Няма демокрация, няма и икономика. Справка: Венецуела

Социализмът на XXI век се опитва да продължи при Мадуро
10 авг 2018 21:22, Екип на Bloomberg
22
Няма демокрация, няма и икономика. Справка: Венецуела
Снимка: Pixabay

Намалените обеми на икономиката на Венецуела са резултат от централизацията на икономиката и държавната регулация на цените. Липсата на демокрация води до катастрофи. Не можем да говорим за силна икономика без наличие на демокрация. Това каза Момчил Инджов, журналист, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Централизацията на икономиката не е нещо нормално. Хората не са стимулирани да произвеждат стоки. Инвеститорите се изтеглиха от страната и много търговци прекъснаха отношенията си с Венецуела“.

Инджов коментира, че държавният контрол върху цените се оказва решаващ за напускането на инвеститорите и търговците. Той поясни, че поставянето на конкретни цени на продуктите лишава търговците от възможността да продават за сумите, за които искат да го правят и съответно да получат търсената от тях печалба.

Според госта „социализмът на XXI век“, чието начало е поставено от предишния президент на страната Уго Чавес и в момента настоящият президент Николас Мадуро се опитва да продължи, е спорен като понятие и не е ясно доколко той е такъв.

"Именно това политическо управление се оказва решаващо за изоставането на страната, която допреди 17 години беше една от най-силно икономически развитите в района. Най-вредното нещо за една държава е едноличната власт, а във Венецуела тя е точно такава“.

Журналистът посочи, че ако наистина има недоволства срещу сегашното управление, то последващ военен преврат ще се окаже логичен.

„Военен преврат е оправдан в голяма степен. Режимът на Мадуро не приема народния вот. Жителите на страната дават по-голямата си подкрепа именно за опозицията. Превратът е донякъде очакван. Всяко действие ражда противодействие“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Имаме жесток опит преди 5 години
У Нас жесток удар срещу икономиката нанесоха розовите крадливи социалистчета от кръга ЖАН Виденов .След като удариха БЪлгария с нагло вреден НЕЗАКОНЕН ДДС .ударно ликвидираха стотици хиляди фирми износителки на родна продукция. С дъмпинг през партиини фирмички удариха производителите за родния пазар.Подариха най апетитните заводи на комсомолски некадърници и ограбиха банките и спестяванията на милиони чрез кредитните милионерчета и хипер инфлация.
17
0
 
1
 
! Отговори
Има Евросоциализм преди 5 години
Цяла Европа с е управлява от евро социалисти..Често са нарочно наркотизирани с цел ограбване безнаказано на десетки и стотици билиони euro годишно през различни неносещи никакви доходи обектчета.Имитира с е демокрация/демоглупация/ вкл в САЩ чрез пси активни нарко спец добавки/вкл подсладители в лекарства напитки и храни/ и пси препрограмиращи видео клипове по тв и интернет.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Има ПСЕВДОдемокрация, няма икономика - справка България.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саудитска Арабия еталон за "демокрация" Ех този мъдър, мъдър "екип" папагали!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кой е луд да излиза от Европейския съюз?" - Момчил Инджов. Великобритания.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма демокрация, има икономика. Справка: Китай.Има демокрация, няма икономика. Справка: България и стотици други.
12
7
 
12
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 5 години
Учудващо е как може да има хора ,които свързват икономиката с т.н.демокрация по такъв начин /това важи изобщо за идеологиите/.Като пример-май най-силната икономика е създадена от Хитлер!/.Но други хора,които разбират за какво става дума вече са разтревожени-ето напр.Крисчън Карил/Christian Caryl/ в днешна статия на Вашингтон пост е силно разтревожен от набиращото сила движение в САЩ американци /предимно бели/ да носят фланелки с надпис - "Предпочитам да стана руснак,отколкото демократ"..
11
8
 
11
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Абе защо Китай при централизирана икономика е номер едно в света ?Защо него обясни тоя со ро со и ден неща сник ?
10
4
 
9
 
! Отговори
димусрат преди 5 години
Мааллеее ! То при нас като е димукрациа та каква икономика имаме само та глей
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 6-КомунистРусия наистина ли се отказа от него?
8
8
 
9
 
! Отговори
До 6-Комунист преди 5 години
Комунисте призна си го и вашият ,,бог" Т.Живков ,,СоциализЪма е едно недоносче ,едно недоразвито общество.Това е модел който се саморазрушава" Няма как с централизирана и дотирана ,непрекъснато губеща икономика да печелиш и да се развиваш.А тия твои лозунги ги гледахме и слушахме 45 години и ето къде сме.А държави от нашата черга-Дания,Холандия,Белгия,Норвегия,Австрия,Люксембург си живеят и нямат нашите проблеми без социализъм.И Русия се отказа от него.Видяхме го живяхме го,никой не го ще!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беха санкциите, венесулеският народ щеше да черпи с пълни шепи благата на социализЪма, другарки и другари!Ха ха ха ха
6
12
 
18
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
Капиталистическата демокрация е равна на терор, на масови убийства, разграбване, унищожение на цели народи, държави, континенти ! Венецуелския народ стои зад президента си колкото и да беснеете продажни ми " журналистчета ", колкото и да се опитвате да го убиете, колкото и да задушавате този народ със санкции и терор
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До hahaИма демокрация..ама по SICаджийски.Ха ха
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще почнат да внасят петрол?
3
2
 
16
 
! Отговори
Zonder преди 5 години
Момчил Инджов - Боже, колко е умно това стажант журналистче.
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е социализъм, а монархия или диктатура където Мадуро иска да е цар и пъдар. Hека не се бърка бужоазията със сoциализъма социализъм има мъв скандивавските държави.
1
9
 
24
 
! Отговори
haha преди 5 години
Има демокрация, няма и икономика. Справка: България