15-годишен задържан с европейска заповед в Пловдив

Младежът е издирван от прокуратурата в Германия за изнасилване
20 авг 2018 16:23, Петя Славова
55
15-годишен задържан с европейска заповед в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

Апелативният съд в Пловдив потвърди допуснатата от Окръжен съд - Пловдив европейска заповед за арест спрямо 15-годишния И.М., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата и "24 часа".

Още по темата

Той е издирван от прокуратурата в германски град Вупертал по обвинение в изнасилване и блудствени действия в съучастие с други лица на малолетно момиче, станало на 21 април 2018 г. в град Фелберт.

Съдът е приел искането на германските власти за основателно и отговаря на изискванията на закона. В европейската заповед за арест на момчето е посочено, че според германското законодателство се касае за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица.

Също така е записано, че предвиденото според приложимия за непълнолетни лица закон в Германия, максималното наказание за извършените престъпления е лишаване от свобода до десет години. Решението на Апелативния съд е окончателно.

На 13 юни тази година "Билд" съобщи, че 13-годишно момиче било изнасилено от осем българчета в град Велберт. Изнасилвачите били на възраст между 14 и 16 години. Шест от извършителите били задържани, но двама били обявени за издирване.

Инцидентът е станал на 21 април, около 18 часа момичето се прибирало към дома си след тренировка по плуване, когато било пресрещнато от момчетата в гора в града.

Първоначално 2 от момчетата изнасилили тийнейджърката, докато другите 6 снимали гаврата с телефоните си.

След това я завлекли през гората под мост, където отново момичето било изнасилено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
Ей, соросовите неолибералистични толерантисти,Ще се върна!
13
0
 
1
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Ето това е ДИСКРИМИНАЦИЯ. Момчето причинило инцидента в Петрич, има снимки, има име и е Бяло. Момчетата изнасилили момиче, нямат име, нямат снимки и са bl***ck. Нямам ДУМИ
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е абсолютна ***. Пожелавам му дълги години да бъде булка в германския затвор. Истинско животно, тоя и другите зверове, поврага.
11
0
 
12
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Семейството също го е прикривало, те не трябва ли да бъдат подведени като съучастници?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма имена - няма новина. Какво е това И.М. ? Може да е Т.Д. К.В. Ъ.Ф. Все тая.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още да се чудите защо 7 милиарда хора около света са пропищели в един глас от това 7 милионн племе балканско?!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да наричате сбюртака изнасилил момичето "българчета".
7
0
 
17
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
И понеже е "само" на петнаесе годни ще му се размине заслужената присъда, даже и в германия. И понеже е "беден" обезщетението ще го покрие германската държава.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етноса не го пишете...... ама той е ясен
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им е скучно, защо не поработят малко - има почасови трудови ангажименти за учащи. Или да прочетат някоя книга. Та да не им е скучно!
4
1
 
27
 
! Отговори
До 3 - Не е сефте преди 5 години
По времето, когато Ж.Желе.в беше президент, в пряко предаване от Столипиново българите от района го молеха да им съдейства да се преместят в други квартали, защото съседите им роми ги тормозят и изнудвали да си продават апартаментите на безценица. Жельо им отказа.Оттогава престанах да гласувам за негоИзброиха много безобразия, включително и убийство на гимназистка с юмруци посред бял ден.Двамата роми извършители заявиха, че им било скучно и затова решили да набият момичето, връщащо се от училище
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще иде, ще разкаже на съда в германия, че това са му ценностите и ще го пуснат. Хак да им е на германците. БХК да организират една хубава защита, че да не стане баш сакатлък!
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са българчета.
1
0
 
34
 
! Отговори
мак преди 5 години
Деянието е от гнусно по-гнусно, дано там получи адекватна присъда, защото тук щяха да го наричат дете и да търсят смекчаващи обстоятелства заради "крехката" възраст.