Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
3
 
! Отговори
Пашанката преди 5 години
Защо всички на държавна хранилка не си плащат поне 10 процента от осигуровките?Нима са по бедни и по гладни от другите които си плащат 40 процента и работодателя останалите.Докога в министерствата ще има държавни служители.
217
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 години
Що не си гледаш пенсията, бе измислен бизнесмен такъв. Знаеме как станахте предприемачи и работодатели, не пасем трева пред блока. Седнал акъл да ни дава. Страната с най-ниски заплати в ЕС сме, помисли върху това и после плюй срещу хората, защото ако ги няма и ти си на ***.
216
0
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До GadoВижда се, че не познавате добре времето на "социализъма", както казваше Т.Живков. Комунизмът е утопия, неестествено състояние, противоречащо на естествените процеси. Поговорката, "Който не работи, не трябва да яде!" е вярна и естествена. Но за комунизма ни учеха "От всекиму според способностите, на всекиму според нуждите"!? Нима това е естествено? Кой ще има по-малки нужди? Ха, ха, ха. Кое е справедливото? Да се преразпределят благата на мързеливците? Абсурд! Къде е стимулът? Няма го!
215
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой трябва да обясни на този изкуфял дърт ***, че прозиводителността зависи от повече от един фактор, не само от труда. Когато няма високи технологии няма как да си производителен. Хората работят навсякъде почти еднакво, разликата е много по-видима сред другите фактори. Производителите в България са много ниско технологични, те отцеляват само заради евтината работна ръка и затова се опитват да я защитават. Такива фирми по-добре да фалират, те не са полезни за никого.
214
0
 
5
 
! Отговори
от морето преди 5 години
Г-н Дончев,в корабоплаването/корабостроенето никой не заплашва с внос или износ на кадри. Там всеки знае каква е цената на труда и предлага малко по-малко и ако не е доволен от работата на работниците/моряците, вдига леко заплатите, докато се появят по-квалифицирани. Като на пазара за чушки е..просто, а! А относно Вашият проблем със заварчиците, внимавайте с "вноса"-има различни народи от търпеливия ***- по-пияни, по-неможещи, буйни и т.н. С 1000евро ще е трудно. По корабите филипинци не рабо
213
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Робите за по 500лв свършват драги ми алчни *бизнесмени*Лично аз навих 6 мои приятеля които се бяха примирили да робуват тук и изнемогват в мизерия за да могат началниците им да карат Sкласи да се престрашат и поемат крачкатaСега 3 са в Англия ,2 в Германия и другия при мен в ХоландияТрябваха ми години убеждаване но сега са доволни всички си стъпиха на краката Една малка победа във войната с алчните ДС *** които направиха от България инкубатор за роби с техни си закони
212
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бизнесът, БГ-работодателите и предприемачите искат роби за 600 лева заплата...............долни и гадни манипулатори!!!Глупаците са на привършване................господа робовладелци!!!
211
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на запад-по7-8 паунда на час,а не според бранша!!!Така е на запад,
210
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'По-високи доходи,когато започнем да работим"... Ами,че вземи да работиш най сетне,да видиш как се изкарва хляба.Трябва да бъдем като румънците и гърците,не става само с гладни стачки.Власта трябва да премине отново в ръцете на народа,за да няма като тоя,оял се предприемач,на когото робите все малко му работят,а той все много им плаща.Не тристранки,а четиристранки трябва да се събират-да има представител на работниците,за да се чуе и машия глас.Като не искат мин.раб.заплата,да ни плащат като на
209
1
 
23
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДАЧЕВ Я БЯГАЙ ДА СИ НАПРАВИШ ЕВТАНАЗИЯ
208
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата."Ами няма балами. Познат заварчик си сподели доходите - около 500 лева на ден, като работи. Нали се сещате - той я работи ден-два в седмицата, я е на почивка. Е, работи за себе си. Заварка на джанта - 30 лева, 20 минути работа. Заварка на тръбичка за климатик - 15 лева, 5 минути работа. За заврка на двигатели да не говорим...
207
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо този и други като него псевдоработонаематели не си вземат работници от Запад, които според тях са високопроизводителни и някакви свръхчовеци, велики хамали с 10-20 пъти по-висока физическа и умствена сила. Да ги докарат в България и да им плащат по-големи заплати от на Запад. А търсят евтина работна ръка от Изток и от България. Говорят лъжи, не им трябва производителност и високи заплати, а евтина работна ръка и ниски заплати.
206
1
 
23
 
! Отговори
Защо така? преди 5 години
При такъв висок % на сивата икономика в частните предприятия за каква производителност става въпрос? Тя няма как да се отчете, но пък увеличава...печалбата на съответния работодател. Ние ли не сме квалифицирани или ни се плаща много по-малко, отколкото за съответната длъжност в нормални държави, та отказваме такава "работа", тепърва трябва да се уточни. И от политиците, и от работодателите, и от работника! Вносът на кадри е плашило за пред местните кадри.
205
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАМА ДРУГАРЮ, НИЕ ЗАТОВА ИЗБЯГАМЕ В ЕВРОПА ДА РАБОТИМ И ЖИВЕЕМ- ТУК АХА АХА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ И ОПА Я НОВА ЛЮБОВНИЦА/И НА ШЕФА, Я РОЛС РОЙС, Я ЯХТА/И, Я ДВОРЦИ И ОЩЕ НЕЩО, Я САМОЛЕТИ ВЕРТОЛЕТИ И ТАКА НЕ УСПЕХМЕ ДА ЗАПОЧНЕМ РАБОТА БЕ ДРУГАРЮ.......ЧЕКАХМЕ, ЧЕКАХМЕ...А СЕГА СИ ТЪРСЕТЕ РАБОТНИЦИ РОБИ ДРУГАДЕ, А ОТ НАС С ПРЕЗРЕНИЕ И ОМЕРЗЕНИЕ ПРИВЕТ.
204
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУК НЕКАДЪРЕН И МЪРЗЕЛИВ НА 510ЛВ- ПОМНИТЕ ЛИ ВАСИЛЕВ КАК ПЛАКА ЧЕ МИНИМУМА Е МНОГО ВИСОК- В ЕВРОПА НА 1500 ЕВРО МИН ЗАПЛАТА С 13 И 14 ЗАПЛАТА ЗА ГОДИШЕН ОТПУСК И КОЛЕДА- ТУК КАПИТАЛЪТ ПЛАЧИ ЗА ВСЯКА СТОТИНКА- ТАКА ВИЯТ НА УМРЕЛО- ДА ИМА КАК БЕЗ ПАРИ ДА ИМ РАБОТЯТ. РАБОТНИКА ЛИ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ИНВЕСТИЦИИ........УНИКАЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ- ПРОДУКТ НА РАБФАК.
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимо от строя капиталите/ресурсите са няколко и как категории и дефиниции са определени,постоянни за употреба и значение,те са природен ресурс,човешки ресурс,технически ресурс,научен ресурс,финансов ресурс,производствен ресурс,обществен ресурс,държавен ресурс,коит са капитал кат всеки ресурс си има измерения и изчисления в областа им във физически единици както и подвидовете им при обяснението как са обвързани в принципно отношение и съотношение спрямо всички изследвани с цел разпределение
202
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният работодател продукт на демокрацията и пазарната икономика раздава акъл как доброволно да сме му роби.
201
0
 
12
 
! Отговори
До 203 заблудения преди 5 години
Отвори сайта на НСИ и сам прочети колко си заблуден. Има данни в нета къде колко хора работят, вкл. и в МВР - чети заблудени!И не забравяй колко си заблуден в терминологията - държавна хранилка, държавни чиновници, работещи в обществения сектор, работещи в структури на бюджетна издръжка - това са различни неща, но за заблудените като теб са едно и също.
200
4
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
Б К П --- ПРОДУКШЪН !!!
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИма много администрация с неясни функции. Ама полицаи, улители и много медицински лица (не всеки в болницата е на пет цифрена заплата, някой едвам си докарват и 700 лева) ... Трябва да се опитваме, да насърчаваме тези хора, а новите, кото идват след тях, трябва да бъдат добре подготвени. Държавата не може съществува, без тези неща. Не казвам, че е абсолютно невъзможно, ама виж Конго, Сумалия и Руанда ... все хубави страни !