Ремонтирано, но опасно! Пътуването в трамвай № 7 – с риск за живота!

Коловозите и релсите са изровени, вагоните могат да дерайлират
Обновена: 18 авг 2018 19:23 | 18 авг 2018 19:12,
39

Три години след основния ремонт на трамвайните линии в района на НДК, трасето е в трагично състояние. За това алармираха от "Спаси София", според които реконструкцията е извършена некачествено.

От Столичната община уверяват, че не само знаят за проблема, но и са санкционирали фирмата–извършител.

Стотици пътници ежедневно ползват трамвай №7. В една част от трасето обаче с риск за живота си. Ремонтът на трамвайните линии е бил част от голямата реконструкция на бул. "Витоша" и по груби сметки е струвал около 2-3 млн. лв., изчисляват от "Спаси София".

С днешна дата обаче коловозите на релсите са изровени, което е предпоставка за дерайлиране на вагоните, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Ние сме безкомпромисни по отношение на качеството, когато някой не си свърши работата като хората. Така че ми се струва, че не е основателно това, което се коментира", отбеляза зам.-кметът на София по транспорт и инфраструктура Евгени Крусев.

Гаранцията обикновено е 10-15% от стойността на ремонта. Парите остават в Столичната община по време на гаранционния срок, най-често 5 години след завършване на обекта. При щети изпълнителят ги покрива за собствената сметка или местната власт го прави със средства именно от тази гаранция.

И още нещо възмути столичани – новата асфалтова настилка по ул. "Алабин" между ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Витоша" се полагала направо върху стари павета.

От Столичната община са категорични, че или работят по, или вече са решили проблемите, посочени от "Спаси София".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
6
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София са корумпирана джeндърско-комсoмолска организация, която няма правo да се изказва по никакви теми в София. Да ходят на събори на Бузлуджа и да ремонтират паметници на Людмила Живкова.
34
3
 
7
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Евгенчо, взимай си дрешките и заедно с Драскалицата да ви няма. До сега един ремонт не можа да управляваш, освен да узаконяваш пледнешките грабежи !
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ремонт правен от ГЕРБ, е опасен за хората.
32
2
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Кмет Фандъкова се проваля все повече и повече...
31
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Щирлиц Горе долу си прав, само леко ще те поправя. Невъзможно е, червена фирма да спечели каквато и да е поръчка, обществена, с евро пари или без, докато Герб е на власт. Сам можеш да продължиш мисълта ми.Свидетел съм на това, как при Драгичево рязаха буквално с оксижена в изкопа долу, руски Кразове, защото поръчката била с европари, а Павлова ги заплаши, че види ли руска техника да работ, ще търси други изпълнители, и им каза от кого да купят западна, на лизинг...
30
1
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Абе, аз като един неразбрал , живеещ извън София, да попитам? Може ли? Коя партия беше на власт по време на ремонтите, тоест, в кои обръчи са отишли парите , кой е получил комисионната? Кой беше кмет, тоест, имаше пълните права да контролира процеса по ремонтите, и ако трябва-да прекрати договора?
29
2
 
4
 
! Отговори
КМЕТИЦАТА преди 5 години
ГЕРБЕРИЦА, драги ми Бръчков, не става нито да я питаш, нито да я броиш изобщо. В брониран 'Мерцедес' с брониран с Бойкови наставления мозък КМЕТИЦАТА става за декорация на Гербаджийската хунта, нищо повече. Негодни и крадливи *** със слугини като кметицата ни правят на нищо.
28
3
 
7
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Кметица - герберица , къде си се покрила ? Всичко това е олицетворение на герберасткото управление !!!
27
1
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Да се повозят по маршрута на ТМ18 към Орландовци - там какъв ужас е, не пипано от 30 години!!!! Чакат да падне трамвай ли? Или пак някоя заспала калинка от герб е отговорна, то май други не ни упрвляват
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голям ***.зъм не бях чувал - ние сме ги санкционирали, ама трамваите си вървят.Е, не, това говори за абсолютин примитивизъм и безочие от всякакво естество.
25
4
 
26
 
! Отговори
ТЪПАЦИТЕ НА ГЕРБ преди 5 години
са престъпници: асфалт върху павета, ремонти без спир за усвояване, далаври. САСИПАХА и София, и България тия *** и калинки начело с Тиква!
24
2
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Не знам, ама днес се връщам от Холандия, и проблема май си е в нас!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Алчни червено-мутренски фирми,ниски заплати на работниците,всеобща деградация,и други такива плодове на следкомунистическото общество,уф..демократичното исках да кажа.
22
0
 
28
 
! Отговори
Кмето преди 5 години
Защо в другите европейски градове инфраструктурата не се разпада така, както у нас? С какво строим? Кой строи?
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля ,моля ! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
20
0
 
31
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Ами като пътуването е с риск за живота що не го спрете веднага. В този случай Общината е съпричастна за риска за здравето, даже и за живота на пътуващите. Затова народа не ви иска, не се залъгвайте за "успехите" на изборите ви. Мърл..чи и некадърници от кол и въже събрани за имитация на ремонтите. Опомнете се, стига с това сребролюбство !
19
1
 
22
 
! Отговори
Sf преди 5 години
Кметицата Ни е Клоун на конци. Смеххххххх
18
5
 
37
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
НЯМА НИЩО СВЯСТНО НАПРАВЕНО ОТ ГЕРБ ЗАЩОТО НА ПЪРВО МЯСТО ПРИ ТЯХ Е ДАЛАВЕРАТА! АБСОЛЮТНИ КРЪВОПИЙЦИ !!!
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ НЯМА ЧЕСТНИ ХОРА.ТОВА Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, СЪЗДАДЕНА ДА КРАДЕ ЕВРОМИЛИАРДИТЕ.ШАЙКА, КАКТО СИ ПРИЗНА ЕДИН ВИДЕН ГЕРБАР.
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ ОТ ОБЩИНАТА ЗНАЯТ ЗА ПРОБЛЕМА И НЕ ПРАВЯТ НИЩО, АКО СТАНЕ ЗЛОПОЛУКА ЩЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА УМИШЛЕНО БЕЗДЕЙСТВИЕ.