шеста на гюле в Берлин

Българката постигна 18.03 м на ЕП по лека атлетика
7
Мавродиева остана шеста на гюле в Берлин
Снимка: Reuters

Шампионката на България Радослава Мавродиева се класира на шесто място на финала в тласкането на гюле за жени на европейското първенство по лека атлетика в Берлин (Германия). Мавродиева постигна 18.03 в най-добрия си първи опит. Тя записа още 17.86 метра, а в останалите си четири излизания в сектора направи фаулове.

Българката беше пета на континенталния шампионат в Амстердам 2016 и е европейската вицешампионка на гюле в зала от Белград 2017. Европейската титла спечели 27-годишната Паулина Губа (Полша), която постигна 19.33 метра в последния си опит.

Германката Кристина Шваниц остана втора с 19.19 метра и така не успя да триумфира за трети пореден път в тази дисциплина. Бронзовото отличие с 18.81 метра спечели Альона Добицкая (Беларус).

Всичко европейското по лека атлетика четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До niki 1Много си прав, явно в това момиче има още неразкрит потенциал, да е жива и здрава и скоро да ни зарадва с нови успехи!
1
0
 
13
 
! Отговори
niki преди 5 години
Момичето каза, че представянето и (6то място) било трагедия. Аз не мисля така, но това се казва шампионски дух! Пожелавам и да стане шампионка някой ден, а и с такова отношение към спорта няма как да няма успехи!